ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αποφασίζουν την επιστροφή

αποφασίζουν-την-επιστροφή-62662

Τις εξελίξεις που θα προκύψουν από τη σημερινή τηλεδιάσκεψη των ΠΑΕ της Football League με τον πρόεδρο της Λίγκας Λεωνίδα Λεουτσάκο περιμένει και ο Ολυμπιακός Βόλου, αφού πρόκειται για μια ιδιαίτερα κρίσιμη συνάντηση, που μπορεί να κρίνει σε μεγάλο βαθμό αν θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα της τρίτης στην τάξη επαγγελματικής κατηγορίας, στο οποίο εδώ και δυόμιση μήνες έχει ανασταλεί κάθε αγωνιστική δραστηριότητα, επηρεάζοντας και τους ερυθρόλευκους.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Στο πλάνο είναι να συζητηθεί το αν θα επανεκκινήσουν οι ομάδες αρχικά τις προπονήσεις, με στόχο σε δεύτερη φάση να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Football League, στο οποίο απομένουν οι 3 τελευταίες αγωνιστικές.

Το άλλο μεγάλο ζήτημα που θα συζητηθεί, το οποίο περιμένουν και οι ερυθρόλευκοι, είναι εκείνο της αναδιάρθρωσης και των εξελίξεων που την αφορούν, που το τελευταίο διάστημα πρωταγωνιστεί στην ειδησεογραφία.

Και μπορεί να μην παρθούν οι οριστικές αποφάσεις, ωστόσο στη συζήτηση αναμένεται να τεθούν και παράμετροι της πρότασης που κατέθεσε ο Ολυμπιακός Βόλου πριν από μερικές μέρες, στη διάθεση της κυβέρνησης, της ΕΠΟ και της Λίγκας περί συγχώνευσης της Super League 2 και της Football League, ύπαρξης Βορείου και Νοτίου Ομίλου και την οποία οι περισσότεροι από τους συλλόγους συνυπέγραψαν.

Από κει και πέρα, τα θέματα που απασχολούν τους ερυθρόλευκους σε όλους τους τομείς είναι γνωστά, με τους κινούντες τα νήματα, να μην έχουν σταματήσει δευτερόλεπτο να τρέχουν όλα τα ζητήματα, ώστε σε περίπτωση επανέναρξης του πρωταθλήματος, η ομάδα να είναι έτοιμη να αντεπεξέλθει τόσο στις προπονήσεις όσο και στα παιχνίδια που απομένουν.

Ερώτημα αποτελεί πάντως το ζήτημα του ενδιαφέροντος προς απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ, με τη διορία που έχει δοθεί από τη διοίκηση να λήγει στις 10 Ιουνίου. Προς το παρόν, δεν υπάρχει επίσημο ενδιαφέρον από κάποιον επιχειρηματία, ωστόσο υπάρχουν ακόμα 15 περίπου μέρες και έπειτα, ανάλογα τις προτάσεις που θα υπάρχουν ή όχι, θα καθοριστούν και οι περαιτέρω εξελίξεις για την ομάδα, με δεδομένο πως η διοίκηση θέλει να μπουν στο σχήμα που θα τρέξει την ομάδα, νέοι άνθρωποι, ικανοί να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό.

Αϊβάζογλου: Δεν είναι ολοκληρωμένη

η πρόταση του Ολυμπιακού Β.

Δεν είναι ολοκληρωμένη η πρόταση του Ολυμπιακού Βόλου περί αναδιάρθρωσης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΑΟ Τρικάλων, Ηλία Αιβάζογλου, που παραχώρησε συνέντευξη, μιλώντας μεταξύ άλλων για τη σημερινή τηλεδιάσκεψη, την αναδιάρθρωση αλλά και ενδεχόμενη επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Οσον αφορά στη συζήτηση περί επανεκκίνησης των προπονήσεων και κατ’ επέκταση του πρωταθλήματος σημείωσε: «Εχουμε ομάδα ποδοσφαίρου και πρέπει να παίξουμε, αυτός είναι ο ρόλος μας. Αρα αφού οι συνθήκες το επιτρέπουν δε βλέπω το λόγο γιατί να μην μπούμε στο γήπεδο. Ανεξάρτητα αν εμάς ως Α.Ο Τρίκαλα μας συμφέρει ή όχι. Είναι τελείως αδιάφορο βαθμολογικά το να πάμε και να μπούμε στη διαδικασία σοβαρών εξόδων για να παίξουμε τα τρία παιχνίδια. Από την άλλη το ερώτημα μου είναι ποιος είναι ο σκοπός μας; Να παίξουμε μπάλα, να δει ο κόσμος και να ευχαριστηθεί μπάλα και να ολοκληρώσουμε το έργο μας. Αρα εμείς οι αδιάφοροι λέμε να κατέβουμε στα γήπεδα. Πόσο μάλλον οι υπόλοιπες ομάδες που διεκδικούν άνοδο και σωτηρία, αυτές πρέπει να θέλουν περισσότερο να κατέβουν στο γήπεδο και να πάρουν κάτι περισσότερο. Η αναδιάρθρωση δεν είναι κάτι δεδομένο για να υποστηρίζουμε όλοι σταματάμε το πρωτάθλημα και πάμε σε αναδιάρθρωση».

Οσον αφορά στην ΕΡΤ που προκειμένου να καταβάλλει τα συμφωνηθέντα, θέλει να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, τόνισε: «Η ΕΡΤ είναι κατά τη γνώμη μου, χωρίς να θέλω να γίνω επιθετικός είναι ένα κακώς κείμενο για το δικό μας πρωτάθλημα. Δεν παύει να είναι μία εταιρεία που έχει συνάψει μία σύμβαση με μία ομοσπονδία όπως η δική μας. Πρέπει να πληροί και να τηρεί τους όρους που είναι και οι πληρωμές. Το πρωτάθλημα διεκόπη, αλλά δε λέει πουθενά το συμβόλαιο ότι αν διακοπεί το πρωτάθλημα όχι με υπαιτιότητα των ομάδων σταματούν και οι πληρωμές. Θεωρώ ότι είναι παράλογο αυτό που έκαναν. Θα έπρεπε να είχαν ολοκληρώσει και από την πλευρά μας εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες να ολοκληρώσουμε το πρωτάθλημα».

Οσον αφορά στην αναδιάρθρωση και την πρόταση του Ολυμπιακού Βόλου που στηρίζουν άλλες 10 ομάδες, δήλωσε την αντίθεση του Α.Ο Τρικάλων, σημειώνοντας: «Ο Α.Ο Τρίκαλα είναι αντίθετος σε ένα ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης ξεκάθαρα. Από κει και πέρα, ως πρόεδρος της ομάδας έχω στο συρτάρι μου μία πρόταση αναδιάρθρωσης τέτοιας μορφής ώστε να ικανοποιεί το 99% των ομάδων. Δεν την κατέθεσα ποτέ, γιατί έκρινα ότι δεν ωρίμασε ο χρόνος για να το κάνω και να τη θέσω προς ψήφιση. Αντιθέτως με πρωτοβουλία του Ολυμπιακού Βόλου κατατέθηκε μία άλλη πρόταση που κατά την άποψή μου δεν είναι ολοκληρωμένη, όμως είναι μία πρόταση, η οποία δεν έχει λάβει υπόψη το συμφέρον όλων των ομάδων. Από τη στιγμή λοιπόν που δεν ικανοποιεί τα θέλω όλων των ομάδων είναι καταδικασμένη. Αυτό προσπάθησα να δώσω στις ομάδες της FL και της Γ’ Εθνικής να καταλάβουν. Ας αφήσουμε τον Α.Ο Τρίκαλα στην άκρη. Υπάρχουν ομάδες στη SL2 που έχουν δαπανήσει τεράστια ποσά για να παραμείνουν και να συνεχίσουν να υπάρχουν στη συγκεκριμένη κατηγορία. Δεν μπορεί τα Χανιά ή ο Λεβαδειακός να μπαίνουν στην ίδια κατηγορία με ομάδες που μέχρι χθες ήταν στη Γ’ Εθνική , δηλαδή σε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. Να έχουμε ομάδες που είναι δύο σκαλιά κάτω και να τις αντιμετωπίζουμε του χρόνου. Πως θα δεχτούν αυτές οι ομάδες το συγκεκριμένο γεγονός; Οτι εμείς είμαστε επί μία δεκαετία επαγγελματικές ομάδες, έχουμε ξοδέψει άπειρα λεφτά και γι’αυτό είμαστε εδώ πέρα. Και εσείς ήρθατε σήμερα ως μία καθαρή ΠΑΕ ως μία ΠΑΕ δίχως χρέη και υποχρεώσεις και δίχως αθλητική ιστορία την περασμένη 5ετία; Πως θα εξισωθούμε. Από τη στιγμή που βρίσκει αντίθετες τις ομάδες της SL2 δεν έχει καμία τύχη μία τέτοια πρόταση αναδιάρθρωσης. Εγινε πέρυσι η αναδιάρθρωση πέρυσι, την πληρώσαμε, φτάνει».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου