ΑΘΛΗΤΙΚΑ

sports wekend

sports-wekend-400179

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Την ανάγκη απόκτησης ενός κεντρικού αμυντικού μετά την κακοδαιμονία που χτύπησε τις τελευταίες ημέρες τον Παναθηναϊκό, τόνισε με δηλώσεις του ο Ζεσουάλδο Φερέιρα!

Μετά το αποτέλεσμα στο Αγρίνιο με το οποίο ο Παναθηναϊκός πήρε ένα βαθμό που ενδεχομένως να φανεί πολύτιμος για τη συνέχεια του πρωταθλήματος τι αντίδραση περιμένετε στον προσεχή αγώνα; Θα έλεγα ότι στο Αγρίνιο δεν κερδίσαμε ένα βαθμό. Σωστότερο είναι να πούμε ότι χάσαμε δύο βαθμούς και τούτο διότι η ομάδα ίσως δεν ήταν τόσο παραγωγική επιθετικά όσο ήταν σε άλλους αγώνες.

Μπορεί βεβαίως με την ισοπαλία στο τέλος να πήραμε ένα βαθμό στην πραγματικότητα όμως χάσαμε δύο διότι πολύ απλά δεν κερδίσαμε. Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα επιθετική, η οποία στην πορεία της αναμέτρησης κλείστηκε πίσω και επιπλέον είχαμε έναν διαιτητή, ο οποίος δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων επιτρέποντας το σκληρό παιχνίδι, πράγμα το οποίο δημιουργεί πρόβλημα στην ομάδα η οποία προσπαθεί να επιτεθεί.

Στο παιχνίδι με την Κέρκυρα και στο λίγο χρόνο που απομένει τι μπορεί να αλλάξει στον Παναθηναϊκό και στο παιχνίδι του; Σ ό, τι αφορά τη διαδικασία, δηλαδή τον τρόπο παιχνιδιού μας δεν θα αλλάξει κάτι.

Και τούτο διότι η ομάδα έχει την προσωπικότητά της, έχει τη δική της ταυτότητα, συνεπώς από αυτή την άποψη δεν υπάρχει κάτι για να αλλάξει.

Από εκεί και πέρα πιστεύω πως θα έχω στη διάθεσή μου επιπλέον δύο ή τρεις παίκτες, κάτι το οποίο μου δίνει περισσότερες δυνατότητες. Πρέπει να προσθέσω επιπλέον ότι στον αγώνα με τον Παναιτωλικό, πέραν των δύο βαθμών χάσαμε και τον Μπουμσόνγκ, του οποίου τις υπηρεσίες θα στερηθούμε για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Η ομάδα δεν τα πήγε και τόσο καλά στον προηγούμενο αγώνα και μπροστά μας έχουμε έναν φορτωμένο μήνα με πολλούς αγώνες πράγμα που σημαίνει ότι τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα.

Αναφορικά με τον αγώνα της Κυριακής με την Κέρκυρα, έχοντας στη διάθεσή μας πέραν του Λέτο και κάποιες επιπλέον λύσεις θα έλεγα ότι έχουμε περισσότερες δυνατότητες, αφού όσο περισσότερους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές έχουμε τόσο το καλύτερο για την ομάδα.

Σ αυτόν τον αγώνα περιμένετε αντίδραση με νίκη; Από την πρώτη μέρα που ήρθα στον Παναθηναϊκό παίζουμε όλους τους αγώνες με στόχο τη νίκη. Δεν παίζουμε παρά μόνο για να νικήσουμε.

Συνεπώς, η ερώτησή σας απαντάται αυτόματα, δηλαδή η απάντηση είναι δεδομένη. Παίζουμε πάντοτε μόνο για τη νίκη. Την ομάδα της Κέρκυρας την έχετε παρακολουθήσει;

Ποια είναι η εικόνα που έχετε; Βεβαίως και γνωρίζω την ομάδα της Κέρκυρας, άλλωστε παίξαμε μαζί τους και στον πρώτο γύρο εκτός έδρας.

Είναι μια ομάδα την οποία παρακολουθώ όμως ποτέ δεν μιλάω πιο συγκεκριμένα για τους αντιπάλους προκαταβολικά.

Θα μιλήσω ασφαλώς με τους ποδοσφαιριστές μου και σήμερα, αλλά και μέχρι τον αγώνα για τον προσεχή μας αντίπαλο, αλλά επαναλαμβάνω ότι ποτέ δεν μιλάω και δεν σχολιάζω τις ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε.

Με την απουσία του Μπουμσόνγκ λόγω τραυματισμού και με δεδομένη την αποχώρηση του Καντέ για το Κόπα Άφρικα, θεωρείτε επιτακτική ανάγκη την ενίσχυση στην άμυνα με μια μεταγραφή; Θεωρείτε ότι χρειάζεται ή μπορεί να καλυφθεί εκ των έσω το κενό; Θεωρώ ότι είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να λύσουμε, βρίσκοντας έναν παίκτη, ο οποίος θα μπορέσει να μας βοηθήσει.

Αυτό όμως είναι ένα θέμα μεταξύ της διοίκησης και εμού, το οποίο πρέπει να δούμε. Το βασικό είναι να μην έρθει κάποιος, ο οποίος δεν θα μπορέσει να μας βοηθήσει ή δεν θα έχει κάτι θετικό να συνεισφέρει. WWW.GAZZETA.GR

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μια χαρά πήγαν τα πράγματα για τον Ολυμπιακό στη 15η αγωνιστική. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 1-0 του Ατρομήτου, ενώ λίγη ώρα πριν ο Παναθηναϊκός απώλεσε δύο βαθμούς στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό.

Θα μπορούσαν να είναι και τρεις βέβαια αυτοί, αλλά ο Βαλβέρδε δεν… τρελαίνεται. Αυτό που τον νοιάζει και λέει και στο περιβάλλον του, είναι «εμείς να είμαστε καλά και τότε όλα θα πάνε καλά».

Ο 47χρονος προπονητής δεν… εθελοτυφλεί. Γνωρίζει ότι στο ματς με τον Ατρόμητο η ομάδα του δεν άρεσε. Γι’ αυτόν, όμως, υπήρχαν κάποια στοιχεία που έχουν ενδιαφέρον.

Το πρώτο είναι ότι σέβεται πολύ τον Ατρόμητο ως ομάδα. Θεωρεί ότι είναι ένα οργανωμένο σωματείο και πως έχει καλή παρουσία.

Πως παλεύει τα ματς με σωστή τακτική και πως είναι πολύ πειθαρχημένη ομάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ακόμη και τώρα που είχε απουσίες, αυτό φάνηκε στο Καραϊσκάκη.

Το άλλο στοιχείο για τον Βαλβέρδε, είναι πάντα το πρώτο ματς στη νέα χρονιά. Αυτό τον ανησυχούσε. Με την έννοια ότι οι παίκτες ναι μεν έρχονται από διακοπές, αλλά όλοι είναι κάπως… παγωμένοι. Κι ας μη γελιόμαστε, δεν γίνεται η ομάδα να έχει τον ίδιο ρυθμό μετά από τόσες ημέρες διακοπής των υποχρεώσεών της. Δεν… μετανιώνει, όμως, και για την άδεια.

Ότι οι παίκτες έφυγαν έξι ημέρες. Πολύ σωστή κίνηση πιστεύει ότι ήταν κι έχει δίκιο. Πολλές υποχρεώσεις, σε πρωτάθλημα, Κύπελλο, Ευρώπη, με τη συνέχεια να είναι ακόμη πιο δύσκολη…

Γι’ αυτό έτσι το 1-0 επί του Ατρομήτου, ηρέμησε σε μεγάλο βαθμό τον Βαλβέρδε. Τώρα θεωρεί ότι η συνέχεια θα είναι τελείως διαφορετική και περιμένει πολλά περισσότερα πράγματα.

Η αρχή θα γίνει την Κυριακή με τη Δόξα Δράμας. Ναι μεν ο αντίπαλος είναι πολύ χαμηλής δυναμικότητας, αλλά ο Βαλβέρδε πλέον αυτό που θέλει να δει μέσα από τα ματς, είναι ο σωστός ρυθμός.

Ο Ιανουάριος προσφέρεται για νίκες και καλή ψυχολογία. Να βρει η ομάδα τον ρυθμό της και να κάνει αυτά που πρέπει στον δύσκολο Φεβρουάριο.

Γιατί η αλήθεια είναι πως εκεί θα παιχτούν πολλά. Υπάρχει πάντα το κίνητρο της Ευρώπης, με τις δύο αναμετρήσεις κόντρα στη Ρούμπιν Καζάν.

Πάνω από όλα, όμως, το πρωτάθλημα είναι η προτεραιότητα. Άνθρωποι δίπλα στον Βαλβέρδε πιστεύουν ότι όταν κλείσει ο Γενάρης, ο Ολυμπιακός θα έχει πάρει διαφορά από τον Παναθηναϊκό. Και η ατάκα του 47χρονου τεχνικού έχει μεγάλο νόημα.

«Προτιμώ τη θέση που είμαστε εμείς τώρα, παρά να ήμασταν στο -6 και με δύο ματς λιγότερα», τόνισε μετά το τέλος του αγώνα με τον Ατρόμητο ο Βαλβέρδε… Βλέπει κι αυτός, άλλωστε, το χαμένο έδαφος να έχει καλυφθεί για τα καλά και ο Ολυμπιακός επί της ουσίας κατάφερε να ξεπεράσει έναν αγωνιστικό «Γολγοθά» χωρίς… προβλήματα.

Στη λογική ότι και μέσα στην Ευρώπη είναι, και στα… προημιτελικά του Κυπέλλου είναι και από την κορυφή της Superleague βλέπει το μέλλον του. Έχει κάθε λόγο έτσι, να περιμένει και πολλά περισσότερα…

Στο δέκατο λεπτό ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει κόρνερ, αλλά ο Ατρόμητος έφυγε στην κόντρα. Αβραάμ Παπαδόπουλος και Βασίλης Τοροσίδης άργησαν να επιστρέψουν και ο Βαλβέρδε «πετάχθηκε» από τον πάγκο του και φώναζε.

Λίγο αργότερα, έδινε οδηγίες και ζητούσε πιο γρήγορες επιστροφές από τους ποδοσφαιριστές του. Ικανοποιημένος από την παρουσία του Μανιάτη /

Όλος ο κόσμος βγάζει το… καπέλο στον Γιάννη Μανιάτη. Μπήκε από το… πουθενά στην ενδεκάδα και έχει γίνει βασικότατος.

Στον Βαλβέρδε κόντρα στον Ατρόμητο, άρεσε πολύ και το πάθος που έβγαλε ο διεθνής ποδοσφαιριστής. Κάλυψε πολλούς κενούς χώρους, ενώ τον είδε και να δημιουργεί παιχνίδι, να βγάζει μπαλιές.

Η αλλαγή Ξεκάθαρος ο στόχος του Βαλβέρδε στην αλλαγή του Μακούν με τον Μοντέστο. Ο 47χρονος τεχνικός δεν ήταν ικανοποιημένος από την παρουσία του Μοντέστο, γι’ αυτό και τον έβγαλε.

Με την είσοδο του Μακούν ήθελε να κυκλοφορήσει καλύτερα η μπάλα, να μπορέσει η ομάδα να βρει διαδρόμους προς την εστία του Ιτάνζ. Τα στημένα Δεν άρεσαν στον Βαλβέρδε στο πρώτο ημίχρονο τα στημένα.

Ο τρόπος εκτέλεσής τους δηλαδή. Κάποια χτυπήματα δεν… βγήκαν στον Μιραλάς. Ο Ισπανός τεχνικός έχει κατ’ επανάληψη ζητήσει να «γεμίζει» η αντίπαλη περιοχή.

Ό,τι έγινε δηλαδή στο 53’, όταν ο Φετφατζίδης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μαρκάνο σκόραρε! Πρόβλημα!

Ο προπονητής του Ολυμπιακού πάντως, είχε ένα… παράπονο για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν κάποια γεμίσματα προς την εστία του Μέγιερι.

Όπως, για παράδειγμα, αυτό στο 63’. Κακή αντίδραση από όλη την άμυνα, με αποτέλεσμα να πάρουν δύο κεφαλιές μέσα σε… τρία δευτερόλεπτα οι φιλοξενούμενοι. Σίγουρος…

Μπορεί κάποιοι να γκρίνιαξαν για την είσοδο του Όλοφ Μέλμπεργκ στο ματς, αλλά ο Βαλβέρδε ήταν κάθετος. Ακόμη και τώρα πιστεύει πως αυτή ήταν η σωστή αλλαγή.

Πως έκανε αυτό που χρειαζόταν η ομάδα εκείνη τη στιγμή. Κι αν κρίνει κανείς από τα γεμίσματα που έγιναν, ο Σουηδός φάνηκε χρήσιμος στο τέλος…

Περί μεταγραφών… Δεν περιμέναμε και κάτι διαφορετικό από τον Ερνέστο Βαλβέρδε, όταν ρωτήθηκε για τις μεταγραφές. Ο τεχνικός των Πειραιωτών, στην ουσία «ντρίμπλαρε» και πάλι./

Εδώ σε πιο απλά θέματα στο παρελθόν, δεν έπαιρνε θέση. Βέβαια, μπορεί να είπε ότι ένας παίκτης δύσκολα θα προσαρμοστεί τώρα, αλλά δεν θα έλεγε «όχι» σε μια καλή μεταγραφή.

Έτσι είναι.. Γράφει ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΕΡΒΕΛΕΣ www.gavros.gr

ΑΕΚ

Το κρίσιμο ραντεβού σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις του Βασίλη Ξενιάδη και των ανθρώπων της ΠΑΕ ΑΕΚ πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Κολωνάκι, με τον Έλληνα επιχειρηματία να συνοδεύεται από τους δύο δικηγόρους του και -προς έκπληξη των “κιτρινόμαυρων”- τον Αργύρη Σαλιαρέλη!

Ο Ξενιάδης παρουσίασε τον πρώην παράγοντα του Ολυμπιακού ως συνεργάτη στις επιχειρήσεις του. Τον σύστησε, δηλαδή, ως δικό του σύμβουλο κι όχι ως υποψήφιο συμπαίκτη ή γενικότερα άνθρωπο που σκοπεύει να μπει στο διοικητικό σχήμα.

Από τη μεριά της η διοίκηση της Ένωσης ήταν ξεκάθαρη και το μήνυμα της ήταν το εξής: για να πάρει ο Βασίλης Ξενιάδης στα χέρια του την ομάδα δεν μπορεί να το κάνει μέσω ανταλλαγής χρημάτων χέρι με χέρι, αλλά μόνο μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Παράλληλα οι “κιτρινόμαυροι” του ζητούν να εμφανίσει τα απαραίτητα έγγραφα, αυτά που απαιτεί κι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, δηλαδή πιστοποιητικά ότι τα 10.5 εκατομμύρια (για τα οποία κάνει λόγο) προέρχονται από νόμιμες οικονομικές δραστηριότητες, καθώς ακόμη ποινικό μητρώο και φορολογικές δηλώσεις.

Σε σχέση με το τελευταίο το Sport24.gr είχε αποκαλύψει ότι ο Βασίλης Ξενιάδης καταθέτει μηδενική δήλωση στην Ελλάδα, οπότε αυτό που ζητά ο “δικέφαλος” είναι να παρουσιάσει μια φορολογική δήλωση από οποιαδήποτε χώρα, αρκεί να φαίνεται ξεκάθαρα σε αυτή τα εισοδήματα του.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι η ΑΕΚ δεν θέτει τον Έλληνα επιχειρηματία ως συνομιλητή για πώληση των μετοχών. Αντίθετα του ρίχνει το μπαλάκι και του κάνει λόγο για τα απαραίτητα έγγραφα.

Από τη μεριά του εκείνος ζήτησε μερικές ημέρες προθεσμία για να πάρει τις αποφάσεις του και να κάνει τις ανάλογες κινήσεις. Ως τότε τις διαπραγματεύσεις θα αναλάβουν οι δικηγόροι των δύο πλευρών.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι ο Ξενιάδης θεωρείται “καμμένο χαρτί” για την ΑΕΚ, καθώς η παρουσία μόνο ενός ανθρώπου σαν τον Αργύρη Σαλιαρέρη (που έχει δραστηριοποιηθεί στον Ολυμπιακό και έχει απασχολήσει την ελληνική δικαιοσύνη) δημιουργεί αρκετά σημεία τριβής.

Εκτός, βέβαια, εάν ο επιχειρηματίας παρουσιάσει όλα τα απαιτούμενα έγγραφα και θελήσει να πάριε μέρος στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Στο μεταξύ εκτός αποστολής έμειναν οι Παντελής Καφές και Φαμπιάν Βάργκας.

Το ότι ο πρώτος είχε επεισόδιο με τον Λεονάρντο κι ο δεύτερος είχε λογομαχία με τον Σταύρο Αδαμίδη για τις οφειλές της διοίκησης, μόνο τυχαία δεν μπορούν να χαρακτηριστούν

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου