ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Επικίνδυνο να αρχίσουν οι διοργανώσεις τον Μάιο»

επικίνδυνο-να-αρχίσουν-οι-διοργανώσ-151479

Τουλάχιστον παρακινδυνευμένη είναι ενδεχόμενη επιστροφή στη δράση τον Μάιο, με όσα δεδομένα έχουμε αυτή τη στιγμή στα χέρια μας για τον κορονοϊό, όπως τόνισε ο επικεφαλής της ιατρικής επιτροπής FIFA, Μισέλ Ντε Χουγκ.

«Είναι πάρα πολύ νωρίς να αρχίσουμε τα πρωταθλήματα τον Μάιο. Αν αυτό γίνει στα μέσα Μαΐου, θα πρέπει οι προπονήσεις να αρχίσουν 2-3 εβδομάδες νωρίτερα. Δεν κρατώ το μέλλον στα χέρια μου, αλλά κατά τη γνώμη μου αυτό δεν είναι καλή ιδέα. Είναι ρίσκο για την υγεία, με βάση τις πληροφορίες που έχουμε σήμερα», τόνισε ο Βέλγος διακεκριμένος γιατρός.

«Ο κορονοϊός δεν πρόκειται να έχει εξαφανιστεί τον Μάιο, ακόμη κι αν έχουν μειωθεί τα κρούσματα σε κάποιες χώρες. Δεν μπορώ να πω πότε ρεαλιστικά θα μπορεί το ποδόσφαιρο να αρχίσει ξανά, αλλά είναι μια πολύ δύσκολη ερώτηση, γιατί κανείς δεν ξέρει πότε η πανδημία θα έχει φτάσει στην κορύφωσή της. Ακόμη όμως και αν οι ομάδες αρχίσουν να παίζουν κεκλεισμένων των θυρών, θα πρέπει να προπονούνται για τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν. Αυτό θα σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι θα είναι κοντά στα αποδυτήρια και σε άλλους χώρους, αλλά αυτό είναι που ακριβώς πρέπει να αποφύγουμε τώρα. Με όσα ξέρουμε σήμερα, αυτό μπορεί να θέσει ζωές σε κίνδυνο», πρόσθεσε.
Κατέληξε, δε, πως αν και αντιλαμβάνεται τις οικονομικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει για το ποδόσφαιρο το παρατεταμένο «λουκέτο», προέχει η ανθρώπινη ζωή: «Πρέπει να υπολογίσουμε την υγεία. Τι προτιμάμε, τα χρήματα ή την υγεία; Αυτό είναι το ερώτημα στην παρούσα φάση. Αν αρχίσουν οι διοργανώσεις προτού δοθεί το πράσινο φως από τους επιστήμονες, αυτό θα βάλει τα οικονομικά πάνω από την υγεία και είναι ακριβώς αυτό που δεν πρέπει να κάνουμε. Διαφορετικά, μπορεί να το πληρώσουμε όλοι».

UEFA: Τα τρία σενάρια με φινάλε σεζόν στις 31/8

Η Equipe κάνει λόγο για τρία διαφορετικά σενάρια που εξετάζουν αυτή τη στιγμή στην UEFA για το ποδόσφαιρο που μπήκε… στην καραντίνα λόγω κορονοϊού. Ενδεχόμενο φινάλε της σεζόν ακόμα και στα τέλη του Αυγούστου!

Το δημοφιλές γαλλικό Μέσο επικαλείται αποκλειστικές πληροφορίες του για τα τρία σενάρια που φαίνεται πως υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα σκαριά της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για την ολοκλήρωση της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου μόλις η κατάσταση με τον COVID – 19 σταματήσει…

Σύμφωνα με την Equipe, το ενδεχόμενο να υπάρξει ολοκλήρωση της σεζόν μέχρι τις 30 Ιουνίου θα πάει… τελευταίο στις προτεραιότητες γιατί δεν είναι και τόσο εφικτό αυτή τη στιγμή. Ανάμεσα σε όλα, υπάρχει το σενάριο που θέλει το τρέχον Champions League αλλά και το επόμενο να σημειώνουν μεγάλη μείωση των αγώνων! Και για το φετινό έχουν γραφτεί ξανά τα περί Final-4 αντί διπλών ημιτελικών όπως επίσης και ο ένας αγώνας των προημιτελικών, ωστόσο, για την επόμενη διοργάνωση ουδείς γνωρίζει πως μπορεί να εμφανιστεί «κουτσουρεμένη».

«Σέντρα την 1η Ιουνίου, όλα τα ματς σε 6 εβδομάδες»!

Νέο σενάριο για την επανέναρξη της Πρέμιερ Λιγκ και την ολοκλήρωση του φετινού… ταλαιπωρημένου πρωταθλήματος έπειτα από την αναβολή λόγω του κορονοϊού, κάνει λόγο για σέντρα από την 1η Ιουνίου και μετά, δίχως κόσμο στα ματς των 9 αγωνιστικών που απομένουν.

Η Πρέμιερ Λιγκ μαζί με όλα τα υπόλοιπα κομμάτια που απαρτίζουν το αγγλικό ποδόσφαιρο σε κάθε κατηγορία και κάθε τμήμα, αποφάσισαν να επεκτείνουν σε πρώτο στάδιο την αναβολή μέχρι την 30η Απριλίου για να δουν πως θα εξελιχθεί η κατάσταση με τον κορονοϊό και εν συνεχεία να πάρουν αποφάσεις όταν έρθει ο καιρός.

Αυτή τη φορά, ήρθε στο φως της δημοσιότητας νέο σενάριο που κάνει λόγο για ενδεχόμενη επανέναρξη της αγωνιστικής περιόδου την 1η Ιουνίου! Δηλαδή περίπου δυο μήνες μετά την διακοπή κάθε αθλητικής δραστηριότητας!

Παράλληλα, τονίζεται ότι φυσικά δεν θα υπάρξει κανένα ρίσκο με την υγεία παικτών, προπονητών και λοιπών μελών των ομάδων καθώς όλα τα ματς θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών, ενώ, θα υπάρξει μελέτη σχεδίου που θα ολοκληρώσει το πρωτάθλημα με τις 9 εναπομείνασες αγωνιστικές μέσα σε έξι εβδομάδες.

Επειτα από αυτό, οι ποδοσφαιριστές θα έχουν διορία τεσσάρων εβδομάδων να προετοιμαστούν για τη νέα αγωνιστική περίοδο που θα ξεκινήσει καλώς εχόντων των πραγμάτων στις 8 Αυγούστου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου