ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Θέλουν να επικρατήσει η λογική

θέλουν-να-επικρατήσει-η-λογική-52825

Ολυμπιακός Βόλου και Νίκη Βόλου περιμένοντας τις εξελίξεις για την αναδιάρθρωση

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Να επικρατήσει η λογική στο θέμα της αναδιάρθρωσης θέλουν Ολυμπιακός Βόλου και Νίκη Βόλου βλέποντας «εμπόδια» που μπαίνουν από το γεγονός ότι η πλειοψηφία του ΔΣ της Ένωσης ΣΛ 2 (12 εκπρόσωποι) και ΦΛ (3) αποφάσισε ότι δεν θα προωθήσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης των δυο ομίλων ενιαίας Β’ Εθνικής αλλά ούτε και το εναλλακτικό και πιο ρεαλιστικό 16-16-16 της Football League…

Το Δ.Σ. της διοργανώτριας μάλιστα αποφάσισε να προτείνει αναδιάρθρωση με 18 ομάδες στη Σούπερ Λίγκα 1, 16 στη Σούπερ Λίγκα 2 και 14 στη Football League, ενώ το πιο «επικίνδυνο» στην απόφαση είναι ότι το σχέδιο αυτό προτείνεται …χωρίς κανέναν υποβιβασμό σε καμία από τις τρεις κατηγορίες (ούτε για Κέρκυρα και Καλαμαριά που συνεχίζουν να μετρούν μείον και μπορούν να στερήσουν θέσεις από υγιείς ομάδες).

Ακόμη οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας 2 αποφάσισαν και να επανεκκινήσουν το δικό τους πρωτάθλημα, ενώ οι ομάδες της Football League αποφάσιζαν να τελειώσουν οριστικά στο φετινό πρωτάθλημα.

Βέβαια ο κόσμος γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτές οι «κινήσεις» γίνονται για να απαιτήσουν χρήματα, ενώ η δυσκολία στην νέα πρόταση αναδιάρθρωσης είναι να γίνει αποδεκτή από ακόμη πιο πάνω (ΣΛ 1) και από τον τηλεοπτικό πάροχο.

Νίκη και Ολυμπιακός για να κερδίσουν από την αναδιάρθρωση θα επιμείνουν στη λογική για ένα πιο δυνατό πρωτάθλημα που δεν μπορεί να υπάρξει με ομάδες χωρίς αδειοδότηση που μάλιστα δεν «κατέβηκαν» σε ματς του πρωταθλήματος της ΣΛ 2.

Μάλιστα μια μέρα μετά από τη σκέψη να συνεχίσουν, χθες αντιμέτωπες με νέες αφαιρέσεις τριών βαθμών για οφειλές σε παίκτες είναι η Κέρκυρα, και ο Απόλλων Πόντου όπως προκύπτει από τις αποφάσεις που ανακοίνωσε το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. (Τζόναταν, Βενέτης και Βουκελάτος είναι οι τρεις νέες περιπτώσεις που καλούνται να διευθετήσουν οι Φαίακες για να μην ενεργοποιηθεί το -3, ενώ με το -3… φλερτάρει, που πρέπει να πληρώσει σχεδόν 22.000 ευρώ στον Νίκο Πουρτουλίδη σε τέσσερις δόσεις).

Στον Ολυμπιακό και στη Νίκη θεωρούν ότι η λογική λέει αναδιάρθρωση χωρίς προβληματικές ομάδες και από αυτή να κερδίσουν και η Νίκη που στη διακοπή διεκδικούσε κάτι αγωνιστικά, ενώ ο Ολυμπιακός θα δικαιωθεί για την χαμένη περσινή χρονιά που αδικήθηκε καθώς ως πρωταθλητής της Γ΄ Εθνικής είχε βρεθεί πάλι σε τρίτη τη τάξει κατηγορία!

Nova: «Χωρίς ρεαλιστική βάση»

Mετά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της SL2-FL που προέκυψε το σενάριο για άνοδο τεσσάρων ομάδων στη Super League, χωρίς κανέναν υποβιβασμό ήρθε η πρώτη αντίδραση από τη NOVA που χαρακτήρισε τα σενάρια αυτά… χωρίς κάποια ρεαλιστική βάση».

Αναλυτικά η θέση της Nova έχει ως εξής: «Στελέχη της Nova σχολιάζοντας νεότερες απόψεις και προτάσεις διαφόρων παραγόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου, αναφορικά με αύξηση του αριθμού των ομάδων στη Super League 1, τόνισαν και πάλι τα εξής:

-Η βαθιά οικονομική ύφεση και οι επιπτώσεις που έχει προκαλέσει στον Ελληνικό αλλά και παγκόσμιο αθλητισμό η πανδημία του Covid-19 καθιστούν τις σκέψεις περί αύξησης τελείως άστοχες, καιροσκοπικές και χωρίς καμία ρεαλιστική βάση.

-Τα οικονομικά προβλήματα που έχουν ήδη προκληθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι τόσο έντονα, που η Super League 1 και όλοι οι εμπλεκόμενοι παράγοντες οφείλουν να αφιερώσουν το χρόνο τους για να βρουν τρόπο να αμβλύνουν τις σχετικές επιπτώσεις της πανδημίας, αντί να επιτείνουν τα προβλήματα και να τα κάνουν πιο πιεστικά για όλες τις ομάδες. Το νέο σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος με 14 ομάδες με Play Off και Play Out, που δυστυχώς λόγω Covid-19 δεν πρόλαβε να δείξει τη δυναμική του, πρέπει να στηριχτεί σε μακροχρόνια βάση.

Για τη Nova, μετά και τις σημαντικές εταιρικές εξελίξεις, που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη βδομάδα περί εισόδου στρατηγικού επενδυτή, πάγια επιδίωξη της αποτελεί, το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου να έχει αυξημένη ανταγωνιστικότητα και εμπορικό ενδιαφέρον, προσελκύοντας περισσότερους φιλάθλους και διευρύνοντας συνεχώς το κοινό του, ώστε όλοι οι εμπλεκόμενοι να μπορούν να αντλούν επιχειρηματικό όφελος από αυτό και να αυξάνουν την αξία της επένδυσης τους».

Στην ΣΛ 2 ζητούν περισσότερα για να πάρουν κάτι από την ΕΡΤ κυρίως, ενώ Ολυμπιακός και Νίκη περιμένουν τις εξελίξεις ελπίζοντας από την ΕΠΟ που έχει τον τελικό λόγο …να επικρατήσει η λογική…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου