ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Χιλιόμετρα πρωταθλητισμού για τρεις 13χρονες Βολιώτισσες

χιλιόμετρα-πρωταθλητισμού-για-τρεις-13-187587

Αν και μόλις 13 χρόνων οι Κωνσταντίνα – Μαρία Πλατανιά, Εμμανουέλλα Θεοχάρη και Ερη Τσιάντου πρωταγωνιστούν με τη γυναικεία ομάδα του Μαγνησιακού, η οποία συμμετέχει και διαπρέπει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Η Κωνσταντίνα – Μαρία Πλατανιά ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο από την ακαδημία αγοριών του Πυράσου στη Νέα Αγχίαλο, ωστόσο πήρε το βάπτισμα του πυρός, παίζοντας πλέον με την ομάδα του Μαγνησιακού, στην οποία εντάχθηκαν και οι Εμμανουέλλα Θεοχάρη και Ερη Τσιάντου με καταγωγή από τον Ριζόμυλο, κάνοντας σχεδόν καθημερινά χιλιόμετρα, προκειμένου να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες του συλλόγου.

Πέραν από τα χιλιόμετρα εκτός γηπέδου, οι τρεις δεκατριάχρονες κάνουν χιλιόμετρα και μέσα στο γήπεδο… αποτελώντας εξάλλου το μέλλον της ομάδας.

Με στόχο την απόκτηση εμπειριών μέσα από την παρέα του Μαγνησιακού, τα τρία κορίτσια τα δίνουν όλα στις προπονήσεις, περιμένοντας με αγωνία τους επίσημους αγώνες. Μέσα από τα παιχνίδια και τη διαρκή ενασχόληση με το ποδόσφαιρο, στοχεύουν ακόμη ψηλότερα, κάνοντας σχέδια για το μέλλον, για μεταγραφή ακόμη και σε ομάδες του εξωτερικού.

Οπως αναφέρει η Κωνσταντίνα – Μαρία Πλατανιά: «Είμαι 13 χρόνων, έρχομαι από την Αγχίαλο και χαίρομαι πολύ που είμαι στον Μαγνησιακό γιατί έχω την ευκαιρία να αποκτήσω εμπειρίες. Χαίρομαι που είμαστε δεμένες και έχουμε ένα πολύ ωραίο κλίμα στην ομάδα».

Η Εμμανουέλλα Θεοχάρη από τη μεριά της συμπληρώνει: «Εγώ κατάγομαι από τον Ριζόμυλο. Στον Μαγνησιακό είμαστε δεμένες όλες οι παίκτριες και πιστεύω θα με βοηθήσει να βελτιωθώ. Ξεκίνησα ως τερματοφύλακας και παίζω πλέον ως επιθετικός. Μου ήταν λίγο δύσκολο στην αρχή αλλά το συνήθισα. Ευελπιστώ να παίξω στο μέλλον σε μεγαλύτερες ομάδες, ακόμη και στο εξωτερικό και γιατί όχι στην Εθνική».

Από τη μεριά της η Ερη Τσιάντου σχολιάζει: «Μου αρέσει που παίζω στη μεγάλη ομάδα, προέρχομαι κι εγώ όπως και η Εμμανουέλλα από την ακαδημία του Διαγόρα Στεφανοβικείου και πιστεύω πως μάθω πολλά μέσα από το ποδόσφαιρο. Μας προσέχουν τα μεγαλύτερα κορίτσια και μας συμβουλεύουν καθημερινά».

Πλατανιάς: «Ποντάρω στα μικρά κορίτσια»

Αναφερόμενος στις δυσκολίες, αλλά και τη χαρά να είναι προπονητής στη γυναικεία ομάδα του Μαγνησιακού, ο Γιώργος Πλατανιάς σχολιάζει: «Είμαστε επαγγελματίες με ερασιτεχνική νοοτροπία, κάνοντας έξοδα επαγγελματικών ομάδων αλλά με νοοτροπία και φιλοσοφία ερασιτεχνική», για να προσθέσει σχετικά με τους λόγους που το γυναικείο ποδόσφαιρο δεν έχει αναπτυχθεί στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Οι μεγάλες ομάδες, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ ίσως να μην το έχουν πάρει στα σοβαρά ακόμη και υπάρχει ο ΠΑΟΚ που μονοπωλεί. Στη Γ’ Εθνική που είμαστε εμείς, χρειάζονται περίπου 8.500 ευρώ για να «επιζήσεις». Εμείς έχουμε τον πρόεδρο που τα πληρώνει όλα κάθε μήνα σε αντίθεση με άλλες ομάδες που πληρώνουν συνδρομές οι παίκτριες».

Οσον αφορά στη δουλειά που γίνεται στην ομάδα του επισημαίνει: «Είμαστε η μόνη ακαδημία που τα κορίτσια μπορούν να συμμετάσχουν δωρεάν αλλά και πάλι δεν υπάρχει η συμμετοχή που θα θέλαμε και αναρωτιόμαστε τι στραβό γίνεται. Από πέρυσι που το διαδώσαμε πως υπάρχει η ακαδημία του Μαγνησιακού με δωρεάν εκπαίδευση και ρουχισμό για τα κορίτσια, δεν υπάρχει συμμετοχή. Ίσως να μην υπάρχουν παιδιά».

Σχετικά με τον στόχο της ομάδας τη φετινή περίοδο τονίζει: «Με στόχο την παραμονή κάνουμε πρωταθλητισμό με μία επί της ουσίας νέα ομάδα. Με κορίτσια που δεν έχουν την εμπειρία, αλλά την αποκτούν μέσα από τα παιχνίδια και τα φιλικά. Κάθε εβδομάδα μαθαίνουμε και κάτι καινούργιο.

Η χρονιά κύλησε πολύ καλύτερα απ’ ό,τι περιμέναμε στην αρχή. Ξεκινήσαμε με στόχο να δώσουμε την ευκαιρία σε όλα αυτά τα παιδιά τα οποία δεν έχουν παιχνίδια. Την Ειρήνη Πατσοπούλου, που την πήραμε από τον Βόλος 2004 και έπαιξε τρία συνεχόμενα 90λεπτα, χωρίς να παίζει στην ακαδημία. Η Κωνσταντίνα Πλατανιά, που είναι κόρη μου, από το πουθενά και από ακαδημία με αγόρια έχει παίξει πλέον όλα τα παιχνίδια για 90 λεπτά. Η Εμμανουέλλα Θεοχάρη, πέρυσι ήταν τερματοφύλακας και φέτος βασική επιθετικός και πρώτη σκόρερ στην κατηγορία. Τα παιδιά που είναι εδώ το θέλουν και το αγαπάνε. Κάνουν θυσίες και χιλιόμετρα από την Αγχίαλο και από το Ριζόμυλο.

Εχουμε βέβαια και μονάδες με παίκτριες που είναι βασικές και αναντικατάστατες. Η Αριστέα Λεονταρίτη, η Εβίτα Σταμοπούλου, η Σόνια Αθανασίου, η Παρασκευή Πούλιου.

Ξεκινήσαμε με έντεκα κορίτσια διαφορετικά σε σχέση με πέρυσι. Δεν λέγαμε πως πάμε για άνοδο, αλλά πάμε να φτιάξουμε την ομάδα. Κάναμε προτάσεις σε νέα παιδιά, αλλά οι γονείς δεν τα έφεραν. Προτιμούν οι γονείς να έχουν τα παιδιά τους στον πάγκο παρά να παίζουν. Μετά το δεύτερο παιχνίδι διαπίστωσα πως η ομάδα μου είναι η καλύτερη στην κατηγορία, αλλά και στη Β’ Εθνική με το ίδιο υλικό θα είχαμε υψηλή θέση».

Παρά το γεγονός πως η ομάδα κέρδισε την άνοδο στη Β’ Εθνική πέρυσι δεν συμμετείχε σε αυτή φέτος, με τον ίδιο να αναφέρει: «Αυτό αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή. Κάποιες συγκυρίες δεν μας επέτρεψαν να πάμε στη Β’ Εθνική. Φέτος είναι διαφορετικά. Σκοπός μας είναι να συμμετάσχουμε στη Β’ Εθνική. Μόλις τελειώσει το πρωτάθλημα με το καλό, θα βάλουμε τα πράγματα κάτω με τη διοίκηση. Είναι επιπλέον κίνητρο για τα παιδιά μια μεγαλύτερη κατηγορία. Δεν θα το αφήσουμε έτσι».

Τέλος, σχετικά με τις ευκαιρίες που δίνει στις μικρότερες παίκτριες δήλωσε: «Το έχω ξεκαθαρίσει σε όλα τα κορίτσια πως δεν υπάρχει περίπτωση να βγουν οι «μικρές» από την ομάδα. Αυτές είναι το μέλλον. Θα ποντάρω στα μικρά κορίτσια και δεν με νοιάζει αν θα πέσουμε και κατηγορία».

Το ρόστερ του Μαγνησιακού τη φετινή περίοδο αποτελούν οι:

Εβίτα Σταμοπούλου

Σόνια Αθανασίου

Βάσω Δημητριάδη

Αριστέα Λεονταρίτη

Παρασκευή Πούλιου

Κερασία Πέτση

Αθηνά Μακεδών

Χριστίνα Κίτσιου

Βάγκυ Καραγκουνούλη

Ευφροσύνη Λουκοπούλου

Μάγκυ Λουκοπούλου

Χριστίνα Ξάνθη

Ισιδώρα Πάσχου

Σταυρούλα Πίσπα

Κωνσταντίνα Πλατανιά

Εμμανουέλλα Θεοχάρη

Ερη Τσιάντου

Κατερίνα Πάσχου

Μελίσσα Τόσκα

Ελένη Γρηγορίου

Αναστασία Πάσχου

Ειρήνη Πατσοπούλου

Κατερίνα Τσιρδάνη

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου