ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τρίτος στον κόσμο ο Ανδρέας Τιλελής

τρίτος-στον-κόσμο-ο-ανδρέας-τιλελής-171446

Με την 3η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστής κωπηλασίας «Crash b sprints» επιστρέφει από τη Βοστώνη των ΗΠΑ ο Βολιώτης πρωταθλητής Ανδρέας Τιλελής, ο οποίος για 2η συνεχόμενη χρονιά στον ίδιο αγώνα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Στην τελευταία του κούρσα, πριν την απόσυρση από την ενεργό δράση, ο Τιλελής τα έδωσε και πάλι όλα και βρέθηκε ανάμεσα στους κορυφαίους του κόσμου. Στο πλούσιο παλμαρέ του ο Τιλελής έχει κατακτήσει σε τρία χρόνια, δύο παγκόσμια χάλκινα μετάλλια, τρία χρυσά και ένα αργυρό στο πανευρωπαϊκό, σημειώνοντας δύο πανελλήνια ρεκόρ και ισάριθμες πανελλήνιες διακρίσεις. Με δήλωση του ο ίδιος ο Βολιώτης πρωταθλητής ευχαρίστησε την οικογένειά του, τον προπονητή και φίλο του Θάνο Τσόχα και αφιέρωσε το νέο του μετάλλιο στην ανιψιά του Ελευθερία.

Ο Ελληνας πρωταθλητής αγωνίστηκε στην κούρσα των 2000μ. της κατηγορίας Master (27-35 χρονών), σημειώνοντας χρόνο 06.10.09. Το χρυσό μετάλλιο το κατέκτησε ο Αμερικανός Τζακ Τρίμπλ με χρόνο 06.03.1, ενώ δεύτερος ήταν ο Ουκρανός Πάβλο Πριχόντκο με 06.10.0.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου