ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αφέθηκε ελεύθερος ο ενδιαφερόμενος για την ΠΑΕ ΑΕΚ, Βασίλης Ξενιάδης

αφέθηκε-ελεύθερος-ο-ενδιαφερόμενος-γ-398503

Στη σύλληψη του Βασίλη Ξενιάδη για παλαιότερα χρέη του προχώρησαν το πρωί της Τρίτης οι Αρχές και λίγες ώρες αργότερα αφέθηκε ελεύθερος από την ασφάλεια Πειραιά.

Ο ενδιαφερόμενος για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ κρατήθηκε σε αστυνομικό τμήμα του Πειραιά.

Επρόκειτο σύμφωνα με πληροφορίες για μικρές οφειλές (λίγο πάνω από 3.000 ευρώ), οι οποίες αφορούσαν εισφορές και εργοδοτικά, όπου και τις τακτοποίησε.

Τι έγινε στην παρουσία του στην εκπομπή «Η Δίκη στον ΣΚΑΪ»

Να σημειωθεί ότι λίγες ώρες πριν από την σύλληψή του ο υποψήφιος επενδυτής της ΑΕΚ, Βασίλης Ξενιάδης, είχε μιλήσει στην εκπομπή «Η Δίκη στον ΣΚΑΪ»:

«Οι δημοσιογράφοι κάνουν λάθος. Θα έπρεπε να ασχολούνται με την ΑΕΚ και όχι με τα διπλώματά μου. Έχω φοιτήσει στο Τζέρσεϊ σε οικονομικό πανεπιστήμιο. Εγώ δεν θέλησα δημοσιότητα. Κατέθεσα μία πρόταση ενός ομίλου στον πρόεδρο της ΑΕΚ. Κακώς βγήκε προς τα έξω. Ο όμιλος έκανε μία έρευνα με την Morgan Stanley, στο Λονδίνο. Εκεί απευθυνθήκαμε πρώτα. Όλες οι επαφές μας έγιναν στο Λονδίνο. Δεν θέλαμε να δώσουμε αφορμή σε κανέναν άνθρωπο της ΑΕΚ να αποκαλύψουμε τις προθέσεις μας. Είδαμε ότι ήταν μία χρονοβόρα διαδικασία και αποφασίσαμε να πάμε κατευθείαν στον μεταβατικό πρόεδρο της ΑΕΚ. Το πρώτο ραντεβού κλείστηκε με τον καλό μου φίλο κ. Στράτο που αναμείχθηκε. Θέλουμε τα 2,5 εκατ. ευρώ και εν συνεχεία τα 7,5 εκατ. ευρώ ως ταμειακή διευκόλυνση. Επειδή ξέραμε ότι εμπλέκεται το θέμα της Morgan, έπρεπε να εξετάσουν και οι νομικοί. Ρωτήσαμε αν υπάρχει άλλη πρόταση και μου είπε ο Αδαμίδης ότι μόνο ενδιαφέρον. Στο δεύτερο ραντεβού μας είπαν πως θα πρέπει να δείξουμε τα κεφάλαια και είπαμε μάλιστα να πάμε μαζί στην Morgan Stanley και είπανε όχι. Είπανε τα πρώτα 2,5 εκατ. ευρώ να πάνε στη Morgan Stanley για τις μετοχές και τα υπόλοιπα να πάνε στη ΑΜΚ» είπε αρχικά.

Αμέσως μετά μίλησε ο δικηγόρος Χάρης Οικονομόπουλος -εκπροσωπώντας την ΑΕΚ- που έχει αναλάβει την υπόθεση Μάκη Ψωμιάδη και έθεσε μια σειρά ερωτημάτων στον Ξενιάδη.

«Ο κ. Ψωμιάδης, με συγχωρείτε Ξενιάδης ήθελα να πω αλλά σας μπέρδεψαν και οι δικηγόροι σας πριν λίγες μέρες, ξεκίνησε με δύο ανακρίβειες και μία αναλήθεια. Η αναλήθεια είναι ότι ποτέ δε δώσατε τα χέρια με τον Αδαμίδη στην πρώτη σας συνάντηση. Από εκεί και πέρα, επειδή είμαι καλόπιστος και θα πιστέψω εσάς, θέλω να μου απαντήσετε σε κάτι: Αληθεύει ότι υπάρχουν πέντε καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος σας και ανά πάσα στιγμή μπορεί να συλληφθείτε;».

Ο Ξενιάδης απάντησε πως δεν ισχύει αυτό αν και ο Οικονομόπουλος είχε στοιχεία, όπως και για κάποιες εταιρίες των οποίων παρουσιαζόταν ως εκπρόσωπος τους ο Ξενιάδης και οι οποίες έχουν διάφορα… μπλεξίματα. Ο Ξενιάδης αρνήθηκε τα πάντα, φτάνοντας στο σημείο να πει για μια εταιρεία πως «αυτή η εταιρεία δημιουργήθηκε για μια μέρα»!

Αμέσως μετά ο… υποψήφιος επενδυτής της ΠΑΕ ΑΕΚ αμφισβήτησε ότι είναι διαθέσιμο το 51% των μετοχών, λέγοντας πως αυτές ανήκουν στην Morgan Stanley και όχι σε άλλους. Ο Οικονομόπουλος, πάντως, διευκρίνισε ότι οι μετοχές ανήκουν στον Νίκο Νοτιά και στους Supporters, λέγοντας πως δε θα μπορούσε να συμβαίνει διαφορετικά γιατί η ΑΕΚ με τις Γ.Σ. που κάνει ως ΠΑΕ πρέπει να δηλώνει ονομαστικά το πού ανήκουν οι μετοχές καθώς κάτι τέτοιο απαιτεί και το υπουργείο, μεταξύ άλλων.

«Αν πληρείς τις προϋποθέσεις, παίρνεις την ΠΑΕ»
Ο Ξενιάδης, μετά από σχετικές ερωτήσεις, τόνισε ότι «δε θα είμαι εγώ στην ΑΕΚ αν ο όμιλος πάρει την ΠΑΕ». Συνέχισε να ρωτάει τον Οικονομόπουλο για το αν οι μετοχές ανήκουν στην Morgan Stanley ή όχι, με τον δικηγόρο να απαντάει πως «αν ο κ. Ξενιάδης παρουσιάσει ως την Πέμπτη λευκό ποινικό μητρώτο, τα 10.250.000 ευρώ και τις τρεις τελευταίες φορολογικές δηλώσεις του, από το… Τσιμπουκτού ή οπουδήπουτε αλλού κάνει δήλωση, τότε να είναι σίγουρος ότι στις 3 Φεβρουαρίου η ΠΑΕ θα είναι δική του. Είναι απλά τα πράγματα».

Ο Ξενιάδης δήλωσε πως θα τα παρουσιάσει αυτά αν η ΠΑΕ παρουσιάσει το 51% των μετοχών και σε ερώτηση για το ποιος θα τρέχει την ΠΑΕ αφού οι Κινέζοι δεν μπορούν από τη στιγμή που δεν έχει περάσει σχετικός νόμος, απάντησε πως «μπορεί να είμαι και εγώ», αν και λίγα λεπτά πριν είχε πει πως δε θα είναι αυτός… Παράλληλα, επισήμανε ότι αγαπάει πολύ την ΑΕΚ, τη νοιάζεται και θέλει να τη βοηθήσει και να χτίσει γήπεδο «στη Φιλαδέλφεια και μόνο στη Φιλαδέλφεια»…

Στη συνέχεια παρενέβει τηλεφωνικά ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ, Μιχάλης Τροχανάς. «Δεν είναι όνειρο τελικά, είναι πραγματική εκπομπή. Σας έβλεπα από την τηλεόραση και δεν μπορούσα να το πιστέψω.

Βλέπω τον διάλογο των δύο πλευρών, και σύμφωνα με αυτά που ακούω είμαι υποχρεωμένος να εκφράσω άποψη. Σύμφωνα με τον κ. Οικονομόπουλο αν έχω ένα σπίτι με εγγύηση, τοποθετημένη σε ένα αντίστοιχο δάνειο, θα με συμβούλευε να πάω να αγοράσω το σπίτι από την τράπεζα».

Ο κ. Οικονομόπουλος απάντησε λέγοντάς του: «Είστε εκείνος που έχει την έδρα της ΣΟΕ στα γραφεία του Ψωμιάδη».

Τροχανάς: «Δεν έχω πουλήσει καμία ΣΟΕ σε κανένα Ψωμιάδη, θα σας απαντήσω αύριο με μήνυση γιατί τώρα δεν έχουμε χρόνο για να συζητάμε βλακείες…», και ακολούθως ανέφερε για την πρόταση Ξενιάδη να εξαγοράσει το 51% της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ:

«Ο κύριος Ξενιάδης είναι μπροστάρης σε πρόταση του κ.Σαλιαρέλη για να αγοράσει την ΑΕΚ ή πρόκειται για πρόταση του κ.Ξενιάδη με εγγυητή τον κ.Σαλιαρέλη; Τί συμπέρασμα πρέπει να βγάλω; Αν είστε ΑΕΚ από μικρό παιδάκι όπως λέτε, εγώ που μπορώ να λέω ότι αγαπάω την ΑΕΚ από 9 χρονών παιδί δεν μπορώ να την καταλάβω αυτή τη πρόταση και την κίνηση να εμφανιστείτε μαζί με τον πρώην πρόεδρο του Ολυμπιακού.

Είναι σαν να πάω εγώ να πάρω την ΑΕΚ μαζί με τον κ. Κόκκαλη. Εγώ δεν τα καταλαβαίνω αυτά τα πράγματα».

Ξενιάδης: «Κι εγώ αγαπάω την ΑΕΚ από 5 χρονών παιδί και σας λέω ότι τίποτα δεν ισχύει από τα δύο. Ο κ. Σαλιαρέλης είναι απλός φίλος και συνέταιρος, δεν είναι στο fund που εκπροσωπώ. Το fund που εκπροσωπώ είναι Κινέζοι και ασχολούνται με τα Real Estate. Με τον Σαλιαρέλη συνεργαζόμαστε σε πετρελαϊκές επιχειρήσεις. Απλά εγώ είμαι άπειρος στο επικοινωνιακό παιχνίδι και τον πήρα μαζί μου σαν φίλο, που είναι πιο έμπειρος για να συμβουλέψει εμένα. Τίποτα παραπάνω, δεν έχει καμία σχέση με την ΑΕΚ ο Σαλιαρέλης.

Μιχάλης Τροχανάς: «Κοιτάξτε, αν η πρόταση αυτή έχει ουσία, μπορεί να προχωρήσει. Αλλιώς, δεν έχει νόημα να ασχοληθούμε περαιτέρω…» και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον κύριο Σταθάτο ρωτώντας τον αν πιστεύει ότι ο κ. Αδαμίδης θέλει να αλλάξει χέρια η ΠΑΕ.

Αφού συμφώνησε μαζί του ο κ. Σταθάτος, ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ δήλωσε ότι θεωρεί απόλυτο αφεντικό στην ΑΕΚ τον κ.Αδαμίδη, και ο πρώτος υπογράμμισε: «Ο Αδαμίδης δεν θέλει να παραχωρήσει την ΠΑΕ και προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, όμως αυτό δεν εξαρτάται από εκείνον και δεν είναι δική του απόφαση.

Να σας ρωτήσω κάτι πρόεδρε, ποιος νομίζεται ότι είναι αυτή τη στιγμή το αφεντικό – ιδιοκτήτης στην ΑΕΚ, εκείνος που αποφασίζει για τα πάντα;»

Τροχανάς: «Σαφέστατα ο κύριος Αδαμίδης», είπε χαρακτηριστικά για να δεχθεί τη νέα παρέμβαση του κ. Οικονομόπουλου: «Ιδιοκτήτης είναι όποιος βάζει τα χρήματα. Χρήματα έχει βάλει ο Νοτιάς, ο Παπάς, ο Παπαιωάνου, και όχι ο Αδαμίδης…».

Στην εκπομπή παρενέβη τηλεφωνικά και ο ηγέτης της ORIGINAL Δημήτρης Χατζηχρήστος, ο οποίος είπε κάτι απλό: «Αυτή τη στιγμή, από όσα ξέρουμε τουλάχιστον, ο Ξενιάδης είναι ο μόνος που έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την ΠΑΕ. Αν λοιπόν έχει τα λεφτά όπως λέει και πληρεί τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η ΠΑΕ, ας τα καταθέσει και ας πάρει την ΠΑΕ. Αν δεν τα έχει, έχουμε χάσει χρόνο. Αν τα έχει, πάντως, ας βάλει παραπάνω από τα 10.250.000 ευρώ για να δώσει και αυτά που πρέπει να δίνει η ΠΑΕ στην Ερασιτεχνική».

«Ναι, κανένα πρόβλημα. Θα βάλω περισσότερα», απάντησε ο Ξενιάδης.

Εν τω μεταξύ ο Κυριάκος Θωμαΐδης ρώτησε τον Ξενιάδη: «Είστε σίγουρος ότι δεν υπάρχει καταδικαστική απόφαση;». Η απάντηση ήταν «ναι». Εκεί, λοιπόν, ο Θωμαΐδης έβγαλε δικογραφία, δημόσιο και επίσημο έγγραφο δηλαδή, στην οποία φαίνεται ότι ο Ξενιάδης καταδικάστηκε για 18 μήνες λόγω οικονομικών διαφορών με κάποιον κ. Χρυσοχοΐδη!

Οι αποκαλύψεις συνεχίστηκαν καθώς ο άνθρωπος που είναι έτοιμος να βάλει του κόσμου τα εκατομμύρια στην ΑΕΚ, έχει κάνει υπεύθυνη δήλωση για μηνιαίο εισόδημα 1.000 ευρώ. Η δήλωση μάλιστα, υπογεγραμμένη από τον Ξενιάδη καθώς το έγγραφο παρουσιάστηκε στην εκπομπή και το παραδέχθηκε ο ίδιος, έγινε πριν δύο μήνες!

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου