ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γκολ… από τον τερματοφύλακα Σαρρή

γκολ-από-τον-τερματοφύλακα-σαρρή-132346

Το ποδόσφαιρο απουσιάζει αυτό το διάστημα, αλλά οι όμορφες ιστορίες και οι αναδρομές στο παρελθόν όμως συνεχίζουν να μας συντροφεύουν… Κι ενώ η Σούπερ Λίγκα 1 συνεχίζει να μοιράζεται καθημερινά και από μία τέτοια ιστορία από το συλλεκτικό λεύκωμα «60 χρόνια Α’ Εθνική» εκεί θα φιλοξενηθεί και μια που ο «Ταχυδρόμος» είχε κάνει γνωστή πριν από χρόνια. Αυτή θα αφορά τον Ολυμπιακό Βόλου της Α’ Εθνικής και τον παλιό του τερματοφύλακα Γεράσιμο Σαρρή.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο παλαίμαχος Βολιώτης τερματοφύλακας Γεράσιμος Σαρρής έχει γράψει τη δική του ιστορία κάτω από τα δοκάρια των ομάδων του Βόλου αλλά το ξεχωριστό του είναι πως ήταν μεταξύ των σκόρερ σε παιχνίδι του Ολυμπιακού Βόλου της Α’ Εθνικής με τον Απόλλωνα.

Ο Γεράσιμος Σαρρής είχε σκοράρει, όχι με εκτέλεση πέναλτι (κάτι που πολλοί έχουν κάνει) ή από τέρμα σε τέρμα, όπως έχει κάνει ένας άλλος γκολκίπερ του Ολυμπιακού ο Μπάμπης Χατζημεστής, αλλά αγωνιζόμενος ως επιθετικός σε ματς Απόλλωνα -Ολυμπιακού το 1972 όταν οι δυο ομάδες έπαιζαν στην Α’ Εθνική.

Ήταν Ιούνιος του ‘72, η ομάδα του Ολυμπιακού είχε κερδίσει την παραμονή της στην κατηγορία και ο τότε προπονητής Αντώνης Γεωργιάδης βλέποντας τον Σαρρή σε προπονήσεις να παίζει επιθετικός και να πετυχαίνει γκολ του είχε τάξει να τον χρησιμοποιήσει στη θέση! Έτσι τον επέλεξε να αγωνιστεί σε εκείνο το ματς στην Ριζούπολη (11/6/72) ως επιθετικός και παρότι ο Ολυμπιακός έχασε 4-1, το μοναδικό Βολιώτικο γκολ πέτυχε ο Σαρρής… γράφοντας ιστορία.

Ο Σαρρής πέρασε ως αλλαγή στο 61΄στη θέση του Βασίλη Λιάκου και στο 63΄με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πασχάλη. Η σύνθεση του Ολυμπιακού σε εκείνο το ιστορικό για τον Σαρρή παιχνίδι ήταν: Δ. Καραϊσκος, Βούλγαρης, Βαλαχάς, Ζάμπας, Σιγάλας, Διακουμής (46’ Καϊμάκης), Οδ. Οικονόμου, Ι. Τριχιάς, Β. Καραΐσκος, Λιάκος (61’ Σαρρής), Πασχαλίδης.

Πάντως και τη δεκαετία του ‘90 ένας ακόμη γκολκίπερ ο Κώστας Γιαγιάς είχε ξεκινήσει ως επιθετικός (!), σε ματς του Ολυμπιακού στην Αθήνα και κόντρα στον Χαραυγιακό.

Στον Ολυμπιακό του σήμερα κι ενώ έχουν ανασταλεί πρωταθλήματα και προπονήσεις αναμένεται μια ενίσχυση από τα μέτρα στήριξης καλύπτουν και τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, τους προπονητές, αλλά και των εργαζομένων στις ΠΑΕ (φροντιστές, διοικητικό προσωπικό, υπάλληλοι γραφείων).

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου έχει ήδη καταθέσει σχετική αίτηση ώστε οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές να ωφεληθούν από το μέτρο για το επίδομα των 800 ευρώ.

Ακόμη ένα άλλο -επίσης εξωαγωνιστικό- ενδιαφέρον του Ολυμπιακού υπάρχει για την «κουβέντα» που γίνεται και αφορά την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων. Οι άνθρωποι της Βολιώτικης ΠΑΕ βλέπουν καθημερινά να πληθαίνουν οι προτάσεις για ένα δυνατό πρωτάθλημα τη νέα χρονιά, με την Φούτμπολ Λιγκ να απορροφάται από τη Σούπερ Λιγκ 2 σε ένα πρωτάθλημα και αυτό κρίνεται θετικό και από τον Ολυμπιακό που «αδικήθηκε» πέρσι καθώς ως πρωταθλητής της Γ΄ Εθνικής με μια στην πράξη αποτυχημένη αναδιάρθρωση βρέθηκε να είναι και πάλι στην τρίτη στην τάξη-αλλά επαγγελματική- κατηγορία τη Football League.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου