ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αντιρατσιστική παρέμβαση από Nike-Αdidas για την δολοφονία Φλόιντ

αντιρατσιστική-παρέμβαση-από-nike-αdidas-για-58371

Η Nike με ένα διαφημιστικό σποτ που μεταφόρτωσε στον λογαριασμό της στο Twitter αντιστρέφει τo logo της και σήμα κατατεθέν της, “Just Do It”, αναφερόμενη στον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

Προς έκπληξη πολλών, και αφήνοντας κατά μέρος τον σκληρό ανταγωνισμό της με τη Nike, η Adidas επέλεξε να αναμεταδώσει το μήνυμα αυτό, προσθέτοντας στο retweet της τη λεζάντα «Όλοι μαζί θα προχωρήσουμε μπροστά. Όλοι μαζί θα αλλάξουμε τα πράγματα».

Πολλοί χρήστες στο διαδίκτυο αναρωτήθηκαν αν οι δύο εταιρίες βρήκαν ευκαιρία να εκμεταλλευτούν εμπορικά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Ίσως και να το έπραξαν… όμως η συμβολική τους κίνηση δεν αλλάζει το νόημα.Ήταν μια ηχηρή αντιρατσιστική παρέμβαση που έκανε θόρυβο!

Η Nike έφταξε ένα βίντεο ενός λεπτού. Σε μαύρο φόντο, όπως οι μέρες που ζουν οι ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του 46χρονου Φλόιντ από τον λευκό αστυνομικό.

«Για μια φορά, Don’t Do It. Μην παριστάνεις ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην Αμερική. Μη γυρνάς την πλάτη σου στο ρατσισμό. Μη δέχεσαι να αφαιρούνται ζωές αθώων. Μη βρίσκεις δικαιολογίες. Μην πιστεύεις ότι αυτό δεν σε επηρεάζει. Μην κάθεσαι και μην μένεις σιωπηλός. Μην πιστεύεις πως δεν μπορείς να είσαι μέρος μιας αλλαγής. Ας είμαστς όλοι μέρος της αλλαγής» αναφέρει το συγκλονιστικό βίντεό της η Nike.

Αυτό το video που ανέβηκε στα social media της Nike δεν δίστασε να μοιραστεί η ανταγωνίστριά της, η Adidas. Αφήνοντας κατά μέρος τον σκληρό ανταγωνισμό, η Adidas έκανε retweet, στέλνοντας κι ένα μήνυμα: «Όλοι μαζί θα προχωρήσουμε μπροστά. Όλοι μαζί θα αλλάξουμε τα πράγματα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου