ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Πανέτοιμη για νέα νίκη

πανέτοιμη-για-νέα-νίκη-189780

Μετά τις 16 Νοεμβρίου και την επικράτηση με 2-0 στο βολιώτικο ντέρμπι η Νίκη θέλει να πανηγυρίσει ακόμη μία φορά απέναντι στον συμπολίτη Ολυμπιακό, φιλοξενούμενη αυτή τη φορά στην κοινή έδρα των δύο ομάδων και στο γήπεδο της Νεάπολης σήμερα στις 3 μ.μ.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Για την 21η αγωνιστική της Football League, τόσο το βαθμολογικό κίνητρο, όσο φυσικά και το γόητρο παίζουν τον δικό τους ρόλο για τους παίκτες του Στάικου Βεργέτη, ο οποίος μετά την εξασφάλιση της παραμονής θέλει το βήμα παραπάνω.

Με τους κυανόλευκους να βρίσκονται στην 3η θέση και σε απόσταση 5 βαθμών από τον Ιωνικό, ο οποίος σήμερα στις 2μ.μ. παίζει στην έδρα του Διαγόρα, τα πάντα θεωρούνται ανοιχτά με 5 αγωνιστικές να απομένουν έως το φινάλε του πρωταθλήματος.

Σίγουρα μια ενδεχόμενη νίκη επί του Ολυμπιακού μπορεί να δώσει ακόμη μεγαλύτερη ψυχολογική ώθηση στη Νίκη και να παραμείνει «ζωντανή» στο κυνήγι της ανόδου, έστω κι αν δεν φθάσει στη 2η θέση, αλλά παραμείνει στην 3η.

Στη σημερινή προσπάθεια μοναδικός απών θα είναι ο Σεμπάστιαν Καμπαγέρο, ο οποίος είναι τραυματίας, αλλά η τεχνική ηγεσία θα μπορεί να υπολογίζει και πάλι σε μία σημαντική τετράδα ποδοσφαιριστών, που απουσίασαν στο τελευταίο παιχνίδι με τον Διαγόρα. Αυτή αποτελείται από τους Αντόνιο Ροχάνο (δεν έπαιξε ούτε με τον Ιωνικό), Σωτήρη Μπαλάφα, Αλέξανδρο Μπιτσάκο και Αλεξ Κρουθ.

Διαθέσιμοι είναι οι: Αποστολίδης, Κ. Παπαδόπουλος, Κ. Καρακώστας, Βοσκόπουλος, Αλιατίδης, Τσιμπούκας, Κ. Κυριακίδης, Βοσνιάδης, Σ. Κυριακίδης, Κάρδαρης,

Μπιτσάκος, Μπαλάφας, Ντομίνγκεθ, Τσιώλης, Ιορδανίδης, Λ. Γκαρσία, Οικονομίκος, Μαυροζούμης, Κοπιτσής, Κρουθ, Μπαταγίνι, Λίτσιος και Ροχάνο.

Πάθος και δίτερμα στην προπόνηση

Στη χθεσινή προπόνηση που πραγματοποιήθηκε στο βοηθητικό του Πανθεσσαλικού Σταδίου, το «παρών» έδωσε και λιγοστός κόσμος, με όλους τους ποδοσφαιριστές να προπονούνται σε φουλ ρυθμούς πλην φυσικά του Καμπαγέρο.

Ο Στάικος Βεργέτης έδωσε έμφαση στα τελειώματα και τις τελικές φάσεις, δίνοντας ανάλογες οδηγίες στους ποδοσφαιριστές του, ενώ ακολούθησε και οικογενειακό δίτερμα, απ’ όπου δεν έλειψαν το πάθος στις μονομαχίες, με όλους τους ποδοσφαιριστές να είναι προσηλωμένοι στο πλάνο και πανέτοιμοι για τη σημερινή μάχη.

Σήμερα το πρωί η ομάδα θα γευματίσει στο Πανθεσσαλικό και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για τη Νεάπολη, με το πούλμαν της αποστολής να περνά κι από το «Παντελής Μαγουλάς», όπου αναμένεται «στάση» για την εμψύχωση της αποστολής από τους φιλάθλους.

Σε κοινή τους ανακοίνωση οι σύνδεσμοι οργανωμένων οπαδών της Νίκης Βόλου, Blue Club και Blue Angels, τονίζουν πως: «Σήμερα και ώρα 12 μ. μαζευόμαστε μπροστά στην Κλούβα, για να δώσουμε δύναμη και κουράγιο στους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας, καθώς θα πηγαίνουν στη Νεάπολη για το ματς με τον συμπολίτη.
ΝΙΚΑΡΑ ΦΕΡΕ ΤΟ ΔΙΠΛΟ».

Απαγόρευση μετακίνησης για τους κυανόλευκους

Οπως έγινε και στο παιχνίδι του α’ γύρου, όταν και απαγορεύθηκε η μετακίνηση φιλάθλων του Ολυμπιακού, έτσι και σήμερα απαγορεύεται η μετακίνηση των κυανόλευκων φίλων και σε ανακοίνωση της ΠΑΕ Νίκη τονίζεται: «H ΠΑΕ Νίκη Βόλου 1924 ενημερώνει τους φιλάθλους της πως απαγορεύεται η οργανωμένη μετακίνησή τους στο Δημοτικό Γήπεδο Νεάπολης Βόλου, το μεσημέρι του Σαββάτου (22/2, 15:00), για τον αγώνα της ομάδας μας, κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου, καθώς και η διάθεση εισιτηρίων σε αυτούς, όπως ακριβώς ορίζει η απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας».

Βεργέτης: «Βλέπω πάθος και θέληση»

Ο προπονητής της Νίκης Βόλου, Στάικος Βεργέτης, μίλησε στο nikifc.gr για την αναμέτρηση κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου, με τον 43χρονο τεχνικό να αναφέρει πως η «φαρέτρα» του είναι γεμάτη και ο ίδιος διακρίνει πάθος και θέληση στους ποδοσφαιριστές.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κυανόλευκου τεχνικού: «Ολοκληρώσαμε την προετοιμασία μας για το ντέρμπι της πόλης. Διακρίνω, από την πλευρά των ποδοσφαιριστών, μεγάλο πάθος και θέληση να παίξουν σ’ αυτό το ματς και να βοηθήσουν την ομάδα να επιτύχει ένα θετικό αποτέλεσμα. Δόξα Τω Θεώ, η «φαρέτρα» μας είναι πιο γεμάτη από άλλες φορές, με όπλα χρήσιμα και με παίκτες που θα κληθούν να είναι στο αρχικό σχήμα και με αυτούς που θα καθίσουν στον πάγκο. Ευελπιστούμε, αν υλοποιηθεί το πλάνο αγώνα που έχουμε φτιάξει σε έναν υψηλό βαθμό, να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Στο πρώτο ντέρμπι που έζησα, στον πρώτο γύρο, περνούσα τις πρώτες μου μέρες στην πόλη. Τώρα, έχοντας ζήσει εδώ 3,5 μήνες, έχω αντιληφθεί ακόμα καλύτερα την κατάσταση. Εγώ, όμως, έχω το εξής σκεπτικό: Δεν πρέπει επ’ ουδενί να βγει από τα βασικά μου καθήκοντα, όσον αφορά στη διαχείριση του αγώνα, ο προσανατολισμός μου, η νηφαλιότητα, η διαύγεια που πρέπει να με διακρίνει. Δεν πρέπει να παρεκκλίνουμε από αυτό, επειδή είναι ένα παιχνίδι ιδιαίτερο, ένα ντέρμπι. Πρέπει να είμαι το ίδιο προσηλωμένος και συγκεντρωμένος, ώστε να έχω τη φώτιση να κρίνω και να αποφασίσω σωστά την ώρα του αγώνα».

Μπαταγίνι: «Αγαπώ την ατμόσφαιρα των ντέρμπι»

Αν και νεοφερμένος στον Βόλο, ο Μάρτιν Μπαταγίνι έχει ζήσει ανάλογα ντέρμπι στην πατρίδα του και με δήλωση του σχολίασε ενόψει του σημερινού αγώνα: «Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για έναν πολύ σημαντικό αγώνα. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, όπως πάντα, ξέρουμε ότι είναι ένα ντέρμπι της πόλης. Οι τρεις βαθμοί είναι πολύ σημαντικοί, θα μας βοηθήσουν πολύ στη συνέχεια, για να δούμε πού θα βρισκόμαστε στο τέλος του πρωταθλήματος. Έχω παίξει σε ανάλογα ντέρμπι στο παρελθόν και αγαπώ την ατμόσφαιρα αυτών, είναι πανέμορφη. Θα δώσουμε τα πάντα, θα παίξουμε με την καρδιά μας, ώστε να μείνει ευχαριστημένος ο κόσμος μας, στο τέλος να είμαστε όλοι χαρούμενοι».

Η συνέχεια

Μετά το σημερινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου, και για την 22η αγωνιστική η Νίκη παίζει και πάλι στη Νεάπολη, έχοντας να φιλοξενήσει την Τρίγλια, που είναι ουραγός, για να ακολουθήσουν τέσσερις ακόμη αναμετρήσεις.

Αρχικά με την Καβάλα εκτός έδρας για την 23η αγωνιστική και στη συνέχεια με τον Ασπρόπυργο για την 24η αγωνιστική, επίσης εκτός έδρας.

Στην προτελευταία αγωνιστική (25η) του φετινού πρωταθλήματος και στις 22 Μαρτίου η Νίκη θα παίξει εντός έδρας με τη Βέροια, για να ακολουθήσει το φινάλε στα Τρίκαλα με την 26η.

Το πρόγραμμα των κυανόλευκων μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος:

21η αγωνιστική (22/2 – 3 μ.μ.)

Ολυμπιακός Βόλου-Νίκη Βόλου

22η αγωνιστική (29/2)

Νίκη Βόλου-ΠΟ Τρίγλιας

23η αγωνιστική (8/3)

Καβάλα-Νίκη Βόλου

24η αγωνιστική (15/3)

Ασπρόπυργος-Νίκη Βόλου

25η αγωνιστική (22/3)

Νίκη Βόλου-Βέροια ΝΠΣ

26η αγωνιστική (29/3)

Τρίκαλα-Νίκη Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου