ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Προπονούνται στο σπίτι και τα κορίτσια του Βόλος 2004

προπονούνται-στο-σπίτι-και-τα-κορίτσι-128084

Ψυχολογική αλλά και… αθλητική υποστήριξη μέσω διαδικτύου προσπαθεί να δώσει στις παίκτριες της ομάδας ποδοσφαίρου του ΑΣ Βόλος 2004, η προπονήτρια Ελένη Κουσκούνη, που μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ για το πώς λειτουργεί ο σύλλογος, εν μέσω κορονοϊού.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Η ομάδα του ΑΣ Βόλος 2004, που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας είδε όλες τις αθλητικές δράσεις και προπονήσεις να αναστέλλονται, λόγω της πανδημίας του φονικού ιού, που σκοτώνει χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά. Τα μέτρα που έλαβε η Ελλάδα έχουν φέρει, έως τώρα, σε καλύτερη μοίρα τη χώρα μας, με όλες τις αθλητικές διοργανώσεις, μεταξύ άλλων, να έχουν εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες ανασταλεί, λόγω κινδύνου εξάπλωσης του ιού.

Ο Βόλος ήταν από τις πρώτες πόλεις στην Ελλάδα, που πήραν ανάλογα μέτρα, πριν τις επίσημες ανακοινώσεις και έτσι οι σύλλογοι και οι ομάδες της Μαγνησίας έψαξαν να βρουν τρόπους επικοινωνίας και… προπόνησης, μέχρι να λήξει ο συναγερμός.

«Μιλάω καθημερινά με τις παίκτριές μου, έχουν πάρει προγράμματα και τις ενθαρρύνω, όποτε υπάρχει η δυνατότητα και ο χώρος, να κάνουν ασκήσεις και με μπάλα. Βιώνουμε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία και ο αθλητισμός βάλλεται από παντού. Ωστόσο, πρέπει πρώτο μέλημα να είναι η υγεία», σημειώνει η προπονήτρια τόσο της πρώτης ομάδας όσο και των ακαδημιών του ΑΣ Βόλος 2004 και τονίζει στη συνέχεια: «Η κατάσταση, έχει επηρεάσει τις παίκτριές μου, άλλες σε μικρότερο και άλλες σε μεγαλύτερο βαθμό, ανάλογα και με την ηλικία. Συζητάμε και με τους γονείς αλλά και με τα ίδια τα παιδιά, για το πώς μπορούν να περάσουν τις ώρες δημιουργικά, χωρίς να παραμελήσουν τη φυσική τους κατάσταση. Το δικό μου μήνυμα είναι ότι παρά την κατάσταση που ζούμε τώρα, θα βρεθούν οι λύσεις ώστε να αντιμετωπίσουμε και το «μετά», που μπορεί να περιλαμβάνει αρκετές απώλειες και για τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο. Μένουμε σπίτι, κάνουμε υπομονή, προσέχουμε την υγεία μας και έπειτα ενωμένοι θα δούμε πώς και πάλι θα εμπιστευτούμε ο ένας τον άλλον, θα αποκτήσουμε επαφή ξανά και θα συνεχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε».

Στον Βόλο βρίσκεται και η Κύπρια παίκτρια, Ειρήνη Ανδρέου, η οποία, μαζί με τις σπουδές της, αγωνίζεται στην Βολιώτικη ομάδα.

Η ίδια μίλησε σε κυπριακό μέσο για να μεταφέρει την όλη κατάσταση που υπάρχει στην πόλη με την εξάπλωση του κορονοϊού, το πως την βιώνει η ίδια… κλεισμένη στο σπίτι, καθώς και το πως προπονείται και για το τι συμβαίνει με το πρωτάθλημα όπου συμμετέχει η ομάδα, στην οποία αγωνίζεται.

«Μένω στον Βόλο μόνιμα τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Φέτος είμαι στο τελευταίο έτος τον σπουδών μου και κανονικά τον Ιούνιο παίρνω το πτυχίο! Οταν ξεκίνησε το θέμα με τον κορονοϊό, ήμουν στη φάση της πρακτικής μου σε νηπιαγωγείο, μιας και σπουδάζω νηπιαγωγός» είπε αρχικά η Ειρήνη Ανδρέου και πρόσθεσε «Στην αρχή, όπως όλος ο κόσμος, δεν το είδαμε πολύ σοβαρά, μέχρι τη μέρα που μας ανακοίνωσαν πως κλείνουν τα σχολεία στην Ελλάδα, αν δεν κάνω λάθος ήταν μετά από την Κύπρο».

Για το πως είχε η κατάσταση με τον κορονοϊό όταν εμφανίστηκε γενικότερα στην Ελλάδα η Κύπρια παίκτρια μας επισήμανε «Οταν ξεκίνησε να γίνεται αυτό, στον Βόλο δεν υπήρχαν ακόμα κρούσματα. Και γενικά ακόμα και αυτή τη στιγμή, αν δεν κάνω λάθος, έχει δύο με τρία κρούσματα επιβεβαιωμένα».

Για τις προπονήσεις της ομάδας που ανεστάλησαν: «Τη μέρα που έκλεισαν τα σχολεία έκανα και την τελευταία προπόνηση με την ομάδα μου, όπου ήταν και η τελευταία μέχρι σήμερα. Κάνεις δεν το περίμενε νομίζω. Ευτυχώς, η ομάδα μου για προληπτικούς λόγους σταμάτησε αμέσως από προπόνηση και τον ίδιο καιρό μας δόθηκε πρόγραμμα για το σπίτι! Μέχρι να υπάρξει κάτι νεότερο. Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε αν θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα ή αν θα σταματήσει. Ακούγονται κάθε μέρα διάφορα…».

Για τη δική της απόφαση να παραμείνει στον Βόλο και να μην έρθει Κύπρο στους δικούς της ανθρώπους: «Εγώ επέλεξα να μην γυρίσω στην Κύπρο, λόγω των δικών μου, γιατί πίστευα πως ήταν ρίσκο να τους φέρω σε κίνδυνο. Μετά έγινε η διαδικασία με την καραντίνα, όταν φτάσεις στην Κύπρο. Δεν θεωρώ πως είναι αναγκαίο να γυρίσω, για το καλό όλων μας, μέχρι να γίνουν τα πράγματα καλύτερα. Εννοείται πως μου λείπουν, όπως όλων μας. Ο καθένας θέλει να είναι με την οικογένεια του τη συγκεκριμένη στιγμή, αλλά η υγεία όλων μας, νομίζω, προέχει. Ελπίζω σύντομα να βρεθούμε όλοι ξανά και το σημαντικότερο είναι πραγματικά να μην λείπει κάνεις από κανένα σπίτι».

Για το εάν ο κόσμος στον Βόλο τηρεί τα μέτρα που πάρθηκαν: «Στην αρχή πριν τα μέτρα με, το μήνυμα, κλπ, είχε κόσμο έξω αρκετό. Τις τελευταίες μέρες αν υπήρχε κόσμος, θα υπήρχε μόνο στο λιμάνι, το οποίο και αυτό θα κλείσει, όπως μας ενημέρωσαν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου