Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Χουάν Φεράντο: «Θα ήθελα να επιστρέψω στην Ελλάδα, δύο οι ιστορικές ομάδες του Βόλου»

χουάν-φεράντο-θα-ήθελα-να-επιστρέψω-σ-128185

Ο πρώην προπονητής του Βόλος ΝΠΣ, Χουάν Φεράντο, μίλησε για την περιπέτεια υγείας που πέρασε τον περασμένο Δεκέμβριο με αποτέλεσμα παραλίγο να χάσει το μάτι του και είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσει από τον πάγκο των κυανέρυθρων, στον οποίο είχε πανηγυρίσει δύο διαδοχικές ανόδους.

Ο 39χρονος Καταλανός προπονητής καθοδήγησε την ομάδα της Μαγνησίας στην παρθενική της συμμετοχή στην πρώτη κατηγορία και σε αυτόν οφείλεται το εντυπωσιακό ξεκίνημα, όσο και κατά ένα πολύ μεγάλο βαθμό η παραμονή της στη Super League 1.

Η θητεία του στο Βόλο ολοκληρώθηκε άδοξα. Οι λόγοι δεν ήταν αγωνιστικοί, αλλά υγείας. Ο Χουάν Φεράντο αντιμετώπισε πρόβλημα στο μάτι, τόσο που κινδύνεψε να το χάσει.

Επέστρεψε στη Βαρκελώνη και πλέον είναι καλά. Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο sport24 αναφέρθηκε αρχικά στην περιπέτεια της υγείας του: «Είμαι καλύτερα, η υγεία μου βελτιώνεται. Η υγεία μου πηγαίνει καλά. Προσπαθώ να περάσω το χρόνο βλέποντας ποδόσφαιρο στην τηλεόραση. Κυρίως βλέπω το ισπανικό πρωτάθλημα, αλλά και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ηταν κάτι περίεργο αυτό που συνέβη. Δεν ένιωθα καλά ήδη από τα τέλη Νοεμβρίου, αρχές Δεκεμβρίου. Το μικρόβιο αυτό έκανε μεγάλη ζημιά. Πήγα σε τρία νοσοκομεία. Στο Βόλο, στη Λάρισα και τελικά στη Θεσσαλονίκη. Το πρόβλημα στην όραση έγινε μεγάλο.

Δεν μπορούσα ν’ αντεπεξέλθω στην καθημερινότητα, πόσω μάλλον να προετοιμάσω τις προπονήσεις. Δεν μπορούσα να δω τα βίντεο για ν’ αναλύσω στους παίκτες μου τον αντίπαλο. Ηταν ένα μικρόβιο που πείραξε τον κερατοειδή χιτώνα και προκάλεσε μόλυνση. Δεν είχα καλό ανοσοποιητικό και αυτό επηρέασε.

Στην αρχή είπα στην ομάδα ότι δεν ήμουν καλά. Προσπάθησαν οι γιατροί στο Βόλο να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα συντηρητικά με ενέσεις. Μέχρι να πάω στο νοσοκομείο της Λάρισας το πρόβλημα διογκώθηκε. Οταν διακομίσθηκα στη Λάρισα δεν υπήρχε η δυνατότητα να υποβληθώ σε θεραπεία και να γυρίσω γρήγορα στις προπονήσεις.

Ηξερα ότι χρειαζόταν περισσότερος χρόνος από τον αρχικά εκτιμώμενο και εξέταση από εξειδικευμένους γιατρούς.

Προφανώς και φοβήθηκα ότι μπορεί να χάσω το μάτι μου. Ημουν φοβισμένος από την πρώτη στιγμή. Οσο όμως περνούσε ο καιρός και δεν έβλεπα βελτίωση ο φόβος μεγάλωνε. Περνούσαν οι ημέρες, πέρασαν τα Χριστούγεννα και τίποτα δεν είχε αλλάξει. Δεν έβλεπα τίποτα. Ο πόνος έμενε ίδιος. Οι επιπλοκές ήταν εκεί. Ημουν απελπισμένος. Δεν έβρισκα λύση στο αδιέξοδο. Ενιωθα φυλακισμένος στο νοσοκομείο. Μου έλεγαν ότι ίσως χρειαζόταν μεταμόσχευση, αλλά ένιωθα να μην μπορώ να κάνω κάτι».

Ο Χουάν Φεράντο στάθηκε στη συμπαράσταση που πήρε τόσο από τους συνεργάτες του, όσο και από τους Ελληνες και ξένους ποδοσφαιριστές της ομάδας και εκφράζει την επιθυμία να επιστρέψει στην Ελλάδα όταν το επιτρέψει η πανδημία.

«Οι παίκτες και οι συνεργάτες με έπαιρναν τηλέφωνο. Τόσο οι Ελληνες, όσο και οι Ισπανόφωνοι με επισκέφτηκαν. Ακόμη κι όταν επέστρεψα στην Ισπανία, δεν σταμάτησαν να με παίρνουν τηλέφωνο. Στην ομάδα το είπα και τους εξήγησα ότι δεν μπορώ να δουλέψω γιατί δεν μου το επιτρέπει η υγεία μου.

Η επιστροφή στην Ελλάδα είναι ο στόχος μου. Θα ήθελα να επιστρέψω. Αυτή η σεζόν με βρήκε ξανά στην πρώτη κατηγορία, αλλά δυστυχώς το απήλαυσα μέχρι το Δεκέμβριο. Θα ήθελα να επιστρέψω για ακόμη μεγαλύτερους στόχους από αυτούς που είχα με το Βόλο. Δεν θέλω απλά δηλαδή να παλέψω για να μείνω στην κατηγορία».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ελληνική διαιτησία, ενώ απάντησε για το πόσο επηρέασε την πορεία του Βόλου το γεγονός ότι έπαιζε στο άδειο Πανθεσσαλικό:

«Η διαιτησία στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Αγγλία είναι δύσκολη. Ολοι μπορούν να κάνουν λάθη. Υπάρχουν καλοί και κακοί διαιτητές. Είναι μια δουλειά που απαιτεί υψηλή συγκέντρωση. Είναι δύσκολο να μην κάνεις λάθη, ειδικά όταν δέχεσαι πιέσεις από τον κόσμο.

Ηταν δύσκολο να παίζουμε με άδειο γήπεδο, το Πανθεσσαλικό ήταν άδειο κι αυτό ήταν πρόβλημα. Παραδέχομαι, ωστόσο, ότι στο Βόλο υπάρχουν ήδη δυο ιστορικές ομάδες: Ο Ολυμπιακός και η Νίκη. Νομίζω, ωστόσο, ότι όσο ο Βόλος θα βρίσκεται στην πρώτη κατηγορία, θα μεγαλώσει και το κοινό του και θα τον αγαπήσει περισσότερο ο κόσμος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου