ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σε σωστές βάσεις ο Μαγνησιακός

σε-σωστές-βάσεις-ο-μαγνησιακός-398092

Συνεχίζεται το επιτυχημένο έργο του βολιώτικου συλλόγου

Τη δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Κατηγορίας πήρε η ομάδα του Μαγνησιακού την περασμένη Κυριακή επικρατώντας με 4-0 της Πανσερραϊκής για την 5η αγωνιστική. Η βολιώτικη ομάδα δεν συνάντησε ιδιαίτερες δυσκολίες αφού ήταν ιδιαίτερα προετοιμασμένη όπως αποκαλύπτει και ο προπονητής της ομάδας Θόδωρος Κατσαμόρας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

«Το παιχνίδι ήταν κομβικό για τον Μαγνησιακό αφού θέλαμε πάρα πολύ να σιγουρέψουμε την παραμονή μας στην κατηγορία. Είναι πολύ νωρίς, βέβαια, μιας και ακόμα είναι ο 1ος γύρος, αλλά είμαι πολύ θετικός, γιατί πιστεύω στην δυναμική της ομάδας. Είναι κρίσιμα όλα τα επόμενα παιχνίδια που θα παίξουμε, μιας και ήδη ξέρουμε ότι θα πέσουν δύο ομάδες. Η ομάδα των Σερρών, πέρυσι έπαιζε στην Α’ εθνική, κάτι που μας έκανε να προετοιμαστούμε πάρα πολύ καλά γι’ αυτό το παιχνίδι. Στο Κυριακάτικο ματς, η ομάδα μας έδειξε την ανωτερότητα απέναντι στον αντίπαλο, παρά τις απουσίες που υπήρχαν. Τα κορίτσια έπαιξαν δυναμικά και με ομαδικό πνεύμα» σχολίασε ο κ. Κατσαμόρας.

Αναφορικά με την εμφάνιση της Χατζηλιόντα η οποία και πραγματοποίησε την πρώτη της εμφάνιση σχολίασε: «Η παρουσία της νέας μας παίκτριας ήταν αρκετά καλή και άφησε καλές εντυπώσεις. Αγωνίστηκε ως δεξί χαφ και έδειξε αρχηγικές τάσεις, δυναμική και ομαδικότητα».

Η Χατζηλιόντα αποτελεί και την τελευταία μεταγραφή της ομάδας μιας και όπως τόνισε ο προπονητής: «Η ομάδα του Μαγνησιακού, δεν σχεδιάζει καινούργιες μεταγραφές καθώς δίνουμε μεγάλη σημασία στις υποδομές και την ευκαιρία σε νέες κοπέλες να παίξουν επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Εξάλλου δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να κάνουμε μεταγραφές, αλλά δεν μας ενδιαφέρει κιόλας, γιατί θέλουμε να προωθήσουμε κορίτσια από τον Βόλο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη στην ομάδα αγωνίζονται ως βασικές, η 12χρονη Λιάκου Νικολέττα και η 13χρονη, Μαργαρίτη Χριστίνα, πράγμα που δείχνει ότι ο σύλλογος στηρίζει πολλά στο βολιώτικο ταλέντο.

Μάλιστα για την προώθηση του γυναικείου ποδοσφαίρου διοργανώθηκε και τουρνουά στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, με τον κ. Κατσαμόρα να σχολιάζει: «Η ΟΥΕΦΑ πριμοδότησε οικονομικά το τουρνουά, όπως και η ΕΠΟ που παρείχε εξοπλισμό, ώστε να διεξαχθούν οι αγώνες για την προώθηση του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός, μέσω του Αντιπεριφερειάρχη κ. Κοπάνα, βοήθησε από τη μεριά του πολύ στην οργάνωσή του. Πιστεύω ότι κερδίσαμε το πρώτο στοίχημα για προβολή του γυναικείου ποδοσφαίρου, ειδικά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, μιας και ήδη έχουν έρθει στις ακαδημίες 30 κορίτσια. Όπως αποδείχθηκε το τουρνουά είχε μεγάλη επιτυχία και πήραμε συγχαρητήρια και από την ΕΠΟ. Προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας κ. Μπατζιάκα, ο οποίος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον».

Πλέον η ομάδα του Μαγνησιακού προετοιμάζεται για το επόμενο παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής με την ομάδα των Πιερίδων Μουσών της Κατερίνης το οποίο και είχε αναβληθεί.

ΔΑΝΑΗ ΨΑΡΡΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου