ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα είπαν με Γραμμένο, Αυγενάκη για την αναδιάρθρωση

τα-είπαν-με-γραμμένο-αυγενάκη-για-την-α-47055

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ, κ. Λεωνίδας Λεουτσάκος μαζί τους εκπροσώπους της Σούπερ Λιγκ 2 κ.κ. Σταμούλη (αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος του Απόλλωνα Πόντου), Ροκάκη (Χανιά), Μονεμβασιώτη (Απόλλων Σμύρνης), Χριστοβασίλη (ΠΑΣ Γιάννινα) και Κολοκυθά (Λεβαδειακού) συναντήθηκαν σήμερα (9/6) με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Η πρώτη συνάντηση με τον πρόεδρο της ελληνικής Ομοσπονδίας έγινε σε καλό κλίμα. Συζήτησαν την πρόταση της Λίγκας για αναδιάρθρωση ενώ όπως τόνισαν οι ημερομηνίες δεν βγαίνουν ώστε να γίνει το μπαράζ (προτελευταίος της ΣΛ1-δεύτερος της ΣΛ2) στις 2 Αυγούστου, που είναι η καταλυτική ημερομηνία για τον πρώτο αγώνα.

Αμέσως μετά, οι εκπρόσωποι της Σούπερ Λιγκ 2 είχαν επαφή με τον Λευτέρη Αυγενάκη, όπου ο Υφυπουργός τους επισήμανε ότι πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι (ΕΠΟ, Σούπερ Λιγκ 1, Σούπερ Λιγκ 2,Φούτμπολ Λιγκ, ΕΡΤ και NOVA) να καθίσουν στο τραπέζι για να συζητήσουν το θέμα της αναδιάρθρωσης.

Να θυμίσουμε ότι η πρόταση της Σούπερ Λιγκ 2 – Φούτμπολ Λιγκ είναι η εξής: 18 ομάδες στην Σούπερ Λιγκ 1, 16 ομάδες στην Σούπερ Λιγκ 2 και 14 ομάδες στην Φούτμπολ Λιγκ.

Η ενημέρωση της Λίγκας: «Διαδοχικές συναντήσεις με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη και τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Ευάγγελο Γραμμένο είχε σήμερα η επιτροπή που ορίστηκε στο πρόσφατο δ.σ. της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής Κατηγορίας υπό τον πρόεδρο κ. Λεωνίδα Λεουτσάκο, αποτελούμενη από τους κ.κ. Χριστοβασίλη (ΠΑΣ Γιάννινα), Μονεμβασιώτη (Απόλλων Σμύρνης), Ροκάκη (Χανιά), Κολοκυθά (Λεβαδειακός) και Σταμούλη (Απόλλων Πόντου).

Η επιτροπή κατέθεσε την πρόταση περί αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων (SL1:18-SL2:16-FL:14) αρχικά στον πρόεδρο της ΕΠΟ και εν συνεχεία στον Υφυπουργό Αθλητισμού. Ο κ. Γραμμένος τόνισε πως θα την μεταφέρει στην Super League 1 προκειμένου να παρθούν σύντομα σχετικές αποφάσεις.

Ακολούθως, ο κ. Αυγενάκης, υπογράμμισε ότι με την συγκεκριμένη επίσημη πρόταση ανοίγει ο απαιτούμενος διάλογος για την αναγκαιότητα διαφορετικής διάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών, κάτι που είχε επισημάνει από πέρσι.

Ο Υφυπουργός εκτίμησε ότι απαιτείται άμεσα μια συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο (ΕΠΟ, SL1, SL2, ΕΡΤ, Nova) για να προκύψει η ενδεδειγμένη λύση, με τους εκπροσώπους της Λίγκας να ζητούν να υλοποιηθεί η πρότασή του άμεσα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου