ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

«Βάση για νέες χρυσές σελίδες»

βάση-για-νέες-χρυσές-σελίδες-56109

Χαρακτήρισε την άνοδο το 2014 ο Αλέκος Βοσνιάδης

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ο «αρχιτέκτονας» της ανόδου το καλοκαίρι του 2014 Αλέκος Βοσνιάδης δεν ξεχνά τη Νίκη Βόλου και μετά από έξι χρόνια δηλώνει ένθερμος υποστηρικτής της, ενώ αποκάλυψε πως ήταν από αυτούς που παρότρυνε τον Στάικο Βεργέτη να «ζήσει» την εμπειρία να είναι στον κυανόλευκο πάγκο.

Με αφορμή την 6η επέτειο από την άνοδο στη Super League, o Μακεδόνας τεχνικός, και πατέρας του ποδοσφαιριστή Βασίλη Βοσνιάδη, ο οποίος αγωνίζεται φέτος στη Νίκη, φιλοξενήθηκε από τον Γιώργο Μαστρογιάννη στον Blue Heart Fm, ελπίζοντας οι δρόμοι του να ξανασυναντηθούν με την ομάδα του Βόλου, έστω κι ως αντίπαλος προπονητής.

Ο Αλέκος Βοσνιάδης αναφερόμενος στην επέτειο της ανόδου τόνισε πως θα πρέπει να αποτελέσει βάση προκειμένου να μπορέσει ο σύλλογος να έχει ανάλογη επιτυχία στο μέλλον, γράφοντας εκ νέου χρυσές σελίδες στην ιστορία του, με τον ίδιο να τονίζει:

«Γέμισα από Νίκη και μπορώ να καταλάβω τι είναι η Νίκη, τι είναι ο κόσμος της και τι δυναμική έχει».

Η κουβέντα στη συνέχεια πήγε στον Στάικο Βεργέτη, τον οποίο και χαρακτήρισε καταπληκτικό ως άνθρωπο, γνωρίζοντας τον στη σχολή για το UEFA Pro, όπου οι δύο άνδρες σύναψαν φιλικές σχέσεις.

Ο Αλέκος Βοσνιάδης σχολίασε πως μίλησε με τον Στάικο Βεργέτη πριν ο τελευταίος πει το ναι στη Νίκη, προτρέποντας τον να μην πάει στο εξωτερικό, αλλά να προτιμήσει τους κυανόλευκους, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Του έδωσα να καταλάβει σε τι μεγάλη ομάδα πάει και του είπα: «Πήγαινε και θα το ζήσεις. Θα ζήσεις καταπληκτικούς ανθρώπους και ο κόσμος θα σε απογειώσει. Ήρθε την κατάλληλη στιγμή και ήξερε τι θα κάνει».

Ο πρώην τεχνικός της ομάδας είπε πως την παρακολούθησε τη φετινή περίοδο να αγωνίζεται στο παιχνίδι με τον ΟΦ Ιεράπετρας, λέγοντας πως η ομάδα φαίνονταν αδούλευτη και οι παίκτες ασύνδετοι, κάτι που είναι τελείως λογικό από τη στιγμή που δεν υπήρξε χρόνος για κατάλληλη προετοιμασία στο χορτάρι.

Οσον αφορά στο διοικητικό κομμάτι εξήρε την προσπάθεια των κυανόλευκων, τους οποίους προέτρεψε να μην σκύβουν το κεφάλι, όταν βρέθηκε ο ίδιος στο Π. Μαγουλάς και τους συνάντησε μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου, το οποίο είχε τελειώσει με 1-1. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στους κ.κ. Βεργέτη, Βενέτη, Στύλα και Καζεπίδη τους οποίους είδε στεναχωρημένους και με σκυμμένα κεφάλια για να θυμηθεί τι τους προέτρεψε: «Ήταν σαν να μην έχουν καταλάβει τι έχουν πετύχει. Τον Αύγουστο δεν είχαν κλείσει προπονητικό κέντρο. Η ομάδα δεν έκανε κανονική προετοιμασία κι όλοι ξέρουν όσοι είμαστε στο χώρο του ποδοσφαίρου ξέρουμε τι σημαίνει αυτό. Έχουν πετύχει κάτι σπουδαίο. Η προίκα της Νίκης είναι ότι έχει δικούς της ανθρώπους στα πράγματα. Η Νίκη είναι πραγματικά σε νικιώτικα χέρια χωρίς να θέλω να ακυρώσω κάποιες άλλες προσπάθειες στο παρελθόν αυτή τη διοίκηση θα τη στηρίξει πολύ ο κόσμος».

Αναφερόμενος στην επιλογή της Ερασιτεχνικής Νίκης να περάσει η ΠΑΕ σε χέρια Νικιωτών, σχολίασε: «Έστειλε την ομάδα σε καθαρά και νικιώτικα χέρια. Αυτό είναι πολύ σημαντικό αν δούμε πού βρίσκονται οι άλλοι που είχαν μπει στη διαδικασία να αναλάβουν την ομάδα και την πορεία που είχαν στην άλλη ομάδα που πήγαν. Ευτυχώς που η ομάδα πήγε σε νησιωτικά χέρια, γιατί της πρόσφεραν ασφάλεια και νοικοκυριό. Είναι άνθρωποι που «μυρίζουν» Νίκη».

Μεταξύ άλλων ο Αλέκος Βοσνιάδης εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο του πατέρα του ποδοσφαιριστή Αλέξανδρου Μπιτσάκου, τον οποίο είχε και ο ίδιος στην ομάδα το 2014, λέγοντας πως είναι σίγουρα δυσάρεστο το γεγονός, αλλά ο ποδοσφαιριστής είναι τυχερός, αφού βρίσκεται σε μια μεγάλη οικογένεια όπως αυτή της Νίκης, που έχει ανθρώπους να του συμπαρασταθούν.

Για τον χαμό του πατέρα του Αλέξανδρου Μπιτσάκου, Παναγιώτη, συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Νίκη Βόλου, αναφέροντας: «Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου 1924 εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στον ποδοσφαιριστή της ομάδας μας, Αλέξανδρο Μπιτσάκο, καθώς και στην οικογένεια κ τους οικείους του για τον χαμό του πατέρα του, Παναγιώτη.

Η οικογένεια της Νίκης Βόλου βρίσκεται δίπλα στον Αλέξανδρο σε αυτή τη δύσκολη στιγμή της ζωής του».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου