ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Προβάλλουν το γυναικείο ποδόσφαιρο

προβάλλουν-το-γυναικείο-ποδόσφαιρο-404317

Πρωτοβουλία για την προβολή και ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου πήρε η ΕΠΟ, η οποία με την έγκριση της UEFA, θα εκτελέσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, ενώ πολλά πράγματα θα γίνουν και στο Βόλο.

Αυτό το πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει ενεργά και η Ε.Π.Σ.Θ. προβλέπει τη διεξαγωγή 40 φιλικών αναμετρήσεων σε όλη την Ελλάδα από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο του 2012. Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί στο κύριο μέρος του από την UEFA και θα υλοποιηθεί με την πλήρη στήριξη της Ομοσπονδίας σε όλα τα απαραίτητα επίπεδα (οργάνωση, διαφήμιση, προβολή, υλική στήριξη…).

Κάθε ομάδα θα έχει χρηματοδότηση ύψους 1.500 ευρώ και 10 μπάλες adidas, η παρουσία της Ομοσπονδίας θεωρηθεί δεδομένη, ενώ σε κάποιους αγώνες θα παραστούν «επώνυμοι» προσκεκλημένοι από τον χώρο του ποδοσφαίρου και πιθανώς απεσταλμένων από την UEFA.

Η ΕΠΟ απηύθυνε στις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων έκκληση να ενεργοποιηθούν προς κάθε κατεύθυνση συμβάλλοντας με κάθε δυνατό τρόπο στην υλοποίηση του προγράμματος αυτού για την προβολή του Γυναικείου Ποδοσφαίρου στην περιφέρειά της.

Στην Ε.Π.Σ.Θ. μάλιστα υπάρχουν δυο ομάδες που αγωνίζονται στα Εθνικά πρωταθλήματα και τονίζεται πως είναι ευκαιρία σε πολλά κορίτσια να ασχοληθούν με ένα άθλημα που σε άλλες χώρες είναι προηγμένο. «Η δημιουργία γυναικείων ομάδων θα δώσει κίνητρα να ασχοληθούν με αυτό το είδος αθλήματος που στην Ελλάδα δεν είναι ικανοποιητικά διαδεδομένο» αναφέρει η ΕΠΟ

Έτσι η Γυναικεία Ομάδα Ποδοσφαίρου του Μαγνησιακου σε συνεργασία με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας, στα πλαίσια του προγράμματος ανάπτυξης του Γυναικείου Ποδοσφαίρου διοργανώνει στις 4 Ιανουαρίου ένα φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου με ομάδα κοριτσιών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, προκειμένου με τον τρόπο αυτό να δώσει τη δυνατότητα σε κοπέλες της περιοχής μας να γνωρίσουν το άθλημα του ποδοσφαίρου από κοντά, είτε παίρνοντας ενεργό μέρος με τη συμμετοχή τους, είτε να το παρακολουθήσουν ως θεατές.

Ο αγώνας αυτός θα γίνει στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, στις 4-1-2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 15:00 και εκτός των άλλων τοπικών φορέων (Δήμος, Μητρόπολη, Ε.Π.Σ.Θ., Β΄θμια Εκπ/ση) το πρόγραμμα προβολής του Γυναικείου Ποδοσφαίρου υποστηρίζει με θέρμη η Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός Κώστας προσωπικά, ο οποίος μάλιστα θα ενισχύσει και αγωνιστικά την ομάδα των κοριτσιών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, συνεπικουρούμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κοπάνα Αργύρη καθώς και από άλλα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Κατόπιν τούτου από πλευράς Μαγνησιακού απευθύνεται κάλεσμα στο φίλαθλο κοινό της Μαγνησίας να παρακολουθήσει το συγκεκριμένο παιχνίδι και να διαπιστώσει ότι το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι εξίσου όμορφο με το αντρικό, στους γονείς να ξεπεράσουν το ταμπού ότι το ποδόσφαιρο είναι μόνο αντρική υπόθεση και τέλος στα κορίτσια της περιοχής μας να αγκαλιάσουν το άθλημα του ποδοσφαίρου και να το γνωρίσουν από κοντά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου