ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παραχώρηση του Πανθεσσαλικού σταδίου με χρηματοδότηση

παραχώρηση-του-πανθεσσαλικού-σταδίο-183965

Συμφωνία για 400.000 ευρώ έχει κάνει ο Δήμος Βόλου, όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος

Υπό όρους θα δεχθεί την παραχώρηση της χρήσης του Πανθεσσαλικού Σταδίου ο Δήμος Βόλου, όπως αποκάλυψε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος, Αχιλλέας Μπέος, μετά από ερώτηση που κατέθεσε η παράταξη «Μαζί για τον Βόλο».

Σύμφωνα με τον κ. Μπέο, η συμφωνία της παραχώρησης προβλέπει χρηματοδότηση του Δήμου Βόλου με το ποσό των 400.000 ευρώ ετησίως για τα επόμενα πέντε χρόνια.

«Αν δεν δοθεί το κονδύλι, δεν θα το πάρουμε. Παίρνουμε την παραχώρηση υπό όρους. Το έχουμε δει το έργο», είπε σημειώνοντας ότι το Στάδιο θα αξιοποιηθεί προς όφελος τόσο της τοπικής κοινωνίας, όσο και για την ανάπτυξη του αθλητισμού στην πόλη.

Το παράδειγμα των Παγκρήτιου και Παμπελοποννησιακού Σταδίων για τα οποία οι χρηματοδοτήσεις κόπηκαν και πλέον οι δήμαρχοι έχουν επωμιστεί πέρα από τα έξοδα λειτουργίας και τα έξοδα συντήρησης επικαλέστηκε ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλος εφιστώντας την προσοχή στον Δήμο Βόλου.

Ο κ. Μπέος υποστήριξε ότι με τη χρηματοδότηση που θα λάβει ο Δήμος θα είναι σε θέση να συντηρεί το Στάδιο, σε αντίθεση με τον δήμαρχο της Πάτρας τον οποίο χαρακτήρισε «κοπρίτη» που εγκατέλειψε το Στάδιο στην τύχη του και ρημάζει.

Καμία παρέμβαση στο γήπεδο Ν. Αγχιάλου

Με αφορμή ερώτηση της παράταξης «Μαζί για τον Βόλο» για την κατάσταση του γηπέδου στη Ν. Αγχίαλο, ο κ. Μπέος δήλωσε ότι δεν πρόκειται να πέσει ούτε ευρώ και εξαπέλυσε επίθεση σε αντιπολίτευση, αλλά και ομάδες οφειλέτες.

«Οι εποχές που κάνατε χατίρια για να μαζέψετε ψήφους έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Στον Δήμο υπάρχει οργασμός εργασιών. Πληρώστε εσείς για το γήπεδο», είπε απευθυνόμενος προς την παράταξη.

Συνέχισε δε επαναφέροντας το ζήτημα των χρεών αθλητικών συλλόγων προς τα δημοτικά ταμεία. «Γέμισε ο Βόλος από κοπρίτες με ακαδημίες, ομαδούλες. Ο Σαρακηνός χρωστά 130.000 ευρώ. Του κόβει η ΔΕΥΑΜΒ το νερό και το συνδέει παράνομα. Κλέβουν νερό, ρεύμα. Αν δεν μπορούν να κάνουν μία περίφραξη, ας σταματήσουν», είπε ο κ. Μπέος.

Θέμα για τις μπασκέτες

Στην ίδια συνεδρίαση τέθηκε ζήτημα και για τις μπασκέτες στα σχολεία μετά το τραγικό συμβάν του περασμένου καλοκαιριού στη Χίο. Το θέμα έθεσε η δημοτική σύμβουλος της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Ελένη Παπαθανασίου.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θάνος Θεοδώρου αναφέρθηκε στην εκστρατεία πιστοποίησης που έχει ξεκινήσει σε όλους τους ανοιχτούς αθλητικούς χώρους στα όρια του Δήμου και στην αντίστοιχη εκστρατεία που θα γίνει και στα 185 σχολεία μέσω των σχολικών επιτροπών του Δήμου.

Προς το παρόν τα αιτήματα από τα σχολεία αντιμετωπίζονται μεμονωμένα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου