ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Περιμένει επανεκκίνηση αλλά κυρίως αναδιάρθρωση ο Ολυμπιακός Βόλου

περιμένει-επανεκκίνηση-αλλά-κυρίως-α-66077

Mεθαύριο Τετάρτη 27 Μαΐου τα σπουδαία για τον Ολυμπιακό Βόλου, με την τηλεδιάσκεψη των ΠΑΕ της τρίτης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας να κρίνει πιθανόν την επανέναρξη των προπονήσεων και να σημαίνουν κινητοποίηση των ερυθρόλευκων και στο αγωνιστικό κομμάτι.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Οι 14 ΠΑΕ της FootballLeague, μαζί με τον πρόεδρο της Ενωσης SL2-FL, Λεωνίδα Λεουτσάκο έχουν το απόγευμα της Τετάρτης τηλεδιάσκεψη, όπου θα παρθεί απόφαση για το εάν θα αρχίσουν οι προπονήσεις των ομάδων, ενώ το πρωτόκολλο που θα ακολουθήσουν, αν αποφασιστεί επιστροφή στις προπονήσεις, θα είναι ίδιο τόσο με τις ομάδες της Super League 1 αλλά και της Super League 2.

Αν οι ομάδες της Football League ξεκινήσουν ομαδικές προπονήσεις, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να ολοκληρωθεί κανονικά το πρωτάθλημα, καθώς απομένουν μόλις τρεις αγωνιστικές. Ετσι και ο Ολυμπιακός Βόλου θα πρέπει να ανασυνταχθεί, να επιστρέψουν οι παίκτες και το προπονητικό επιτελείο και να ξεκινήσει… η περίοδος της ανασύνταξης και της επαναπροσαρμογής σε κανονικούς ρυθμούς.

Πάντως, όπως έχουν διαμηνύσει το προηγούμενο διάστημα οι άνθρωποι της ομάδας, το αθλητικό κέντρο στο οποίο η ομάδα προετοιμάζεται, στον Αγιο Γεώργιο Φερρών θα είναι πανέτοιμο να φιλοξενήσει και πάλι την ομάδα, όπως και τα υπόλοιπα γήπεδα στα οποία κατά καιρούς προπονούνται οι ερυθρόλευκοι, όπως, του Σαρακηνού.

Σειρά παίρνει η αναδιάρθρωση

Από κει και πέρα και με τα σπουδαία να αναμένονται μετά τη λήξη της τηλεδιάσκεψης της Τετάρτης, πρόσφορο έδαφος έχει στρωθεί, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, για την πολυσυζητημένη αναδιάρθρωση, επίσημη πρόταση υπέρ της οποίας είχε καταθέσει ο Ολυμπιακός Βόλου το προηγούμενο διάστημα.

Οι Βολιώτες περιμένουν τον Ιούνιο, ώστε να αρχίσουν και επίσημα οι διεργασίες πάνω στο θέμα, βλέποντας παράλληλα τους υποστηρικτές των αλλαγών που έχει ήδη προτείνει να αυξάνονται συνεχώς.

Η πρόταση του Ολυμπιακού Βόλου, στην ουσία περιελάμβανε τη συνένωση της SuperLeague 2 με την FootballLeagueκαι τη δημιουργία δύο ομίλων (Βόρειου και Νότιου, μεταξύ άλλων και για οικονομικούς λόγους), έτσι ώστε να θεσπιστεί ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, σε βάρος της φετινής SuperLeague 2, που, όπως ομολογείται από πολλούς, δεν πέτυχε, ως κίνηση.

Την πρόταση του Ολυμπιακού, υπενθυμίζεται ότι έχουν ψηφίσει θετικά 11 από τις 14 ΠΑΕ της FootballLeague (πλην των Τρικάλων, του Ιωνικού και της Νίκης Βόλου), ενώ υποστηρίζεται και από τις 8 ομάδες που κέρδισαν την άνοδο στην τρίτη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία, από τη Γ’ Εθνική.

Η πρόταση, που κατατέθηκε στους ανωτέρω, που θα κρίνουν και την έκβασή της, το τελευταίο διάστημα συζητείται έντονα σε θεσμικό επίπεδο, έχοντας αρκετούς υποστηρικτές και στην κυβέρνηση, βάσει και της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πολλούς βουλευτές της Ν.Δ. να δίνουν το παρών.

Στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο έχουν πλήρη ενημέρωση των εξελίξεων και είναι διατεθειμένοι να κυνηγήσουν ενδεχόμενη θετική έκβαση της πρότασης που έχουν καταθέσει, με την ΕΠΟ πάντως, να έχει ήδη κάνει το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, μέσω της απόφασης της να ανέβουν 8, έναντι 4 που προβλεπόταν, ομάδες από τη Γ’ Εθνική.

Οι αντιρρήσεις στην πρόταση των ερυθρόλευκων, από την άλλη, προέρχονται κυρίως από ομάδες της SuperLeague 2, που πλειοψηφούν και στο Δ.Σ. της Ενωσης, που όμως δεν αποφασίζει, αλλά προτείνει.

Το μεγάλο χαρτί για τους ερυθρόλευκους, πάντως, είναι και η δεδομένη υποστήριξη του υφυπουργού Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη που έχει ταχθεί υπέρ της αναδιάρθρωσηςχαρακτηρίζοντας αποτυχημένη την περσινή. Οι εξελίξεις πάντως, δεν αναμένεται να είναι ραγδαίες και να καθοριστούν το επόμενο διάστημα, με τον Ολυμπιακό, σε διαρκή επαγρύπνηση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου