ΤΟΠΙΚΟ

Η Αγχίαλος με κλήρωση που δεν έγινε… Κυπελλούχος ΕΠΣΘ

η-αγχίαλος-με-κλήρωση-που-δεν-έγινε-κυ-69275

Με ανακοίνωση της η ΕΠΣΘ ανακήρυξε χθες ως Κυπελλούχο ΕΠΣΘ για την περίοδο 2019-20 την ομάδα της Αγχιάλου, μετά από κλήρωση που δεν έγινε λόγω αποχώρησης του Θησέα Αγριάς από τη διαδικασία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΣΘ:«Σήμερα 21/5/2020 (σ.σ. χθες) στα γραφεία της ΕΠΣΘ προσήλθαν οι εκπρόσωποι των Σωματείων-Μελών μας Θησέας Αγριάς και ΦΘ Αγχίαλος, με επικεφαλής τους προέδρους κ. Αραμπατζή Νικόλαο και Παπουτσή Ιωάννη, για την κλήρωση που θα αναδείκνυε τον Κυπελλούχο ΕΠΣΘ 2019-2020, κατόπιν σχετικής αποφάσεως της ΕΠΟ.

Προ της διενέργειας αυτής ο πρόεδρος του Θησέα Αγριάς διατύπωσε την απόφαση του Δ.Σ., όπως παραιτηθεί η ομάδα του Θησέα Αγριάς από την κλήρωση, οπότε και κατόπιν τούτου ως Κυπελλούχος ΕΠΣΘ 2019-2020 αναδεικνύεται η ομάδα ΦΘ Αγχίαλος.

Η ΕΠΣΘ εύχεται και στα δύο σωματεία-μέλη της καλλίστη πορεία την ερχόμενη ποδοσφαιρική χρονιά».

Αγχίαλος: «Ιστορική η συμμετοχή στο Κύπελλο Ελλάδος»

Με ανακοίνωση της ομάδας της Αγχιάλου, αναφέρεται μετά την απόφαση: «Η συμμετοχή της ομάδας μας στον τελικό Κυπέλλου ήρθε μετά από τεράστιες, καθαρές νίκες απέναντι σε αξιόλογες ομάδες της κατηγορίας μας αλλά και μεγαλύτερης κατηγορίας. Ένας τελικός είναι γιορτή για το ποδόσφαιρο και θα θέλαμε να είχαμε παιχθεί στο γήπεδο περισσότερο από κάθε άλλον. Σεβόμενοι όμως την υπάρχουσα κατάσταση και τις αποφάσεις της ΕΠΟ παραστήκαμε στη διαδικασία κλήρωσης στα γραφεία της ΕΠΣΘ και διεκδικήσαμε αυτό που μας αναλογούσε. Η ιστορία έγραψε… Κυπελλούχος ΕΠΣΘ περιόδου 2019 – 2020 η ΑΓΧΙΑΛΟΣ. Ιστορική η συμμετοχή της ομάδας μας τη νέα χρονιά στο Κύπελλο Ελλάδας».

Θησέας: «Καλή πορεία στην Αγχίαλο»

Η ομάδα του Θησέα Αγριάς από τη μεριά της εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Σήμερα 21/5 (σ.σ. χθες) κληθήκαμε στα γραφεία της ΕΠΣ Θεσσαλίας για την κλήρωση του Κυπέλλου της Ενώσεως. Εξ αρχής η συγκεκριμένη διαδικασία μας έβρισκε κάθετα αντίθετους, καθόσον έχουμε μάθει στα 93 χρόνια της ιστορίας μας να παίζουμε και να κερδίζουμε ή να χάνουμε αγώνες και τίτλους εντός των τεσσάρων γραμμών του αγωνιστικού χώρου. Η αντίθεσή μας ήταν ακόμη μεγαλύτερη, όταν ενημερωθήκαμε ότι η διαδικασία θα γινόταν επί ίσοις όροις για τις δύο ομάδες.

Χωρίς να θέλουμε σε καμία περίπτωση να προσβάλουμε την αντίπαλη ομάδα της Αγχιάλου, που πολύ δίκαια και παλικαρίσια κέρδισε τη συμμετοχή της στον τελικό, πιστεύουμε πως ο συγκεκριμένος αγώνας έπρεπε να έχει αξιολογηθεί από την ΕΠΣΘ και η κλήρωση να γινόταν με τέτοιο τρόπο, ώστε η πιθανότητες για τις δύο ομάδες να είναι όσο πιο κοντά γινόταν στην πραγματικότητα, κάτι το οποίο για παράδειγμα γίνεται από τον ΟΠΑΠ σε τυχόν αναβολή αγώνα που περιλαμβάνεται στο δελτίο του ΠΡΟ ΠΟ.

Παρά τις προσπάθειες μας και κατόπιν συζήτησης που είχαμε με τον πρόεδρο της ΕΠΣΘ αλλά και τους παράγοντες τις αντιπάλου ομάδας, δεν κατέστη δυνατό να γίνει η αξιολόγηση του εν λόγω αγώνα, καθώς κάτι τέτοιο τους έβρισκε κάθετα αντίθετους.

Κατόπιν τούτου και σεβόμενοι την ιστορία του συλλόγου μας, αλλά και το ότι τη φετινή χρονιά η ομάδα μας τερμάτισε στην 2η θέση του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, ενώ ο αντίπαλος μας αγωνιζόταν στη Β’ κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος, αποχωρήσαμε από τη διεκδίκηση του εν λόγω τίτλου, καθόσον δεν ήταν δυνατό να δεχθούμε ότι είχαμε, αγωνιστικά, τις ίδιες πιθανότητες κατάκτησης του Κυπέλλου με τους αντιπάλους μας, άρα δεν μπορούσαμε να δεχθούμε μία κλήρωση με ίσες πιθανότητες. Ευχόμαστε στην ομάδα της Αγχιάλου καλή πορεία στο Κύπελλο Ελλάδος, στο οποίο θα κληθεί να συμμετάσχει ως κυπελλούχος ΕΠΣΘ και να εκπροσωπήσει επάξια το ποδόσφαιρο της Μαγνησίας σε αυτό τον θεσμό».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου