ΤΟΠΙΚΟ

Παρέμεινε ο Διαγόρας

παρέμεινε-ο-διαγόρας-59245

Θετικά ήταν τα νέα για την ομάδα του Διαγόρα Στεφανοβικείου στη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, η οποία προχώρησε στην τροποποίηση του κανονισμού πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Η Ε.Ε. επικύρωσε την άνοδο στην παραπάνω κατηγορία και των οχτώ ομάδων που πρώτευσαν στους αντίστοιχους ομίλους της Γ’ Εθνικής και μετά από αυτήν την απόφαση, οι Πανσερραϊκός, Αλμωπός Αριδαίας, Πιερικός, ΑΕΠ Κοζάνης, Καλλιθέα, Ρόδος, Αστέρας Βλαχιώτη και Επισκοπή, προβιβάζονται και επίσημα στην παραπάνω κατηγορία, όποια κι αν είναι αυτή (Football League ή νέα Β’ Εθνική).

Σε ό,τι αφορά στον υποβιβασμό, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε να υποβιβαστούν από τη Γ’ Εθνική στις ερασιτεχνικές κατηγορίες, μόνο οι ομάδες που δεν είχαν μαθηματικές ελπίδες σωτηρίας τη στιγμή που διεκόπησαν τα πρωταθλήματα, και ο Διαγόρας, που είχε ελπίδες παραμονής στις εναπομείνασες αγωνιστικές θα συνεχίσει για δεύτερη σερί χρονιά στη Γ’ Εθνική, ενώ από τον τρίτο όμιλο υποβιβάζονται ο Διγενής Νεοχωρίου και η Ποταμιά.

Στην ανακοίνωση της ΕΠΟ επισημαίνεται σχετικά: «Συνεδρίασε σήμερα (σ.σ. χθες) η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, παρουσία του εντεταλμένου εκπροσώπου των FIFA/UEFA κ. Χέρμπερτ Χούμπελ, του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ και του εκπροσώπου των FIFA/UEFA κ. Μάριου Γεωργίου.

· Επικύρωσε ομόφωνα την πρόταση της Επιτροπής Διοργανώσεων για την άνοδο των 8 πρωταθλητών των ομίλων της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και τον υποβιβασμό όσων σωματείων είχαν μαθηματικά υποβιβαστεί κατά τη διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω της πανδημίας. Ειδικά για τον όμιλο της Κρήτης, δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα και θα ανέβουν οι πρωταθλητές και οι δευτεραθλητές των τεσσάρων (4) Ε.Π.Σ., ώστε το πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2020-21 να διεξαχθεί με 16 ομάδες».

Ο πρόεδρος της ομάδας του Στεφανοβικείου, Σάκης Πρασσάς, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ σχολίασε σχετικά: «Θεωρούμε ότι είναι δίκαιη απόφαση διότι υπήρχαν μαθηματικές ελπίδες. Εφόσον πραγματοποιήθηκε διακοπή της σεζόν για λόγους ανωτέρας βίας, δεν θα ήταν σωστό για όσες ομάδες ακόμα παλεύανε για την παραμονή. Πλέον, είναι η ώρα της γενικής συνέλευσης. Να δούμε την επόμενη μέρα της ομάδας και να προχωρήσουμε με μεγαλύτερη εμπειρία τη νέα σεζόν στη Γ’ Εθνική».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου