ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Βίωσαν τη χαρά της κατάδυσης

βίωσαν-τη-χαρά-της-κατάδυσης-186673

Ατομα με αναπηρίες στο πλαίσιο βιωματικής δράσης, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Αυτοδυτών Βόλου

Τη χαρά της αυτόνομης κατάδυσης βίωσαν προχθές Κυριακή άτομα με αναπηρία από το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Βόλου «Ιππόκαμπος» και τον Αθλητικό Σύλλογο ΑμεΑ «Αργοναύτες» στο πλαίσιο πρωτοποριακής δράσης που διοργάνωσε ο Σύλλογος Αυτοδυτών Βόλου για τον γιορτασμό των δέκα χρόνων από τη σύστασή του.

Η αυτόνομη κατάδυση για άτομα με αναπηρία ήταν κάτι που επιχειρήθηκε για πρώτη φορά όχι μόνο σε επίπεδο Βόλου, αλλά Θεσσαλίας. Πρόκειται για πρωτοποριακή δράση που στόχο είχε να φέρει σε επαφή τα άτομα με αναπηρίες με τον κόσμο του βυθού.

Στο πλαίσιο αυτό και μετά από ενημέρωση που είχαν, άτομα με αναπηρίες δοκίμασαν προχθές Κυριακή κατάδυση στην πισίνα του ΕΑΚ Βόλου.

Την εκπαίδευση των ΑμεΑ ανέλαβε ο διευθυντής του καταδυτικού κέντρου Zoumbosub Diving Center και εξειδικευμένος εκπαιδευτής αυτόνομης κατάδυσης για ΑμεΑ Χρήστος Ζούμπος, υπό την επίβλεψη του εκπαιδευτή εκπαιδευτών αυτόνομης κατάδυσης και υπεύθυνο του Οργανισμού Disabled Divers International (DDI) στην Ελλάδα Μάνθου Μαρρά και με τη συνδρομή μελών του Συλλόγου Αυτοδυτών τα οποία είναι πιστοποιημένοι συνοδοί κατάδυσης με ΑμεΑ. Κατά τη διάρκεια της κατάδυσης υπήρχε βιντεοσκόπηση από υποβρύχιο drone και τα πλάνα προβάλλονταν σε οθόνη, για να παρακολουθούν οι θεατές ζωντανά τη διαδικασία. Η εκδήλωση εντάχθηκε στο πλαίσιο της δράσης «No Barrier Tour», την οποία έχει θεσπίσει η DDI και διοργανώνεται με επιτυχία σε πολλές χώρες του εξωτερικού αλλά και στην Ελλάδα.

Μέλη με αναπηρίες βίωσαν την ελευθερία που προσφέρει η αίσθηση να βρίσκεται κανείς κάτω από την επιφάνεια του νερού και ένιωσαν ότι κατέκτησαν ένα ακόμη κάστρο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου