ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο ανεπανάληπτος «μαραθωνοδρόμος» Χρήστος Ζαντέρογλου

ο-ανεπανάληπτος-μαραθωνοδρόμος-χρ-155460

Πολλές ενδιαφέρουσες, γνωστές και λιγότερο γνωστές ιστορίες παρουσιάζει το εξαιρετικό λεύκωμα «60 χρόνια Α’ Εθνική» το οποίο δημιούργησε η Σούπερ Λίγκα.

Η διοργανώτρια μοιράζεται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της την ενδιαφέρουσα ιστορία του Βολιώτη Χρήστου Ζαντέρογλου, ο οποίος με τη Νίκη Βόλου και στη συνέχεια με τον Ολυμπιακό Πειραιά έπαιξε 165 αγώνες χωρίς διακοπή στην Α’ Εθνική!

Θυμίζουμε ότι ο 80χρονος σήμερα Χρ.Ζαντέρογλου στη Νίκη έχει διατελέσει και προπονητής ενώ εχει παίξει και 13 ματς με την Εθνική Ελλάδος.

Αναλυτικά το ενδιαφέρον επίτευγμα: «Την 1η Απριλίου 1964 η Νίκη Βόλου παίζει στην Τούμπα σε παιχνίδι από αναβολή και δεν έχει στη σύνθεσή της τον Χρήστο Ζαντέρογλου. Ο 24χρονος αμυντικός είναι βασικό στέλεχος της ομάδας και στο επόμενο παιχνίδι, στις 5 Απριλίου, Νίκη Βόλου – ΑΕΚ 2-2 επιστρέφει στην ενδεκάδα. Και αυτό το παιχνίδι είναι η απαρχή ενός μεγάλου ρεκόρ!

Κρατήστε λογαριασμό… Παίζει με τη Νίκη στα πέντε τελευταία παιχνίδια της σεζόν και στο μπαράζ παραμονής με τον Ολυμπιακό Χαλκίδας. Την επόμενη σεζόν παίζει και στα 30 παιχνίδια της Νίκης και το καλοκαίρι του 1965 τον αποκτά ο Ολυμπιακός Π. Αμέσως ο Μάρτον Μπούκοβι τον καθιερώνει και παίζει και στα 30 παιχνίδια της σεζόν! Το ίδιο συμβαίνει και το 1966-67. Σύνολο 66 παιχνίδια χωρίς διακοπή.

Το 1967 οι ομάδες γίνονται 18, οπότε οι αγωνιστικές 34. Ωστόσο ο Χρήστος είναι ασταμάτητος! Για άλλες δύο σεζόν παίζει από 34 παιχνίδια.

Καλοκαίρι 1969 και αν τα μετρήσαμε καλά, έχει 164 παιχνίδια, μετρώντας και το μπαράζ που αναφέραμε. Το ερώτημα είναι πόσα παιχνίδια μπορεί να παίζει αδιάκοπα!

Στις 21 Σεπτεμβρίου 1969 ο Ολυμπιακός νικά στην πρεμιέρα στην Τούμπα. Στο 71’ ο Ζαντέρογλου παθαίνει θλάση και βγαίνει για να μπει ο Νίκος Σιδέρης. Ο Βολιώτης αμυντικός προσπαθεί, αλλά δεν μπορεί να είναι έτοιμος για το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Και στις 28 Σεπτεμβρίου 1969 βλέπει αγώνα Α’ Εθνικής από την εξέδρα, για πρώτη φορά από τις 5 Απριλίου 1964!

Για πεντέμισι χρόνια δεν είχε χάσει αγώνα! 165 στη σειρά! Είναι απίθανο να επαναληφθεί στην ιστορία, ειδικά με τις διαφορετικές συνθήκες στο ποδόσφαιρο».

Χθες με κεντρικό μήνυμα «#Μένουμε_σπίτι» η Super League, αφού υπενθυμίζει στους Έλληνες φιλάθλους τα μέτρα προστασίας που πρέπει να ακολουθούμε από τον κορονοϊό, και θέλοντας να συμβάλει με τον τρόπο της, ανακοίνωσε ότι καθημερινά θα δημοσιεύει θέματα, όπως αναδεικνύονται στο Λεύκωμα 60 χρόνια Α’ Εθνική. Υπενθυμίζουμε ότι το συλλεκτικό, αριθμημένο λεύκωμα διατίθεται μόνο από τη Super League και για παραγγελίες ή πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήστε στο e-mail [email protected].

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου