ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Συνεχίζει να ελπίζει η Νίκη για άνοδο στη Super League 2

συνεχίζει-να-ελπίζει-η-νίκη-για-άνοδο-σ-54828

Ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στην άνοδο στη SuperLeague 2 βρίσκεται από χθες η Νίκη Βόλου με τον συνεταιρισμό της SuperLeague 2 και FootballLeague να προτείνει τη… διεύρυνση της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας από 12 σε 16 ομάδες.

Στο χθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο των ομάδων της SL2 και FL αποφασίστηκε να προχωρήσει η πρόταση αναδιάρθρωσης με 18 ομάδες στην SL1, 16 στη SL2 και 14 στην FL.

Βέβαια μέχρι να προωθηθεί η πρόταση και να γίνει αποδεκτή από την εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ χρειάζεται χρόνος και όχι μόνο, μιας και αρκετοί θα είναι αυτοί που θα διαφωνήσουν με την παραπάνω πρόταση, αλλά σίγουρα η διεύρυνση της SuperLeague2 δεν παύει να είναι κάτι που αφορά το κυανόλευκο σύνολο.

Δεδομένης της διακοπής του πρωταθλήματος της Football League όλο το βάρος πέφτει πλέον στην αναδιάρθρωση των κατηγοριών από την οποία θα κριθεί η άνοδος, με τα Τρίκαλα και τον Ιωνικό να είναι οι δύο ομάδες που έχουν ήδη αλλάξει κατηγορία.

Στη χθεσινή ανακοίνωση της SL2-FL σημειώνεται σχετικά: «Αποφασίστηκε να προταθεί στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ ολοκληρωμένη πρόταση αναδιάρθρωσης που θα περιλαμβάνει 18 ομάδες στην SL1, 16 στην SL2 και 14 στην FL, χωρίς κανέναν υποβιβασμό σε καμία από τις τρεις κατηγορίες».

Να σημειωθεί ότι απορρίφθηκαν και οι δυο προτάσεις της Football League που είχαν προαχθεί από την περασμένη Τρίτη και αφορούσαν:

α. Συγχώνευση της Super League 2 και Football League και δημιουργία νέας ενιαίας κατηγορίας χωρισμένης σε Βορρά και Νότο χωρίς να προκύψει υποβιβασμός καμίας ομάδος.

β. Άνοδος οκτώ (8) ομάδων από την Football League στην Super League 2, χωρίς να υπάρξει υποβιβασμός ομάδων.

Αγγελάρας: «Ανακριβή τα δημοσιεύματα»

Οπως έγραψε χθες ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ουδέποτε υπήρξε ένταση ανάμεσα στην πλευρά του Ολυμπιακού Βόλου και της Νίκης Βόλου στο Δ.Σ. της περασμένης Τρίτης. Τα παραπάνω επιβεβαίωσε χθες και ο Νίκος Αγγελάρας, ο οποίος μαζί με τον Γιάννη Καζεπίδη, εκπροσώπησαν την κυανόλευκη ΠΑΕ.

Ο κ. Αγγελάρας χαρακτήρισε ως ανακριβή τα δημοσιεύματα περί επεισοδίου του ιδίου με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Σωτήρη Μαυρονάσιο. Μιλώντας στον Βόλος 9.86 τόνισε ότι η δική του πρόταση ήταν για άνοδο οκτώ ομάδων στη Super League 2 και για τον λόγο αυτό τον ευχαρίστησε εμμέσως ο κ. Μαυρονάσιος, ζητώντας του να… φωτογραφηθούν.

Σχετικά με τη νομιμότητα της παρουσίας του επισήμανε: «Οσον αφορά στη νομιμότητα της παρουσίας μου, εφαρμόζεται το άρθρο 9 του Καταστατικού και είχα όλα τα νόμιμα δικαιολογητικά, τα οποία ορίζει το άρθρο αυτό.

Η πρόταση της Νίκης Βόλου ήταν η εξής: 16 ομάδες στη SuperLeague 2. Εκείνη την ώρα ο κ. Καζεπίδης είπε ν’ ανέβουν έξι ομάδες. Αντέδρασε ο κ. Μαυρονάσιος και τότε παρενέβην εγώ και είπα «μην ανησυχείς, η Νίκη είναι μεγαλόθυμη και λέει οκτώ». Μάλιστα ο κ. Μαυρονάσιος, για να με ευχαριστήσει, μου λέει «Έλα να φωτογραφηθούμε μαζί». Με έμμεσο τρόπο εξέφραζε την ευχαρίστησή του.

Το αίτημα για άνοδο οκτώ ομάδων έγινε ομοφώνως αποδεκτό. Δεν υπήρχε κανένα επεισόδιο μεταξύ μας. Απεναντίας. Απάντησα στον κ. Μαυρονάσιο ότι θα βγούμε φωτογραφία, όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

Και ο κ. Καζεπίδης συμφώνησε στη συνέχεια με τις οκτώ ομάδες και ήταν ενωτικός. Οι πληροφορίες μου λένε για 16 ομάδες στη SuperLeague 2 και χαίρομαι που θα είναι και οι δύο ομάδες του Βόλου. Αίρω τις ανακρίβειες όσον αφορά στη λεκτική αντιπαράθεση με τον κ. Μαυρονάσιο, διότι δεν υπήρξε, απεναντίας υπήρξε έμμεσος τρόπος ευχαριστίας για τις οκτώ ομάδες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου