Συνεχίζει ανοδικά

Τελευταία ενημέρωση: 2020-05-20, 15:51:59
Συνεχίζει ανοδικά

Νέα μεγάλη επιτυχία ήρθε για τον 16χρονο Βολιώτη Εμμανουήλ Ραφτόπουλο της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου, που πριν λίγες ημέρες επικράτησε σε αγώνα Σιμουλτανέ του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Σκακιού 2019 κάτω των 20 ετών, Ουκρανού GM Evgeny Shtembuliak (2620 ELO).

Ο Βολιώτης αθλητής πήρε την πρόκριση από το Α’ Γκρουπ του Πανευρωπαϊκού Σκακιστικού Online Πρωταθλήματος, που συμμετείχαν συνολικά 1535 σκακιστές και σκακίστριες από όλη την Ευρώπη με ELO Rapid 0-1400 (ανάμεσά τους και 83 από την Ελλάδα), στο Β’ Γκρουπ του ίδιου Πρωταθλήματος!!

Ο τελικός του Α’ Γκρουπ του Πανευρωπαϊκού Online Πρωταθλήματος Σκακιού 2020 διεξήχθη την Κυριακή 17-5 με τη συμμετοχή 249 σκακιστών και σκακιστριών.

Στον τελικό από την Ελλάδα συμμετείχαν 20 σκακιστές και σκακίστριες, που είχαν προκριθεί από τα προκριματικά, όπου συμμετείχαν συνολικά 1535 Ευρωπαίοι σκακιστές και σκακίστριες.

Από αυτούς 6 Έλληνες τερμάτισαν στους πρώτους 101, οι οποίοι προκρίθηκαν και θα αγωνιστούν στο Β’ Γκρουπ του Πανευρωπαϊκού Σκακιστικού Online Πρωταθλήματος, όπου θα συμμετέχουν απευθείας σκακιστές και σκακίστριες με ELO Rapid 1401-1700.

Οι 6 σκακιστές από την Ελλάδα που προκρίθηκαν από το Α’ Γκρουπ είναι οι εξής:

- Ραφτόπουλος Εμμανουήλ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΒΟΛΟΥ

- Γεωργιάδης Αναστάσιος - ΣΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

- Λαυκίδης Απόστολος - ΟΑ ΧΑΝΙΩΝ

- Ταμπάκης Βασίλειος - ΣΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

- Μαγκλάρας Παναγιώτης - ΑΣΟ ΑΙΓΙΟΥ

- Παπαδόπουλος Δημήτριος - ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ ΟΣ

Να σημειωθεί ότι και οι 6 σκακιστές είναι κάτω των 17 ετών!

Οι αγώνες διεξάγονται στο chess.com. Ενημέρωση για το σκάκι στην Ελλάδα και τον κόσμο, καθώς και όλες τις προκηρύξεις των σκακιστικών αγώνων μπορούν να δουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα https://chesswords.blogspot.gr .

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
2
=