ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δραματικό 1-1 στο βολιώτικο ντέρμπι

δραματικό-1-1-στο-βολιώτικο-ντέρμπι-188891

Στο 51ο βολιώτικο ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Νίκη δεν υπήρξε νικητής χθες στο γήπεδο της Νεάπολης, όπου οι ερυθρόλευκοι απέσπασαν τον βαθμό της ισοπαλίας με τέρμα του Τσιάρα στο 93ο λεπτό και ενώ οι τυπικά φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί με το πέναλτι του Ροχάνο στο 8’.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Πάθος, ένταση, τραυματισμοί, δύο γκολ αλλά και δύο κόκκινες είχε το χθεσινό παιχνίδι για την 21η αγωνιστική της Football League, με τον Ολυμπιακό να μένει όρθιος απέναντι σε μια Νίκη, που είχε το παιχνίδι στα μέτρα της, αλλά περιμένοντας το τελευταίο σφύριγμα… δεν μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμα.

Πώς ξεκίνησαν

Ο Ολυμπιακός Βόλου του Λεωνίδα Βόκολου σε σχήμα 4-5-1 είχε τον Γιδόπουλο κάτω από τα δοκάρια, με τους Γραικό και Μπουτζίκο να παίζουν στα άκρα της άμυνας. Ως στόπερ χρησιμοποιήθηκε ο Τσιάρας, έχοντας δίπλα του τον Φαζό. Στη μεσαία γραμμή Κόλα και Ράντι ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, με τους Κέρι-Κουτσιανικούλη να παίζουν στα άκρα και τον Σκοπελίτη να έχει ρόλο επιτελικού μέσου πίσω από τον Τσίτα.

Για τη Νίκη Βόλου του Στάικου Βεργέτη η επιλογή του σχήματος ήταν το 4-3-3, με τον Αποστολίδη κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα την τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά αποτελούσαν οι Κάρδαρης, Βοσκόπουλος, Αλιατίδης, Σ. Κυριακίδης.

Αμυντικός μέσος ήταν ο Μπαλάφας, με τους Γκαρσία και Ντομίνγκεθ να παίζουν ως εσωτερικοί μέσοι μπροστά του. Στην τριάδα της επίθεσης από τα δεξιά επιλέχθηκε ο Κρουθ, στα αριστερά ο Μπαταγίνι και στην κορυφή της ο Ροχάνο.

Το πρώτο μέρος

Ο Ολυμπιακός μόλις στο 2ο λεπτό πάτησε περιοχή με τον Κουτσιανικούλη να σεντράρει από τα αριστερά αλλά η μπάλα δεν έφτασε στον Κέρι που τον σταμάτησε ο Κυριακίδης μπροστά από το πέναλτι. Στην εξέλιξη της φάσης η Νίκη κέρδισε φάουλ από τα δεξιά, με τον Γκαρσία να το εκτελεί και αφού η μπάλα βρήκε και σε σώμα αμυνόμενου κατευθύνθηκε στο αριστερό «Γ» του Γιδόπουλου, ο οποίος εκτινάχθηκε και έδιωξε σε κόρνερ.

Το παιχνίδι είχε δυνατό ρυθμό και συνεχίστηκε με γκολ από τα αποδυτήρια, όταν η Νίκη κέρδισε πέναλτι στο 7’, μετά από ολέθριο σφάλμα του Γιδόπουλου, ο οποίος βγήκε στα όρια της περιοχής για να μπλοκάρει την μπάλα σε μια φαινομενικά εύκολη στιγμή, αλλά την έχασε μέσα από τα χέρια του για να την διεκδικήσει ο Μπαταγίνι, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να τον ανατρέπει.

Την εκτέλεση του ανέλαβε ο Ροχάνο στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά πλευρά του Γιδόπουλου, ο οποίος έπεσε στην αντίθετη γωνία, μη καταφέρνοντας να αποσοβήσει το 0-1, που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους παίκτες του Στάικου Βεργέτη.

Παρά το «γρήγορο» τέρμα η συνέχεια δεν ήταν ίδια, με τις δυνατές μονομαχίες να παίρνουν θέση στο ντέρμπι, με τον Ολυμπιακό πλέον να «τρέχει» για την ισοφάριση και από την άλλη τη Νίκη να παίζει με καλύτερη ψυχολογία έχοντας το υπέρ της σκορ.

Η κεφαλιά του Φαζού στο 31ο λεπτό έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ράντι ήταν η πρώτη τελική προσπάθεια των ερυθρόλευκων, που δύσκολα έβρισκαν κενά στην άμυνα της Νίκης.

Στο 36’ η Νίκη προσπάθησε να βγάλει αντεπίθεση με τον Γκαρσία, αλλά ο Μπουτζίκος τον σταμάτησε για να πέσει στη συνέχεια στο έδαφος. Ο αρχηγός των ερυθρόλευκων σφάδαζε από τους πόντους στον αριστερό του ώμο, για να αντικατασταθεί ένα λεπτό μετά από τον Βασιλούδη.

Μετά το πέναλτι η Νίκη έφτασε με αξιώσεις μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, με τον Γκαρσία στο 44’ να πατά την μπάλα για τον Κρουθ και αυτός έστρωσε για τον Ροχάνο, αλλά ο Αργεντινός υπό πίεση έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου μέρους, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια.

Το β’ μέρος

Ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στο β’ μέρος, κερδίζοντας κόρνερ από τα δεξιά στο 46ο λεπτό, με τον Σκοπελίτη να πατά την μπάλα για τον Κέρι, ο οποίος από το ύψος της περιοχής και από τα δεξιά και παρά το πλήθος σωμάτων που βρίσκονταν μπροστά του, έκανε το σουτ με το αριστερό, αλλά ο Αποστολίδης μπλόκαρε γονατίζοντας στη μικρή του περιοχή.

Η Νίκη από τη μεριά της πλησίασε σε ένα δεύτερο γκολ, με τον Γκαρσία να περνά όποιον βρίσκει μπροστά του μέσα στην περιοχή και από τα δεξιά, και έκανε την πάσα με το αριστερό για τη μικρή περιοχή, όπου περίμεναν τρεις συμπαίκτες του, αλλά με εξουδετερωμένο τον Γιδόπουλο απομάκρυνε η άμυνα του Ολυμπιακού σωτήρια στο 51’.

Ο Ολυμπιακός έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση στο 77’ με τον Κέρι να βγαίνει στην επίθεση μετά από κεφαλιά του Τσίτα και να πλασάρει τον Αποστολίδη, αλλά ο τελευταίος μπλόκαρε την μπάλα στερώντας το γκολ από τον περσινό συμπαίκτη του, στη μεγαλύτερη ερυθρόλευκη ευκαιρία στον αγώνα.

Στο 79’ τα «αίματα άναψαν» με τον Κρουθ να κλοτσά τον Κέρι, διεκδικώντας δυνατά την μπάλα με τον Γραικό να ζητά τα ρέστα από τον Ισπανό. Τους δύο παίκτες προσπάθησαν να ξεχωρίσουν οι ψυχραιμότεροι, με τον Κρουθ αλλά και τον Ροχάνο να δέχονται μία κίτρινη, αλλά και μία κόκκινη κάρτα, με τον Αργεντινό να έχει τραβήξει νωρίτερα το αφτί του Ρόκα.

Με τον Ολυμπιακό πλέον να παίζει με παίκτη παραπάνω τα τελευταία λεπτά απέκτησαν δραματικό χαρακτήρα, με τους ερυθρόλευκους να πιέζουν για την ισοφάριση. Δύο κόρνερ στο 85’ δεν απείλησαν τη Νίκη και σουτ του Τσιάρα εκτός περιοχής κόντραρε σε σώματα λίγα δευτερόλεπτα μετά.

Ο Κουτσιανικούλης εκβίασε να πάρει πέναλτι στο 88’ με το διαιτητή Λάμπρου να μην τον συγχωρεί και να του δείχνει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, και να οδηγείται στα αποδυτήρια, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες, όσους είχε και η Νίκη από το 80’.

Το παιχνίδι όμως δεν είχε τελειώσει με τον Ολυμπιακό Βόλου να βρίσκει το γκολ της ισοφάρισης, με συνεργασία δύο εκ των κορυφαίων του ποδοσφαιριστών στο χθεσινό αγώνα, αφού ο Ράντι σέντραρε από τα αριστερά και ο Τσιάρας με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 1-1, μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ – ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 1-1

Δημοτικό Γήπεδο Νεάπολης

Football League – 21η Αγωνιστική

Σκόρερ: 93’ Τσιάρας-8’ πέν. Ροχάνο

Διαιτητής: Λάμπρου (Εύβοιας)

Βοηθοί: Πριόνας (Εύβοιας), Νίκζας (Λάρισας)

4ος: Θεοχάρης (Θεσσαλίας)

Κίτρινες: 1’ Σ. Κυριακίδης, 7’ Γιδόπουλος, 19’ Κόλα, 30’ Ροχάνο, 58’ Ρόκας, 64’ Τσίτας, 68’ Τσιμπούκας, 74’ Κάρδαρης, Φαζός 92’

Κόκκινες: Ροχάνο 80’, Κουτσιανικούλης 88’.

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιδόπουλος, Γραικός, Μπουτζίκος (39’ Βασιλούδης), Φαζός, Τσιάρας, Κόλα (46’ Ρόκας), Ράντι, Σκοπελίτης (75’ Παπαϊωάννου), Κουτσιανικούλης, Κέρι, Τσίτας

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Κάρδαρης, Βοσκόπουλος, Αλιατίδης (62’ λ.τρ. Τσιμπούκας), Μπαλάφας, Ντομίνγκεθ, Γκαρσία (84’ Βοσνιάδης), Μπαταγίνι (69’ Μπιτσάκος), Κρουθ, Ροχάνο

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου