ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Ευτυχώς επέστρεψα έγκαιρα από την Αμερική» τονίζει η 21χρονη Βολιώτισσα Μαργαρίτα Γεωργούδη

ευτυχώς-επέστρεψα-έγκαιρα-από-την-αμ-128205

Με τα κρούσματα του κορονοϊού στην Αμερική να έχουν ξεπεράσει τις 323 χιλιάδες και τους θανάτους τις 9 χιλιάδες η κατάσταση μοιάζει δραματική στην άλλοτε γη της επαγγελίας… όπου ζει και σπουδάζει τα τελευταία χρόνια, η βολιώτισσα πρωταθλήτρια της κωπηλασίας, Μαργαρίτα Γεωργούδη.

Συνέντευξη στον ΓΙΑΝΝΗ ΖΑΤΤΑ

Η 21χρονη πρώην αθλήτρια του ΟΕΑ/ΝΑΒ από το 2018 σπουδάζει στην Αμερική και παράλληλα προπονείται και αγωνίζεται στο άθλημα που την ανέδειξε ως δεύτερη στον κόσμο το 2017 στο Τρακάι της Λιθουανίας, όπου και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των νεανίδων.

Από τότε η Γεωργούδη άνοιξε τα φτερά της, παίρνοντας τη μεγάλη απόφαση για το υπερατλαντικό ταξίδι, ξεκινώντας αρχικά τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Τενεσί, ενώ τώρα συνεχίζει τα μαθήματα της πάνω στα Οικονομικά από τον Βόλο για λογαριασμό του πανεπιστημίου της Οκλαχόμα, με τους καθηγητές της να την προτρέπουν σε… επιστροφή, πριν ξεσπάσει το… κύμα του κορονοϊού.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της Δευτέρας, έχοντας επιστρέψει εδώ και δύο εβδομάδες στη γενέτειρα της εξιστορεί: «Πλέον τελειώνω το δεύτερο έτος των σπουδών. Ξεκίνησα από τον Ιανουάριο του 2018 μέχρι και τον Δεκέμβριο στο Πανεπιστήμιο του Τενεσί. Επέστρεψα για λίγο στην Ελλάδα και τον Αύγουστο του 2019 μεταπήδησα στην Οκλαχόμα».

Πλέον εδώ και δύο εβδομάδες βρίσκεται και πάλι επί ελληνικού εδάφους, περιγράφοντας την κατάσταση που έζησε στην Αμερική πριν πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής: «Η κατάσταση δεν ήταν τραγική, γιατί και η Οκλαχόμα σαν πολιτεία δεν είναι μεγάλη και δεν είχαμε κρούσματα. Επειδή όμως έκλεισε το Πανεπιστήμιο αναγκάστηκα να επιστρέψω παρακολουθώντας πλέον μαθήματα online».

Σε επικοινωνία που έχει με συμφοιτήτριες της αναφέρει: «Υπάρχει άλλη μία ελληνίδα στην ομάδα μου και στο ίδιο Πανεπιστήμιο, η οποία όμως δεν γύρισε στην Ελλάδα. Τώρα που μιλάω μαζί της είναι φοβισμένη και παραμένει σπίτι, βγαίνοντας μόνο για να πάει στο μάρκετ. Εγώ δεν υπήρχε περίπτωση να παραμείνω. Ακουγα πως θα έκλειναν τα σύνορα και δεν μπορούσα να το ρισκάρω. Υπήρχαν και οι παραινέσεις των δικών μου ανθρώπων, οπότε δεν το σκέφτηκα και πολύ. Γλίτωσα τον πανικό που επικρατεί αυτές τις μέρες. Ακόμη και οι καθηγητές μας, μας παρότρυναν να φύγουμε και μας ενημέρωναν καθημερινά με email. Εγώ που είμαι και διεθνής ακόμη, μου έλεγαν να φύγω και πως θα βρεθεί η άκρη με τα μαθήματα, να μην ανησυχώ γι’ αυτά».

Αναφορικά με τη μεταγραφή της από το Τενεσί στην Οκλαχόμα δηλώνει πως: «Δεν ήμουν ευχαριστημένη στο Τενεσί και δεν ήμουν ικανοποιημένη από την ομάδα. Το είπα στην προπονήτρια μου και αυτόματα μπήκα στη λίστα των υπό μεταγραφή. Ετσι μου ήρθε η πρόταση στη συνέχεια από την Οκλαχόμα. Οι εγκαταστάσεις πλέον είναι πιο καλές και σε θέμα προπόνησης, κλίματος όλα είναι πιο καλά, αλλά και σαν Πανεπιστήμιο. Αν όλα πάνε καλά το 2022 θα μπορώ να αποφοιτήσω».

Η ίδια μάλιστα είχε την ευκαιρία, πέρα από την κωπηλασία να βρεθεί και σε έναν αγώνα μπάσκετ: «Πήγα να δω κι έναν αγώνα του NBA ανάμεσα στους Θάντερ της Οκλαχόμα με τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Φυσικά και ο έλληνας σταρ ήταν ο λόγος που πήγα στο γήπεδο».

Μιλώντας για το πως περνά τον χρόνο της εν μέσω καραντίνας πλέον στον Βόλο: «Προπόνηση εγώ δεν μπορώ να κάνω λόγω ενός τραυματισμού που απεκόμισα, παρά μόνο κάποιες ασκήσεις. Η μέρα περνά αναγκαστικά στο σπίτι, με διάβασμα, μαθήματα και ταινίες» και προσθέτει: «Πλέον μετά από δύο εβδομάδες αναγκαστικής παραμονής στο σπίτι, έχω ανακουφιστεί, αφού δεν εμφάνισα κάποια συμπτώματα του ιού και μπορώ να βγω έξω έστω για λίγο. Στην επιστροφή και στο αεροδρόμιο δεν υπήρχε κάποιος έλεγχος παρά τη βεβαίωση με τα στοιχεία μου για τυχόν έλεγχο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου