ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αναγκαστικά χωρίς ματς Ολυμπιακός και Νίκη

αναγκαστικά-χωρίς-ματς-ολυμπιακός-κα-166687

Αναγκαστική αγωνιστική αδράνεια θα έχουν αρχικά για αυτήν την Κυριακή ο Ολυμπιακός και η Νίκη με τις δυο βολιώτικες ομάδες που ενώ ετοιμάζονταν για τους αγώνες της Κυριακής που είχαν οριστεί όπως και οι διαιτησίες, χθες το απόγευμα τελικά έμαθαν ότι δεν θα διεξαχθεί η ερχόμενη αγωνιστική στη Football League λόγω του κορονοϊού.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός την Κυριακή στην 24η αγωνιστική θα υποδεχόταν το Αιγάλεω και η Νίκη θα έπαιζε στον Ασπρόπυργο αλλά η διοργανώτρια αρχή λόγω του κορονοϊού που πλήττει όλο τον κόσμο αποφάσισε την αναβολή της Football League, ενώ είχε προηγηθεί το αίτημα από τον ΠΣΑΠ και αναβολές μεγαλυτέρων κατηγοριών.

Δεν έχει γίνει γνωστό εάν πρόκειται μόνο για την ερχόμενη αγωνιστική εβδομάδα, αλλά μέχρι να βρεθεί λύση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής Κατηγορίας, αποφασίστηκαν για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας:

Η αναβολή του πρωταθλήματος Super League 2, αγωνιστικής περιόδου 2019-2020.

Η αναβολή του πρωταθλήματος Football League, αγωνιστικής περιόδου 2019-2020.

Με γνώμονα την προστασία της υγείας όλων των εμπλεκομένων ατόμων στη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων μας και παρακολουθώντας τις εξελίξεις σχετικά με την εξάπλωση του ιού SARS-CoV-2, η διοργανώτρια αρχή θα ενημερώσει για την επανέναρξη των αγώνων με νεότερο έγγραφο».

Είχε προηγηθεί το αίτημα για αναβολή όλων των πρωταθλημάτων από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών που αναφέρεται: «Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές παρακολουθούν με αγωνία την παγκόσμια έξαρση του κορονοϊού, που εγκυμονεί κινδύνους για όλους μας και κυρίως όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Ο Π.Σ.Α.Π. με γνώμονα τον σεβασμό προς τους συνανθρώπους μας και πάντα με υπευθυνότητα για την διασφάλιση του υπέρτατου αγαθού της υγείας που πρέπει να αποτελεί άμεση προτεραιότητα, ζητά την αναβολή διεξαγωγής όλων των πρωταθλημάτων, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να συμβάλει στην ελαχιστοποίηση έκθεσης στον κίνδυνο, τόσο των μελών του όσο και του συνόλου της κοινωνίας μας».

Ο Ολυμπιακός

Ενώ χθες νωρίς το πρωί βρέθηκε η λύση για να γίνει στο δημοτικό στάδιο της Νεάπολης, κεκλεισμένων των θυρών, καθώς κατ’ εξαίρεση ο Δήμος Βόλου έδωσε άδεια στην ΠΑΕ για την τέλεση του παιχνιδιού Ολυμπιακού Βόλου με το Αιγάλεω για την 24η αγωνιστική της Football League το απόγευμα τα δεδομένα άλλαξαν με τους ερυθρόλευκους να έχουν ενημερωθεί για την επικείμενη αναβολή που τους οριστικοποιήθηκε λίγο πριν τις 8 το βράδυ.

Πάντως όσο η διοργανώτρια δεν έχει ξεκαθαρίσει μέχρι πότε θα είναι η αναβολή της αγωνιστικής δραστηριότητας ο Ολυμπιακός Βόλου περιμένει με τις απουσίες των Ρόκα, Μπουτζίκου, Ξενοδόχοφ για να κάνει επιστροφή στις νίκες που δεν έχει για ένα μήνα κι έχει ακόμη τρία παιχνίδια αφού εκτός από αυτό κόντρα στο Αιγάλεω ώς το τέλος του πρωταθλήματος ένα ματς είναι στην Τρίγλια και στο φινάλε θα υποδεχτεί την Καβάλα…

Στον Ολυμπιακό μάλλον δεν συμφέρει η αναβολή αν και δεν αποκλείεται αν έχει διάρκεια μπορεί να υπάρξει επιστροφή του Μπουτζίκου που η επόμενη συμμετοχή του θα είναι η 200η στην καριέρα του, ενώ φέτος με τον Ολυμπιακό ήδη έχει χάσει ματς…

Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης έχει παίξει σε 22 ματς (1878 λεπτά), και στις 22 συμμετοχές είναι και οι Θωμάς Τσίτας (1550’ ) και Θωμάς Γραικός (1825΄)…ενώ ο Νίκος Μπουτζίκος σε 20 παιχνίδια έπαιξε 1750 λεπτά.

Σε 20 ματς έχουν αγωνιστεί και οι Δημήτρης Βοσνακίδης και Αντώνης Τσιάρας, σε 19 ο Φίλιππος Σκοπελίτης, σε 18 ο Μανώλης Φαζός, σε 17ο Νίκος Γιδόπουλος και σε 16 ο Στάθης Ρόκας.

Σε 15 ματς έπαιξε ο Ίμπαν Ράντι, σε 12 ο Κλεβί Κόλα, σε 10 ο Λόρι Κέρη, σε 9 ο Σεραφείμ Παπαϊωάννου και σε 7 ο Παύλος Μητρόπουλος, σε 6 ο Στάθης Βασιλούδης, σε 4 οι Χούλιαν Ναβαλόν, Ηλίας Μακρυωνίτης και Γενάντι Ξενοδόχοφ, ενώ μια φορά στο πρωτάθλημα έπαιξε και ο Γάλλος επιθετικός Γκοτιέ Κλεμέντε που είχε αγωνιστεί και σε δυο ματς κυπέλλου και έτσι οι παίκτες που έχουν αγωνιστεί φέτος με τα ερυθρόλευκα στο πρωτάθλημα είναι 26.

Από τους παίκτες που είναι στο ρόστερ μόνο κύπελλο έπαιξε ο Μπακουλάτι (2΄), μόνο προπονήσεις κάνουν ο Αντερσόνιο και ο Φουτσίνι, ενώ από αυτούς που έφυγαν 14 συμμετοχές είχαν οι Πόζογλου και Ντούνης, 10 ο Λάσκαρης , 9 ο Στεφάνοβιτς, 2 ο Δεινόπαπας, 1 ο Τζέφερσον και χωρίς αγώνα στο πρωτάθλημα ήταν οι Καναβός, Πριόνας, Καρακώστας και Μπαρούτας.

Απολογία

Σε απολογία έχει κληθεί σήμερα ο Ολυμπιακός Βόλου (και η Νίκη) για όσα κατέγραψαν στις εκθέσεις τους τα αρμόδια όργανα στον μεταξύ τους αγώνα. Στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου μάλιστα αναφέρεται πως η ερυθρόλευκη ΠΑΕ είναι υπότροπη καθώς έχει δικαστεί για ίδιες παραβάσεις. Η πιο πρόσφατη απόφαση τιμωρίας του Ολυμπιακού ήταν με χρηματικό πρόστιμο 2.500 για όσα του καταλογίστηκαν στο ματς με τα Τρίκαλα, ενώ έχει κληθεί και για τις 20/3 και ώρα 14:00 η ΠΑΕ Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, για παράβαση των διατάξεων του κανονισμού προπονητών ποδοσφαίρου και την ίδια μέρα και τον ίδιο λόγο έχει κληθεί και για την ομάδα νέων.

Αναστολή δράσης στα τμήματα του ΑΣ Ολυμπιακός

Ο ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 ανακοίνωσε την αναστολή των δράσεων για τα ερασιτεχνικά τμήματά του. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: Κατόπιν της απόφασης ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ για κλείσιμο των αθλητικών εγκαταστάσεων της αρμοδιότητάς του από 11-24/3 και της προγραμματισμένης απολύμανσης των αθλητικών χώρων και σχολείων η διοίκηση του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 αναστέλλει τις προπονήσεις και τις αθλητικές δραστηριότητες όλων των τμημάτων που διεξάγονται σε αυτούς τους χώρους και για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Παρακαλούνται οι γονείς και οι αθλητές να επικοινωνούν με τους υπεύθυνους των τμημάτων για οδηγίες και πληροφορίες.

Να σημειωθεί ότι ήδη αναβλήθηκε ο αγώνας μπάσκετ για την 19η αγωνιστική (ήταν για 15/3) της Γ΄ Εθνικής μεταξύ του Ολυμπιακού Βόλου και της Νίκης Βόλου.

Stop στο πρωτάθλημα Κ-17

Δεν έχει μπάλα το Σαββατοκύριακο (14-15/3) ούτε για τους νέους της Football League.

Η διοργανώτρια αρχή γνωστοποίησε ότι αναβάλλονται οι αναμετρήσεις της 13ης αγωνιστικής και θα οριστούν σε άλλη ημερομηνία, ενώ σε αυτή την αγωνιστική θα έπαιζαν Νίκη-Ολυμπιακός…

Η Νίκη

Ενώ η Νίκη αν έπαιζε την Κυριακή στον Ασπρόπυργο θα είχε πολλές απουσίες, περιμένοντας την επανέναρξη, ελπίζει να έχει μόνο τους τιμωρημένους… Η Νίκη δεν θα μπορεί να υπολογίζει σε τέσσερις ποδοσφαιριστές, λόγω καρτών που είναι οι Μάνος Αποστολίδης, Απόστολος Τσιώλης, Μάνος Αλιατίδης και Αντόνιο Ροχάνο, όμως πρόεκυψαν προβλήματα τραυματισμών με Καμπαγέρο, Κάρδαρη και Κ. Κυριακίδη που στη διακοπή μπορεί να επανέλθουν.

Το πρώτο ματς που θα χάσει θα είναι πάντως το επόμενο για τον τερματοφύλακα και αρχηγό της Νίκης Μάνο Αποστολίδη που έχει παίξει σε όλα τα ματς (23) του πρωταθλήματος (2025 λεπτά) και έχασε μόνο ένα ημίχρονο όταν είχε τραυματιστεί στο Αιγάλεω στις 27 του περασμένου Οκτώβρη.

Ο Μανώλης Αλιατίδης που ακολουθεί (22 συμ.) θα χάσει το δεύτερο παιχνίδι του, ενώ σε 20 παιχνίδια έχει αγωνιστεί ο Αλεξ Κρουθ, σε 19 ματς έχει αγωνιστεί ο Λούκας Γκαρσία και ο Ντομίνγκεθ σε 18 οι Βοσκόπουλος, Σ. Κυριακίδης και σε 17 ο πρώτος σκόρερ με 8 γκολ Αντόνιο Ροχάνο… που περιμένει το επόμενο ματς να «σβήσει» την ποινή των 3 αγωνιστικών.

Ο Μπιτσάκος έχει 18 συμμετοχές, σε 16 ματς έπαιξε ο Τσιώλης, σε 15 αγώνες έπαιξε ο Ιορδανίδης σε 14 ο Μπαλάφας, σε 13 οι Καμπαγέρο, Βοσνιάδης, Κ. Κυριακίδης, ενώ το 2020 σε 9 ο Κώστας Κάρδαρης και σε 8 ο Μαρτίν Μπαταγίνι που ήρθαν τον Γενάρη.

Εξι συμμετοχές έχει από τους «νέους» ο Θωμάς Τσιμπούκας και 3 ο Στέργιος Οικονομίκος, ενώ 2 ματς έπαιξε ο Λίτσιος και μια συμμετοχή έχει ο Κ. Παπαδόπουλος, που την Κυριακή θα υπερασπιστεί ξανά την εστία και από αυτούς που έφυγαν 12 ματς έπαιξε ο Καπός, 10 ο Παγώνης και 8 ο Γκιγιέρμο Μασκουνιάν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου