ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νικητής ο ΓΣ Αλμυρού στο ντέρμπι Μαγνησίας

νικητής-ο-γσ-αλμυρού-στο-ντέρμπι-μαγνη-187676

Ο ΓΣ Αλμυρού ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της Μαγνησίας για την 21η αγωνιστική του 3ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής, επικρατώντας του Θησέα με 1-0 στο δημοτικό στάδιο Αλμυρού «Αθ. Ραγάζος».

Οι Αλμυριώτες βρίσκονται πια στην 5η θέση της βαθμολογίας με 32 πόντους, συγκατοικώντας με τον Ατρόμητο Παλαμά και δείχνουν στα τελικά παιχνίδια, ότι θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν την παραμονή στην κατηγορία, πιο εύκολα, απ’ όσο αναμενόταν. Από την άλλη, η ομάδα του Θησέα παρέμεινε στην 2η θέση, νιώθοντας πάντως την ανάσα των Ηρακλή Λάρισας και ΑΕ Καρίτσας, που πλησίασαν στους τρεις βαθμούς. (40 έναντι 37).

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι είχαν τις ευκαιρίες στο πρώτο μέρος για να μπουν μπροστά στο σκορ, ενώ στο δεύτερο, δέχθηκαν πίεση από τον Θησέα, ευτυχώντας πάντως να πάρουν το τρίποντο, με το γκολ του Βαγενά στο 77’.

Η διάταξη των ομάδων

Ο Αλμυρός ξεκίνησε τον Λέτσο, έχοντας στην άμυνα στα δεξιά τον Στογιαννίδη και στ’ αριστερά τον Αγγελή. Σέντερ μπακ ήταν οι Παπακώστας και Κυριάκος, ενώ μπροστά τους, σε ρόλο αμυντικών χαφ τοποθετήθηκαν οι Αγασιώτης και Καναβός. Στις πτέρυγες επιχειρούσαν οι Βαγενάς (δεξιά) και Βουρδάκης (αριστερά), ενώ στην κορυφή της επίθεσης κινούνταν ο Ηλιόπουλος, έχοντας πίσω του τον Γαρυφαλλόπουλο.

Ο Θησέας ξεκίνησε με τερματοφύλακα τον Κεφαλά, με τους Νιαώτη, Ιακωβίδη και Ερρίκο Βαν ντε Γουίχε να αποτελούν τους τρεις της άμυνας. Μπροστά τους σε ρόλο δεξί και αριστερού μπακ χαφ τοποθετήθηκαν οι Δημητριάδης και Διαμαντόπουλος αντίστοιχα. Στο χώρο του κέντρου αγωνίστηκαν οι Μπόρας, Πέτσης και Κοτζαθανάσης, ενώ οι Σιώμος και Βλάχος έπαιξαν στην επίθεση.

Το πρώτο μέρος

Συρτό σουτ από τ’ αριστερά του Καναβού απέκρουσε ο Κεφαλάς πέφτοντας στη δεξιά του γωνία στο 10’, ενώ 4 λεπτά αργότερα, μπλόκαρε και σουτ του Γαρυφαλλόπουλου από το ύψος του πέναλτι.

Οι γηπεδούχοι ήταν πιο δραστήριοι στο πρώτο μέρος, έχοντας νέα φάση στο 24’ με τον Βαγενά να βγάζει σε θέση τετ-α-τετ τον Γαρυφαλλόπουλου, στον οποίο ο Κεφαλάς είπε «όχι» αποκρούοντας το πλασέ που έκανε ο Λαρισαίος παίκτης του ΓΣΑ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε χέρι του Ιακωβίδη, ενώ στο 42’ ο Ηλιόπουλος σούταρε ψηλά άουτ. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, ο Βαγενάς έδωσε την «ασίστ» στον Ηλιόπουλο, που δεν κατάφερε να νικήσει τον Κεφαλά.

Το β’ μέρος

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν την πρώτη τους μεγάλη φάση στο 52’. Ο Πέτσης σέντραρε από τα δεξιά, βρίσκοντας τον Βλάχο, με την μπάλα να φτάνει στον Παπακώστα και έπειτα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Λέτσο, έχοντας πάρει ύψος. Ο Θησέας βρήκε νέα φάση στο 57’, με τον Σιώμο, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ να στέλνει την μπάλα άουτ.

Οι Αγριώτες πίεζαν και έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθούν στο 61’. Ο Διαμαντόπουλος, από τ’ αριστερά σέντραρε για τον Βλάχο που βρέθηκε μόνος με τον Λέτσο και σούταρε ψηλά, πάνω από την εστία.

Στο 67’ ο Αγιασιώτης εκτέλεσε φάουλ, δεν ανησύχησε όμως τον Κεφαλά, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία. Η φάση ξεκίνησε με τον Λάμπο να σεντράρει από τα δεξιά και τον Παπακώστα να σουτάρει άουτ, προ κενής εστίας. Στο 77’ πάντως, οι γηπεδούχοι βρήκαν την φάση, που τους έδωσε το προβάδισμα στο σκορ και εν τέλει τη νίκη. Η φάση ξεκίνησε με τον Παπακώστα να κάνει κεφαλιά, και έπειτα από απόκρουση του Κεφαλά, ο Βαγενάς πήρε το «ριμπάουντ» και έγραψε το 1-0, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με προβολή.

Σουτ του Μπόρα στο 79’, στην τελευταία φάση του παιχνιδιού πέρασε ψηλά άουτ, με την ομάδα του Αλέξανδρου Κούρτογλου να παίρνει μια σπουδαία νίκη επί του Θησέα, ανεβαίνοντας ακόμα υψηλότερα στην κατάταξη.

ΓΣΑ-ΘΗΣΕΑΣ 1-0

ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ: Λέτσο, Στογιαννίδης (63’ Λάμπος), Παπακώστας, Κυριάκος, Αγγελής, Καναβός, Αγιασιώτης, Βουρδάκης (90’ Καραγεωργόπουλος), Βαγενάς, Γαρυφαλλόπουλος, Ηλιόπουλος (84’ Αΐδης)

ΘΗΣΕΑΣ: Κεφαλάς, Ιακωβίδης (83’ Ζαχαράκης), Νιαώτης, Ερρίκος Βαν ντε Γουίχε (83’ Λίτσος), Δημητριάδης (68’ Γ. Κυρίτσης), Διαμαντόπουλος, Μπόρας, Κοτζαθανάσης, Πέτσης, Σιώμος, Βλάχος

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου