ΤΟΠΙΚΟ

Παραμένει η αγωνία στη Γ’ Εθνική

παραμένει-η-αγωνία-στη-γ-εθνική-63906

Τον Ιούνιο οι οριστικές αποφάσεις της ΕΠΟ, ενώ εγκρίθηκε η αναδιάρθρωση στο γυναικείο

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Δεν αποφάσισε κάτι ουσιαστικό για την Γ’ Εθνική ούτε η χθεσινή εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ αλλά παρά τα σενάρια, απόφαση για το τι θα γίνει με τους προβιβασμούς και τους υποβιβασμούς στην κατηγορία δεν πήρε, αφού αυτό θα εξαρτηθεί από τη συζήτηση περί αναδιαρθρώσεων…

Ετσι, η λήψη αποφάσεων μετατέθηκε για τον Ιούνιο, με την Επιτροπή Διοργανώσεων πάντως να καταθέτει τότε την ολοκληρωμένη πρόταση. Μέχρι στιγμής πάντως, ήδη έχουν δει το φως της δημοσιότητας οι εξής εισηγήσεις για τη Γ’ Εθνική:

α) Λήξη του εν λόγω πρωταθλήματος περιόδου 2019 – 2020, με τη βαθμολογική κατάταξη των ομάδων ανά όμιλο να ισχύει ως είχε κατά τη διακοπή τους.

β) Προβιβάζονται όλοι οι πρωταθλητές των οκτώ ομίλων, με βάση την τελευταία βαθμολογική κατάταξη, χωρίς να μπορούν να αντικατασταθούν, εάν για τον οποιοδήποτε λόγο δεν μπορούν να προβιβασθούν στην ανώτερη Κατηγορία (σ.σ. στην προκήρυξη προβλεπόταν ο προβιβασμός τεσσάρων ομάδων).

γ) Ως προς τον υποβιβασμό των σωματείων από κάθε όμιλο (εκτός αυτού της Κρήτης), υπάρχουν τρεις προτάσεις:

-Να παραμείνουν στην Γ΄ Εθνική, τα σωματεία που καταλαμβάνουν έως και την 10η θέση, στη βαθμολογική κατάταξη που είχαν κατά την διακοπή του πρωταθλήματος.

-Να παραμείνουν στην Γ΄ Εθνική, όλα τα σωματεία εκτός από αυτά που έχουν παραιτηθεί, με την προοπτική της δημιουργίας δέκα ομίλων.

-Να υποβιβαστούν στις οικείες Ε.Π.Σ. όσα σωματεία είχαν υποβιβαστεί και μαθηματικά κατά τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Πάντως όλες οι εισηγήσεις της Επιτροπής Διοργανώσεων δείχνουν πως υπάρχει παραμονή για τον Διαγόρα που όμως θα περιμένει ώς τον Ιούνιο!

Στη χθεσινή Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας δεν συζητήθηκε αναλυτικά τι θα γίνει και εξελίξεις μεταφέρονται για τον Ιούνιο, προφανώς λίγο πριν τη ΓΣ της 16ης Ιουνίου.

Όλα παραμένουν ανοιχτά και αυτό έχει να κάνει με δύο σημεία: Των εκλογών και των αποφάσεων των από… πάνω για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης.

Άλλωστε αυτό που περισσότερο συζητήθηκε στην ΕΕ ήταν η υπόθεση Ντουρμισάι που έφερε και πρόστιμο-μαμούθ στο Πάρκο Γουδή από τη FIFA.

Για αυτό και θα συσταθεί επιτροπή για να ελέγξει τι ακριβώς έγινε με τη μεταγραφή του παίκτη στον Άρη και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες.

Παράλληλα, στην ΕΠΟ τηρούν στάση αναμονής για την ενημέρωση της FIFA για την ημερομηνία των εκλογών. Έτσι κι αλλιώς οι αποφάσεις για να επικυρωθούν θα πρέπει να εγκριθούν από την Γενική Συνέλευση οπότε το καλοκαίρι θα είναι καυτό για τη Γ’ Εθνική και όχι μόνο…

Το ευχάριστο που προκύπτει πάντως από την ΕΕ είναι πως τα χρήματα που θα δοθούν από τις FIFA/UEFA για την ενίσχυση των ομοσπονδιών λόγω κορονοϊού, τα χειρίζεται αποκλειστικά η ΕΠΟ. Συνεπώς τα 4,3 εκ. ευρώ που αντιστοιχούν στην Ελλάδα θα πάρουν φύλλο πορείας για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Το γυναικείο

Η αναδιάρθρωση στο ποδόσφαιρο γυναικών εγκρίθηκε χθες από την πλειοψηφία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ…

Έτσι η Α’ Εθνική τη σεζόν 2020-21 θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους και ο πρωταθλητής, θα αναδειχθεί με Φάιναλ Φορ με τη συμμετοχή των δύο πρωτοπόρων από Νότιο και Βόρειο γκρουπ.

Από εκεί και πέρα, όπως ήταν λογικό -και δίκαιο- από τη στιγμή, που το φετινό πρωτάθλημα διεκόπη, τον τίτλο πήρε ο ΠΑΟΚ (αναδείχθηκε πρωταθλητής δηλαδή), ο οποίος ήταν και μπροστά στη βαθμολογία μέχρι να σταματήσουν τα πάντα ελέω κορωνοϊού.

Κατά τα λοιπά, αποφασίσθηκε να μην υποβιβασθεί καμία ομάδα απ’ όλες τις κατηγορίες (αναμενόμενο)… Να σημειώσουμε ακόμα ότι από τη Γ’ Εθνική Γυναικών στη Β’ Εθνική θα ανέβουν οκτώ συνολικά ομάδες… Έτσι στη Β’ Εθνική του γυναικείου ποδοσφαίρου θα αγωνίζονται τη νέα χρονιά και ο Βόλος 2004 και ο Μαγνησιακός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου