ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρόκριση με Πάντελιτς για τον Ολυμπιακό

πρόκριση-με-πάντελιτς-για-τον-ολυμπια-409832

Φαρδιά πλατιά έβαλε ο Μάρκο Πάντελιτς την… υπογραφή του στη νίκη του Ολυμπιακού με 3-1 σκορ επί του Πιερικού στην Κατερίνη, η οποία χάρισε στους Πειραιώτες την πρόκριση για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Σέρβος φορ πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ της ομάδας του (30 πεν., 45), καταφέρνοντας έτσι να πρωταγωνιστήσει σε ένα ακόμη παιχνίδι των «ερυθρόλευκων».

Το τρίτο γκολ της ομάδας του Βαλβέρδε σημείωσε ο Αμπντούν στο 70’, ενώ το μοναδικό τέρμα των γηπεδούχων πέτυχε ο Ελευθεριάδης στο 36’, ισοφαρίζοντας προσωρινά σε 1-1.

O αγώνας

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό με αλλαγές στην ενδεκάδα (ο Δασκαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, ενώ ξεκίνησαν ακόμη ο Γέστε και ο Ιμπαγάσα, ο οποίος επέστρεψε από τον τραυματισμό του).

Εντούτοις ο Ισπανός τεχνικός έβαλε και αρκετούς βασικούς στο αρχικό σχήμα των «ερυθρόλευκων», καθώς ήθελε η ομάδα του να «καθαρίσει» από νωρίς την υπόθεση-πρόκριση.

Οι Πειραιώτες απείλησαν πρώτοι στο ματς με τους Αμπντούν και Γέστε στο 2 και στο 8 αντίστοιχα, ωστόσο οι προσπάθειές τους δεν βρήκαν στόχο, με αποτέλεσμα να διατηρηθεί το 0-0.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και άρχισαν να επισκέπτονται την εστία του Δασκαλάκη, ωστόσο οι Κοντέων, Ιντζόγλου και Μπλαζέβσκι δεν τα κατάφεραν να δώσουν το προβάδισμα στην ομάδα τους.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειωθεί ότι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε πολύ κακή κατάσταση, δυσχεραίνοντας έτσι το έργο τους.

Στο 28’ ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι, όταν ο εξαιρετικός σήμερα Μόνχε ανατράπηκε από τον Δήμου στα όρια της περιοχής και ο διαιτητής του αγώνα έδειξε την «άσπρη βούλα».

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Μάρκο Πάντελιτς, ο οποίος νίκησε από τα 11 βήματα τον πορτιέρε των γηπεδούχων, κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του Πειραιά στο 30’.

Παρά το γκολ που δέχτηκαν οι γηπεδούχοι δεν κατέθεσαν τα όπλα και κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση έξι λεπτά αργότερα με τον Ελευθεριάδη, ο οποίος σκόραρε με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μπλαζέβσκι και «τσίμπημα» της μπάλας από τον Ιντζόγλου.

Κι ενώ το παιχνίδι είχε φτάσει στο 45ο λεπτό και όλα έδειχναν ότι το σκορ του ημιχρόνου θα είναι το 1-1, ο Πάντελιτς «χτύπησε» εκ νέου.

Μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια μεσα στην περιοχή του Μόνχε, αποδέκτης της μπάλας έγινε ο Σέρβος φορ, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε με σουτ να κάνει το 2-1 για τους «ερυθρόλευκους».

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Πειραιά κατάφερε να φτάσει και στην επίτευξη ενός ακόμη γκολ, «κλειδώνοντας» έτσι την πρόκριση.

Στο 70’ ο Αμπτνούν, μετά από κάθετη πάσα του Γέστε, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Πιερικού, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου