ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ποντάρει και στην αναδιάρθρωση ο Ολυμπιακός Βόλου

ποντάρει-και-στην-αναδιάρθρωση-ο-ολυμ-129164

Χωρίς κανείς να γνωρίζει το αγωνιστικό αύριο και με τα σενάρια για μια αναδιάρθρωση που αρέσει σε πολλούς, συνεχίζεται η αναμονή με αβεβαιότητα στον Ολυμπιακό Βόλου.

Σε έναν ακόμη μήνα, τον Απρίλιο κι ενώ η Football League φυσιολογικά θα είχε ολοκληρωθεί από τον Μάρτιο, το θέμα της υγείας φαίνεται να κυριαρχεί του ποδοσφαίρου και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά αν η χρονιά θα ολοκληρωθεί, πως θα ολοκληρωθεί και τι αλλαγές θα γίνουν εν όψει της νέας σεζόν…

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Στον Ολυμπιακό Βόλου περιμένουν τις εξελίξεις, με τους παίκτες να προσπαθούν να γυμναστούν όσο αυτό είναι εφικτό και τηρώντας καθημερινά ένα πρόγραμμα προπόνησης στο σπίτι σε περίοδο καραντίνας, όπου απαγορεύονται οι ομαδικές προπονήσεις και σε αθλητικούς χώρους.

Πάντως ενώ τα επαγγελματικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου στην Ελλάδα έχουν σταματήσει, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, φαντάζει όλο και πιο έντονα ως σενάριο η αναδιάρθρωση που αρέσει σε πολλούς αλλά η θέση του επίσημου οργάνου της Ένωσης Σούπερ Λίγκας 2 και Football League είναι: «Αν γίνει αναδιάρθρωση, να μας πουν ποιες θα είναι οι οικονομικές της βάσεις». Ο πρόεδρος των δυο κατηγοριών Λεωνίδας Λεουτσάκος λέγοντας ότι ούτως η άλλως είναι δύσκολα τα πράγματα για τις δύο κατηγορίες ανέφερε ότι περιμένει από την ΕΠΟ να συγκληθεί μια επιτροπή για να συζητηθεί η επόμενη μέρα και αν είναι να γίνει αναδιάρθρωση, θα πρέπει να είναι γνωστές και οι οικονομικές της βάσεις.

Ο Ολυμπιακός Βόλου πάντως είναι υπέρ της αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, πιστεύοντας πως μπορεί να γίνει ένα δυνατό πρωτάθλημα τη νέα χρονιά, με την Φούτμπολ Λιγκ να απορροφάται από τη Σούπερ Λιγκ 2 σε ένα πρωτάθλημα. Άλλωστε ο Ολυμπιακός «αδικήθηκε» πέρσι καθώς ως πρωταθλητής της Γ΄Εθνικής με μια

-στην πράξη αποτυχημένη- αναδιάρθρωση και βρέθηκε να είναι και πάλι στην τρίτη τη τάξη -αλλά επαγγελματική- κατηγορία την Football League.

Τώρα οι ιθύνοντες της ΠΑΕ βλέπουν καθημερινά να πληθαίνουν οι προτάσεις με αυτή που κυριαρχεί να είναι το 2 σε 1….και είναι κάτι που όταν τεθεί επίσημα θα το υποστηρίξουν.

Τα περισσότερα μάλιστα από τα σενάρια υποστηρίζουν, πως το νέο πρωτάθλημα θα πρέπει να διεξαχθεί σε δύο ομίλους, προκειμένου να μειωθούν και τα έξοδα μετακίνησης των ομάδων, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που υποστηρίζουν, πως μπορεί να διεξαχθεί ένα ενιαίο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με τις ομάδες που θα πληρούν τις προϋποθέσεις αδειοδότησης και θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθουν.

Μετά τη Νίκη και την ΑΕΛ τελευταία και ο αντιπρόεδρος της ΙΔΕΑΔ, δικηγόρος Γιώργος Παναγόπουλος, κατέθεσε τη δική του εμπεριστατωμένη πρόταση για την αναδιάρθρωση ολόκληρου του ελληνικού ποδοσφαίρου, την οποία κοινοποίησε σε ΕΠΟ, Σούπερ Λιγκ, Φούτμπολ Λιγκ, ΠΣΑΠ και υφυπουργείο αθλητισμού. Μεταξύ των προτάσεων είναι και η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων. Όσον αφορά τη Σούπερ Λιγκ 2 και τη Φούτμπολ Λιγκ, σύμφωνα με τον κ. Παναγόπουλο, θα πρέπει να απορροφηθεί η Φούτμπολ Λιγκ από την Σούπερ Λιγκ 2 και η νέα διευρυμένη Σούπερ Λιγκ 2 θα αποτελείται από τις εξής ΠΑΕ: Την αποβιβασθείσα από την Σούπερ Λιγκ ΠΑΕ. Την ηττηθείσα ομάδα από το μπαράζ. Τις οκτώ ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ 2: Χανιά, Λεβαδειακός, Α.Ε. Καραϊσκάκης, Απόλλων Λάρισας, Εργοτέλης, Παναχαϊκή, Δόξα Δράμας και Πλατανιάς. Τις 14 ΠΑΕ της Φούτμπολ Λιγκ, Τρίκαλα, Ιωνικός, Διαγόρας, Ιεράπετρα, Νίκη, Ολυμπιακός Β., Καβάλα, Βέροια, Αιγάλεω, Θεσπρωτός, Ιάλυσος, Ασπρόπυργος, Τρίγλια και Καλαμάτα. Τις οκτώ ΠΑΕ που θα ανέλθουν από την Γ’ Εθνική. Σύνολο 32 ομάδες που θα χωριστούν σε δύο ομίλους των 16 ομάδων.

Πριν όμως την τελική διαμόρφωση, πάντα σύμφωνα με την πρόταση του Γιώργου Παναγόπουλου, της νέας Σούπερ Λιγκ 2 πρέπει να διενεργηθεί η διαδικασία χορήγησης πιστοποιητικού από την ΕΕΑ, καθώς και η διαδικασία αδειοδότησης της ΕΠΟ, με προηγούμενη τροποποίηση του κανονισμού αδειοδότησης, της ποινής αφαίρεσης έξι βαθμών και αντικατάστασή της με την ποινή του υποβιβασμού στην Γ’ Εθνική ερασιτεχνική κατηγορία.

Ο κ. Παναγόπουλος θεωρεί ως μη δικαιούμενες συμμετοχής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα τις ΠΑΕ Κέρκυρα και Απόλλωνα Πόντου, ενώ πιθανολογεί ότι θα αποβληθούν κι άλλες ΠΑΕ που απέκτησαν, ελέω ΕΕΑ, εικονικά πιστοποιητικά συμμετοχής.

Συμπερασματικά όπως αναφέρει με 34 το πολύ ΠΑΕ (14+20),μπορεί να αντέξει και να επιβιώσει στην μετά κορονοϊού εποχή το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο: «Αν δεν κινηθούμε προς αυτή την μεταρρυθμιστική κατεύθυνση, είναι προφανές ότι πολύ σύντομα δεν θα έχει λόγο ύπαρξης η Σούπερ Λιγκ, όπως τώρα δεν έχει η Φούτμπολ Λιγκ και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο μοιραία θα απορροφηθεί από την ΕΠΟ με ότι αυτό συνεπάγεται» αναφέρει στην πρότασή του, μεταξύ άλλων ο Γιώργος Παναγόπουλος.

Είχαν προηγηθεί οι προτάσεις για αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών από τη Νικη, τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια και του πρόεδρου της ΕΠΣ Δωδεκανήσου Παναγιώτη Διακοφώτη που επίσης ήταν υπέρ της συνένωσης της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ σε δύο ομίλους των 14 ομάδων.

Οσον αφορά το πρωτάθλημα τα πράγματα μπορεί να γίνουν απλά αν και θα χρειαστεί χρόνος αφού εκκρεμούν μόλις τρία παιχνίδια για να πέσει η αυλαία της αγωνιστικής περιόδου και με την προϋπόθεση, βέβαια, να σταματήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού και να επιστρέψει γενικά η κανονικότητα στην Ελλάδα

Επίδομα

Το επίδομα των 800 ευρώ που θα λάβουν οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που βρίσκονται σε αναστολή, αλλά και των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον κορονοϊό, θα το λάβουν κανονικά οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου, όπως φυσικά και όλοι οι εργαζόμενοι της ΠΑΕ που έχουν υπογράψει σύμβαση εργασίας με την εταιρεία.

Μάλιστα, ποδοσφαιριστές και εργαζόμενοι στην ΠΑΕ μπαίνουν στη φόρμα και υποβάλλουν την υπεύθυνη δήλωση εργαζομένου αφού ο Ολυμπιακός Βόλου έχει υποβάλλει και έχει λάβει τον αριθμό πρωτοκόλλου, προκειμένου να τον χρησιμοποιήσουν στην αίτηση για την καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου