Διεκδικεί ιστορική άνοδο στην Α1 πόλο ο Βόλος

Τελευταία ενημέρωση: 2020-06-02, 15:55:12
Η βολιώτικη ομάδα πέφτει στην πισίνα στις 4 Ιουλίου
Διεκδικεί ιστορική άνοδο στην Α1 πόλο ο Βόλος

Επιστρέφει στη δράση μέσω final four τον Ιούλιο

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

 

Έντονο βολιώτικο ενδιαφέρον έχουν η δημοσιοποίηση χθες του αγωνιστικού σχεδιασμού της ΚΟΕ για τα πρωταθλήματα υδατοσφαίρισης 2019 - 2020 και η επανέναρξη των υποχρεώσεων τόσο για τις εθνικές διοργανώσεις σε επίπεδο ανδρών και γυναικών όσο και των ηλικιακών πρωταθλημάτων, με το καλοκαίρι να προμηνύεται… καυτό.

Βάσει του προγραμματισμού, το πρωτάθλημα της Α2, με τη συμμετοχή της ομάδας του Βόλος υδατοσφαίριση - κολύμβηση, θα ολοκληρωθεί με τη διεξαγωγή Final 4, προκειμένου να προκύψουν οι δύο ομάδες που θα προβιβαστούν στην Α1 και ο πρωταθλητής της φετινής περιόδου, που αναγκαστικά ολοκληρώνεται πλέον.

Η ομάδα του Βόλος υδατοσφαίριση - κολύμβηση βρίσκεται μπροστά σε μια ιστορική πρόκληση, εκείνη της διεκδίκησης της ανόδου στη πρώτη τη τάξει Εθνική κατηγορία πόλο, αντιμετωπίζοντας στις 4 Ιουλίου την ομάδα του ΓΣ Περιστερίου, στον έναν εκ των δύο ημιτελικών του πρωταθλήματος της Α2. Το σύνολο του Δημήτρη Μπλάνα θα τα δώσει όλα, προκειμένου να ανέλθει στην Α1, ενώ η αντίπαλη ομάδα του Περιστερίου προέκυψε βάσει της βαθμολογικής κατάταξης των δύο ομάδων. Ετσι, πέραν της μάχης του 2ου του Βορείου Ομίλου Βόλου με τον 1ο του Νοτίου Ομίλου ΓΣ Περιστερίου, θα διεξαχθεί και η αναμέτρηση ΟΦΘ - ΑΕΚ, την ίδια ημέρα, ώστε να αναδειχθούν οι δύο φιναλίστ. Στις 5 Ιουλίου, στον τελικό, θα αναμετρηθούν οι δύο νικήτριες ομάδες, που ανεβαίνουν και στην Α1, προκειμένου να αναδειχθεί η πρωταθλήτρια ομάδα.

Παράλληλα, πέρα της ανδρικής ομάδας, εξελίξεις, βάσει όσων ανακοίνωσε η ΚΟΕ υπάρχουν και στα ηλικιακά πρωταθλήματα, στα οποία η βολιώτικη ομάδα συμμετέχει με επιτυχία και προκρίσεις.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα του Βόλου θα μετάσχει στην τελική φάση του πρωταθλήματος Νέων Ανδρών, που θα διεξαχθεί 16- 19 Ιουλίου, με αντιπάλους τις εξής ομάδες: ΑΝΟ Γλυφάδας, Ολυμπιακός, ΝΟ Χίου, ΑΟ Παλαιού Φαλήρου, ΝΟ Βουλιαγμένης, Παναθηναϊκός, ΝΟ Χανίων, Απόλλων Σμύρνης, ΠΑΟΚ, Βόλος υδατοσφαίριση - κολύμβηση. Επιπλέον, η ομάδα του Βόλου θα μετάσχει και στην τελική φάση του πρωταθλήματος Νέων γυναικών στις 10 - 12 Ιουλίου, αντιμετωπίζοντας τις εξής ομάδες: Εθνικός, ΝΟ Βουλιαγμένης, Νηρέας Χαλανδρίου, Ολυμπιακός, ΝΟ Ρεθύμνου, ΑΝΟ Γλυφάδας, ΝΕ Πατρών.

Οσον αφορά στη Β’ κατηγορία γυναικών, με τη συμμετοχή των Βόλου υδατοσφαίριση - κολύμβηση και του ΟΕΑ/ΝΑΒ, ο Βόρειος Ομιλος είναι εκείνος στον οποίο στρέφεται το ενδιαφέρον των δύο Βολιώτικων ομάδων, που θα αντιμετωπίσουν ΠΑΟΚ και Αρη, στις 27 και 28 Ιουνίου. Από εκεί, θα προκύψουν οι δύο ομάδες που μαζί με τις δύο από τον Νοτιο Ομιλο (ΑΕΚ, Ιωνικός Νίκαιας, Τρίτων Αμαρουσίου, Ηλυσιακός) θα διαμορφώσουν τις ομάδες που στις 4 και 5 Ιουλίου θα διεκδικήσουν την άνοδο στην Α Εθνική.

Αναλυτικά ο σχεδιασμός της ΚΟΕ όπως προέκυψε από την αντίστοιχη ανακοίνωση:

«Με την έναρξη και των ομαδικών προπονήσεων, σύμφωνα με τις οδηγίες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η ΚΟΕ προχωρεί στην υλοποίηση του αγωνιστικού σχεδιασμού της για τα πρωταθλήματα υδατοσφαίρισης 2019-20, όπως άλλωστε είχε αποφασίσει η Εκτελεστική της Επιτροπή και είχε ανακοινωθεί (21 Απριλίου).

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι ημερομηνίες των αγώνων, με τους οποίους είτε θα ολοκληρωθούν, είτε θα αρχίσουν τα πρωταθλήματα της τρέχουσας περιόδου, όπως προγραμματίζονται:

Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Οι τέσσερις (4) αγωνιστικές της κανονικής περιόδου που απομένουν, θα διεξαχθούν:

19η, 27 Ιουνίου, 20ή, 1 Ιουλίου, 21η, 4 Ιουλίου και 22η, 8 Ιουλίου.

Α’ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Θα διεξαχθούν οι τέσσερις (4) εναπομείνασες αγωνιστικές του Α’ Γύρου της Γ’ Φάσης, στον Όμιλο θέσεων 1-5 (Ολυμπιακός, ΝΟ Βουλιαγμένης, Εθνικός, ΑΝΟ Γλυφάδας, Νηρέας Χαλανδρίου), στις σχεδιαζόμενες ημερομηνίες: 26 Ιουνίου, 28 Ιουνίου, 30 Ιουνίου και 2 Ιουλίου, με την υπενθύμιση ότι εκκρεμεί και απόφαση του Αθλητικού Δικαστή για τον αγώνα ΑΝΟΓ - ΕΘΝΙΚΟΣ (Β’ Φάση).

Α2 ΑΝΔΡΩΝ

Οι δύο (2) πρώτες ομάδες των δύο Ομίλων (ΓΣ Περιστερίου και ΑΕΚ από τον Νότιο, ΟΦΘ και Βόλος από τον Βόρειο), μετά τις εννιά (9) αγωνιστικές της Α’ Φάσης του πρωταθλήματος που έχουν διεξαχθεί ως τώρα, θα αγωνιστούν (4 και 5 Ιουλίου) σε Final 4, για να προκύψουν οι δύο (2) που θα ανεβούν στην Α1 Εθνική και ο Πρωταθλητής της περιόδου 2019-20.

4 Ιουλίου: ΓΣ Περιστερίου - Βόλος, ΟΦΘ - ΑΕΚ

5 Ιουλίου: Οι Νικητές για τον τίτλο του Πρωταθλητή

Β’ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Οι δύο (2) πρώτες ομάδες, των τεσσάρων Ομίλων της Α’ Φάσης του πρωταθλήματος, όπως προέκυψαν από τους αγώνες του Α’ Γύρου, θα σχηματίσουν δύο (2) νέους Ομίλους και θα αγωνιστούν 27 και 28 Ιουνίου.

Νότιος Όμιλος: ΑΕΚ, Ιωνικός Νίκαιας, Τρίτων Αμαρουσίου, Ηλυσιακός

Βόρειος Όμιλος: Άρης Θεσσαλονίκης, ΠΑΟΚ, Βόλος, ΟΕΑΝΑ Βόλου

Στη συνέχεια, οι δύο (2) πρώτες κάθε Ομίλου θα αγωνιστούν στην Τελική Φάση (F4), στις 4 και 5 Ιουλίου, όπου και θα προκύψει η Πρωταθλήτρια ομάδα που θα ανέλθει στην Α’ Εθνική Κατηγορία.

ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Πριν την ανακοίνωση του οριστικού αγωνιστικού προγράμματος, θα προηγηθεί νέα δήλωση συμμετοχής από τα σωματεία.

Με βάση τον προγραμματισμό που έχει γίνει, οι νέες ημερομηνίες:

Παιδικό (γεν. 2005): Α’ Φάση 26-28 Ιουνίου, Β’ Φάση 17-19 Ιουλίου, Τελική Φάση 7-9 Αυγούστου

Εφήβων (γεν. 2003): Β’ Φάση 10-12 Ιουλίου, Τελική Φάση 31 Ιουλίου - 2 Αυγούστου

Νέων ανδρών (γεν. 2001): Καθώς έχουν ήδη διεξαχθεί οι δύο (2) πρώτες φάσεις του πρωταθλήματος, η Τελική Φάση θα διεξαχθεί 16-19 Ιουλίου με τις 10 ομάδες που έχουν προκριθεί: ΑΝΟ Γλυφάδας, Ολυμπιακός, ΝΟ Χίου, ΑΟ Παλαιού Φαλήρου, ΝΟ Βουλιαγμένης, Παναθηναϊκός, ΝΟ Χανίων, Απόλλων Σμύρνης, ΠΑΟΚ, Βόλος

Κορασίδων (γεν. 2005): Α’ Φάση 24 - 26 Ιουλίου, Τελική Φάση 7-9 Αυγούστου

Νεανίδων (γεν. 2003): Β’ Φάση 4 - 5 Ιουλίου, Τελική Φάση 31 Ιουλίου - 2 Αυγούστου

Νέων γυναικών (γεν. 2001): Καθώς έχει ήδη διεξαχθεί η Α’ Φάση του πρωταθλήματος, η Τελική Φάση θα γίνει 10 - 12 Ιουλίου, με τις 8 ομάδες που έχουν προκριθεί: Εθνικός, ΝΟ Βουλιαγμένης, Νηρέας Χαλανδρίου, Ολυμπιακός, ΝΟ Ρεθύμνου, ΑΝΟ Γλυφάδας, Βόλος, ΝΕ Πατρών

Για τα πρωταθλήματα Β’ (έχει ήδη διεξαχθεί ο Α’ Γύρος της Α’ Φάσης) και Γ’ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, καθώς και των υπόλοιπων Ηλικιακών (Μίνι Παίδες και Μίνι Κορασίδες), θα υπάρξουν ανακοινώσεις αργότερα, για την ολοκλήρωση και διεξαγωγή τους».

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
5
=