ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με την ευχή να φτάσει τα 1.083

με-την-ευχή-να-φτάσει-τα-1-083-54852

Το «παρών» στα 83α γενέθλια του Ολυμπιακού Βόλου έδωσαν το απόγευμα προχθές Τρίτη στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Αλλης Μεριάς η διοίκηση του Ερασιτέχνη, παράγοντες, αθλητές, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές και φίλαθλοι των ερυθρόλευκων.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Με την ευχή ο Ολυμπιακός Βόλου να φθάσει τα… 1.083 έτη παρουσίας, οι ερυθρόλευκοι σε μία σεμνή γιορτή, τηρώντας τα μέτρα προστασίας, έσβησαν την τούρτα με τον πρόεδρο του Α.Σ. Νίκο Τσεκούρα να παίρνει τον λόγο αρχικά. Ο κ. Τσεκούρας, στην ομιλία του προς το κοινό εξήρε μεταξύ άλλων το σπουδαίο έργο που έχει επιτελέσει ο σύλλογος στην κοινωνία του Βόλου για πάνω από οκτώ δεκαετίες και ζήτησε να δυναμώσει ακόμη περισσότερο ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός με την εγγραφή νέων μελών.

Αναφέρθηκε ακόμη στους σπουδαίους αθλητές που ανέδειξε ο σύλλογος σε όλα τα τμήματα, λέγοντας πως ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μια μεγάλη οικογένεια και θα συνεχίσει να είναι ένας μεγάλος σύλλογος στην Ελλάδα.

Τέλος, ευχήθηκε σε όλα τα τμήματα να έχουν ανοδική πορεία και πολλές ατομικές διακρίσεις, κάνοντας τον Ολυμπιακό ακόμη πιο μεγάλο στις συνειδήσεις των φιλάθλων.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν οι πρώην πρόεδροι της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου Θανάσης Παπαγιάννης και Αντώνης Κλήμης, διαβάστηκε επίσης επιστολή του γιατρού Κώστα Γάτου, ενώ τοποθετήθηκε και ο επίτιμος πρόεδρος του ΣΦΟΒ, Μέμος Παρίσης.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ομάδας Γιώργος Καραμίχαλος, ευχήθηκε ο Ολυμπιακός να συνεχίζει να μεγαλουργεί και όλοι να βρίσκονται δίπλα στον σύλλογο και να τον στηρίζουν, ενώ συγκίνησε τους παρευρισκόμενους, λέγοντας: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό που μ’ έκανε Ολυμπιακό Βόλου και αγωνίστηκα σ’ αυτή την ομάδα. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα που τρεις φορές διαλύθηκε και τρεις φορές αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες της».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Απόστολος Μαντζαφλέρης, Γιάννης Τσουκνίδας, Σταύρος Μανθογιάννης, Νίκος Ρηγούλιας, Θανάσης Τριχιάς, Ερωτόκριτος Βαλιανάτος, Γιώργος Καραμίχαλος, Δημήτρης Βαϊνάς, Γιάννης Θεοδωρίδης, ενώ από τη σημερινή ΠΑΕ, παρόντες ήταν οι Στάθης Ρόκας, Φίλιππος Σκοπελίτης και Κλεβί Κόλα.

Στο τέλος της εκδήλωσης σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο έσβησε τα κεράκια των 83 ετών με τους παρευρισκόμενους να φωνάζουν ρυθμικά το όνομα «Ολυμπιακός».

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Ιάσονας Χατζής, που διανύει το 83ο έτος της ηλικίας του, όσα και ο Ολυμπιακός Βόλου, σχολίασε: «Υπήρχαν πρόσωπα εδώ με τα οποία εγώ πορεύτηκα σε αυτή τη μεγάλη ομάδα και δεν μπορώ να κρύψω τη συγκίνησή μου. Συνάντησα παίκτες με τους οποίους πορευτήκαμε στη μεγάλη ομάδα, όπως οι Ρηγούλιας, Τσουκνίδας, Μανθογιάννης, Ματζαφλέρης, Καραμίχαλος, Βαϊνάς κ.ά. Η συγκίνησή μου είναι ακόμη μεγαλύτερη διότι η τύχη με έφερε να γίνω μέλος της οικογένειας του Νίκου Κατσάνου, που ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του Ολυμπιακού Βόλου, επί προεδρίας Πουργιά. Με μεγάλη χαρά είδα να γεννιέται κάτι καινούργιο και προσπαθώ μέσα από τις δυνάμεις τις οποίες έχω να δημιουργήσουμε κάτι καινούργιο, και κάτι καλύτερο. Ήθελα να πω κάτι προσωπικά, επειδή πέρασε και βίωσα πολλές καταστάσεις δεν μηδενίζω την προσφορά καθενός και δεν αποποιούμαι την προσφορά κανενός. Αλλος έβαλε ένα λιθαράκι άλλος δύο κ.ο.κ. Καλώ όλο τον κόσμο να συστρατευθεί να μπορέσουμε να χτίσουμε κάτι καινούργιο. Πιστεύω πως η πολιτεία μας θα αλλάξει κάποια πράγματα για το καλύτερο του ποδοσφαίρου για να μπορέσουμε και πάλι να σηκώσουμε κεφάλι και να κάνουμε την υπερομάδα, που αποτελεί επιθυμία μου. Μια ομάδα που θα έχει διάρκεια και δεν θα είναι περαστική στην κατηγορία που λέγεται Α’ Εθνική».

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Νίκος Τσεκούρας επισήμανε: «Επιλέχθηκαν κάποια πρόσωπα να εκπροσωπήσουν τη δεκαετία, όπως οι κ.κ. Γάτος, Κλήμης, Παπαγιάννης και παλαίμαχοι αθλητές και ποδοσφαιριστές. Σημειολογικά ήρθαν κάποιοι άνθρωποι, αλλά επειδή τα μέτρα είναι τέτοια από τη ΓΓΑ έπρεπε να είμαστε προσεκτικοί.

83 χρόνια είναι πάρα πολλά. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μια μεγάλη ομάδα και είναι μεγάλη τιμή να υπηρετείς αυτόν τον σύλλογο. Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, τόσο για τις υποδομές, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά σε όλα τα αθλήματα. Ο χώρος εδώ στην Άλλη Μεριά έχει γίνει καταπληκτικός. Αυτό που θέλουμε για τον Ολυμπιακό είναι να συνεργαστούμε με την ΠΑΕ στο θέμα του ποδοσφαίρου και των ακαδημιών, γιατί αυτά τα παιδιά φτάνουν 17-18 χρόνων και μετά εξαφανίζονται. Πρέπει να δοθεί η ευκαιρία σε αυτά τα παιδιά. Δεν λέω πως θα παίξουν στην πρώτη ομάδα, που είναι θέμα προπονητή, αλλά πρέπει να τα δώσουμε την ευκαιρία. Αυτό θα αποτελέσει επιβράβευση για όλο τον αγώνα που γίνεται εδώ».

Τέλος, ο παλαίμαχος τερματοφύλακας Απόστολος Μαντζαφλέρης θυμήθηκε τον τρόπο μεταγραφής του: «Είμαι παλιός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Βόλου, αντικαθιστώντας τον καλύτερο τερματοφύλακα της ομάδας, τον Παρίση Τσιγαρίδα. Εγώ δούλευα σε ένα βενζινάδικο και ήρθε και μου είπε εγώ τα παρατάω, εγκρίνω να έρθεις στον Ολυμπιακό. Δεν έχω κανένα παράπονο από τον Ολυμπιακό, έχω πάρει αγάπη από τους φιλάθλους. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου