ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τέλος η αγωνία στη Γ’ Εθνική

τέλος-η-αγωνία-στη-γ-εθνική-66024

Σήμερα αναμένεται να λάβει τέλος η εκκρεμότητα με το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής για το οποίο έχει αποφασιστεί άδοξο τέλος στην αγωνιστική δράση ενώ εκκρεμούσαν αγωνιστικές, αλλά δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα αλλάξει στο πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αφού αποφάσισε να διακόψει οριστικά την κατηγορία, με το σκεπτικό οι πρώτοι των 8 ομίλων θα ανεβούν κατηγορία (αντί των 4 που προβλέπονταν), αλλά η οριστική απόφαση για το πόσοι θα ανέβουν και πόσοι θα πέσουν από τη Γ’ Εθνική θα ληφθεί στην αυριανή συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ με όλα τα σενάρια να «σώζουν» τον Διαγόρα Στεφανοβικείου!

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ θα ληφθεί η τελική απόφαση για το μέλλον της Γ’ Εθνικής ενώ οριστικοποιήθηκε ενόψει αυτής η τελική εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων σε σχέση με το θέμα, αναφορικά με το μείζον ζήτημα του υποβιβασμού.

Η μία πρόταση θέλει να μένουν όλες οι ομάδες μέχρι και την 10η θέση και οι άλλες να υποβιβάζονται. Μια δεύτερη πρόταση θέλει να μένουν όλες οι ομάδες, πλην όσων είχαν αποχωρήσει και μια τρίτη θέλει να υποβιβάζονται όσες ομάδες δεν είχαν μαθηματικές ελπίδες παραμονής.

Αναλυτικά, οι Εισηγήσεις της Επιτροπής Διοργανώσεων για τη Γ’ Εθνική:

α) Λήξη του εν λόγω Πρωταθλήματος περιόδου 2019 – 2020, με την βαθμολογική κατάταξη των Ομάδων ανά Όμιλο, να ισχύει ως είχε κατά την διακοπή τους.

β) Προβιβάζονται όλοι οι Πρωταθλητές των οκτώ Ομίλων (8 Ομάδες,ενω στην προκήρυξη προβλεπόταν ο προβιβασμός τεσσάρων ομάδων).

γ) Ως προς τον υποβιβασμό των Σωματείων από κάθε Όμιλο (εκτός τον Όμιλο της Κρήτης), υπάρχουν τρεις προτάσεις:

Να παραμείνουν στην Γ΄ Εθνική για την περίοδο 2020 – 2021, τα Σωματεία που καταλαμβάνουν έως και την 10η θέση, στην βαθμολογική κατάταξη που είχαν κατά την διακοπή του Πρωταθλήματος.

Να παραμείνουν στην Γ΄ Εθνική για την περίοδο 2020 – 2021, όλα τα Σωματεία που συμμετείχαν κατά την περίοδο 2019 – 2020, εκτός από τα Σωματεία που έχουν παραιτηθεί, με την προοπτική της δημιουργίας δέκα (10) Ομίλων για την περίοδο 2020 – 2021.

Να υποβιβαστούν στις οικείες Ε.Π.Σ. όσα Σωματεία είχαν υποβιβαστεί και μαθηματικά κατά την διακοπή του Πρωταθλήματος, ενώ άλλα θα ισχύσουν μόνο για τον Όμιλο της Κρήτης.

Πάντως όλες οι εισηγήσεις της Επιτροπής Διοργανώσεων δείχνουν πως υπάρχει παραμονή για τον Διαγόρα και σύμφωνα με τις νέες ομάδες που ανέρχονται από τις Ενώσεις ένας νέος 3ος όμιλος για τη νέα χρονιά θα μπορεί να είναι ως εξής:

ΕΠΣ Θεσσαλίας: Θησέας, ΓΣ Αλμυρού, Διαγόρας, Δήμητρα

ΕΠΣ Καρδίτσας: ΑΟ Σελλάνων, Ατρόμητος Παλαμά, Απόλλων Μακρυχωρίου

ΕΠΣ Λάρισας: Ηρακλής Λάρισας, Αετός Μακρυχωρίου

ΕΠΣ Τρικάλων: Φήκη

ΕΠΣ Φθιώτιδας: Αταλάντη, Οπούντιος Μαρτίνου

ΕΠΣ Ευρυτανίας: Βελούχι

ΕΠΣ Πιερίας: ΑΕ Καρίτσας, Εθνικός Νέου Κεραμιδίου

ΕΠΣ Φωκίδας: Φωκικός

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου