ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Και με απουσίες θέλει επιστροφή στις νίκες

και-με-απουσίες-θέλει-επιστροφή-στις-ν-199295

Η Νίκη Βόλου που θα υποδεχτεί την Κυριακή στη 1 το μεσημέρι τον Διαγόρα Ρόδου για την 20ή αγωνιστική της Football League

Αποφασισμένη για νίκη την Κυριακή επιστρέφοντας στην έδρα της, αλλά και στην επιμονή της να βρεθεί ψηλότερα είναι η Νίκη Βόλου που θα υποδεχτεί τον Διαγόρα Ρόδου νωρίς το μεσημέρι (13.00) για την 20ή αγωνιστική της Football League με αρκετές και σημαντικές απουσίες…

Ο προπονητής Στάικος Βεργέτης καλείται να διαχειριστεί την απουσία τεσσάρων ποδοσφαιριστών που θα εκτίσουν την ποινή τους λόγω συμπλήρωσης καρτών. Ροχάνο, Μπαλάφας, Μπιτσάκος και Κρουθ δεν θα αγωνιστούν στο ματς με τη ροδίτικη ομάδα και θα είναι στη διάθεση του προπονητή τους στα επόμενα ματς, μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος, αρχής γενομένης με το τοπικό ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου.

Πάντως σχεδόν έτοιμος φαίνεται να είναι ο Αργεντινός Λούκας Γκαρσία που θα είναι στη διάθεση του προπονητή του για το κυριακάτικο ματς με αντίπαλο τον Διαγόρα.

Η Νίκη την Κυριακή θέλει τη νίκη για να ανεβεί θέσεις αφού η ήττα από τον Ιωνικό την απομάκρυνε από τη δεύτερη θέση, με τη ψαλίδα των δύο βαθμών να ανοίγει πλέον στους 5 από την ομάδα του Ιωνικού. Επτά αγωνιστικές πριν το φινάλε η Νίκη Βόλου βρίσκεται στους 29 βαθμούς, όσους έχει και ο Διαγόρας, που κέρδισε στο ντέρμπι της Ρόδου με 3-1 τον Ιάλυσο.

Στους 29 βαθμούς παρέμεινε ωστόσο και η Καβάλα, χάνοντας από τον Θεσπρωτό με 1-0. Ψηλότερα βρίσκεται ο Ολυμπιακός Βόλου, φθάνοντας τους 30 βαθμούς μετά την επικράτηση με 2-1 επί της Καλαμάτας, αλλά και η Βέροια, που ηττήθηκε επίσης την περασμένη αγωνιστική με 1-0 από το Αιγάλεω.

Σαφέστατα και το όνειρο της… ανόδου δεν έχει χαθεί για την ομάδα του Στάικου Βεργέτη, αλλά σίγουρα τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει.

Μετά το παιχνίδι με τον Διαγόρα η Νίκη θα παραμείνει στον Βόλο, αγωνιζόμενη ως φιλοξενούμενη του Ολυμπιακού στην κοινή έδρα των δύο ομάδων και στο γήπεδο της Νεάπολης.

Για την 22η αγωνιστική η Νίκη παίζει και πάλι στη Νεάπολη, έχοντας να φιλοξενήσει την Τρίγλια, που είναι ουραγός, για να ακολουθήσουν τέσσερις ακόμη αναμετρήσεις.

Αρχικά με την Καβάλα και στη συνέχεια με τον Ασπρόπυργο στα δύο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια. Στην προτελευταία αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος και στις 22 Μαρτίου η Νίκη θα παίξει εντός έδρας με τη Βέροια, για να ακολουθήσει το φινάλε στα Τρίκαλα.

Το πρόγραμμα των κυανόλευκων μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος:

20ή αγωνιστική (16.2-1 μ.μ.) Νίκη Βόλου-Διαγόρας

21η αγωνιστική (23.2-3 μ.μ.) Ολυμπιακός Βόλου-Νίκη Βόλου

22η αγωνιστική (29.2-3 μ.μ.) Νίκη Βόλου-ΠΟ Τρίγλιας

23η αγωνιστική (8.3-3 μ.μ.) Καβάλα-Νίκη Βόλου

24η αγωνιστική (15.3-3 μ.μ.) Ενωση Ασπροπύργου-Νίκη Βόλου

25η αγωνιστική (22.3-3 μ.μ.) Νίκη Βόλου-Βέροια

26η αγωνιστική (29.3-3 μ.μ.) Τρίκαλα-Νίκη Βόλου.

Δύο οι αρχιπιστοί

Μέχρι τώρα για τη Νίκη πρώτοι σε συμμετοχές είναι οι Μανώλης Αποστολίδης και Μανώλης Αλιατίδης έχοντας παίξει και στα 19 ματς, ενώ ο πρώτος σκόρερ με 7 γκολ Αντόνιο Ροχάνο που έλειψε με τον Ιωνικό και θα λείψει και με τον Διαγόρα έχει παίξει σε 16 αγώνες έναν λιγότερο από τον νέο απόντα Ισπανό Αλεξ Κρουθ (17 συμ. με 2 γκολ), ενώ σε 15 ματς έχει αγωνιστεί ο Λούκας Γκαρσία (με 3 γκολ) που θα επιστρέψει μετά από 3 ματς.

Οι Μπιτσάκος, Σ. Κυριακίδης, Βοσκόπουλος, Ντομίνγκεθ έχουν 15 συμμετοχές, σε 14 ματς έπαιξε ο Τσιώλης, σε 13 αγώνες έπαιξε ο Ιορδανίδης, σε 12 οι Μπαλάφας και Καμπαγέρο, σε 10 οι Κ. Κυριακίδης, Βοσνιάδης, ενώ το 2020 σε 5 ο Κώστας Κάρδαρης και σε 4 ο Μαρτίν Μπαταγίνι που ήρθαν τον Γενάρη. Δυο συμμετοχές έχουν οι επίσης «νέοι» Θωμάς Τσιμπούκας, Στέργιος Οικονομίκος, μια συμμετοχή έχουν οι Κ. Παπαδόπουλος, Λίτσιος και ενώ από αυτούς που έφυγαν 12 ματς έπαιξε ο Καπός, 10 ο Παγώνης και 8 ο Γκιγιέρμο Μασκουνιάν.

Η Νίκη με Διαγόρα

Ενας γύρος συμπληρώνεται στο ματς με τον Διαγόρα που η Νίκη έχει στον πάγκο της τον Στάικο Βεργέτη που ξεκίνησε με ισοπαλία στη Ρόδο 10/11/10 Διαγόρας-Νίκη 1-1 (11’ Κέρι-31’ πέν. Ροχάνο)… Πριν από το φετινό την περίοδο 1989-90 ήταν οι τελευταίες συναντήσεις της Νίκης με τον Διαγόρα με τους κυανόλευκους να χάνουν στη Ρόδο 4-0 (35΄Καμπούρης, 55΄Χατζόγλου, 58΄Αντωνάκος, Κωστάντουρας) και να κερδίζουν στον Βόλο 2-0 (49’ Τσιφλόγλου, 80΄Ραχαντάς).

Το 1987 η Νίκη έπαιξε με τον Διαγόρα αλλά για το κύπελλο χάνοντας στον Βόλο με 1-3, ενώ το 83-84 είχαμε 23/10/83 Νίκη-Διαγόρας 1-0 (16΄Κατιανός) και 18/3/84 Διαγόρας-Νίκη 2-1 (37΄Συφωνιός,65΄Τομπουλίδης-68΄Τελέγκας).

Ντάουλας διαιτητής

Διαιτητικό τρίο από την Ενωση Δυτικής Αττικής θα διευθύνει το ματς Νίκη Βόλου – Διαγόρας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, στη 1 το μεσημέρι στο Δημοτικό Στάδιο της Νεάπολης.

Συγκεκριμένα, διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Φώτης Ντάουλας από τη Δυτική Αττική με βοηθούς τους Χρήστο Πλακά και Κωνσταντίνο Οικονόμου, επίσης από την ίδια Ενωση. Ο Φώτης Ντάουλας φέτος στη Φούτμπολ Λιγκ έχει σφυρίξει τα ματς Καλαμάτα – Τρίκαλα 0-1 και Ολυμπιακός Βόλου – Βέροια 0-2 αλλά στη Λάρισα.

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Η ΠΑΕ Νίκη αυξάνει το μετοχικό της κεφάλαιο κατά 250.000 ευρώ. Για τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στην αύξηση τελευταία ημερομηνία κατάθεσης στο λογαριασμό για την αγορά νέων μετοχών ορίζεται η 28η Φεβρουαρίου 2020. Προτεραιότητα αγοράς των νέων μετοχών, βάσει του καταστατικού σύστασης της ΠΑΕ, έχουν οι ήδη μέτοχοι, καθώς και οποιοσδήποτε επιθυμεί να αγοράσει ποσοστό των νέων μετοχών. Ο λογαριασμός που μπορεί ο καθένας να καταθέσει χρήματα και να αγοράσει μετοχές είναι ο 311002002011699 και Iban GR3201403110311002002011699 της Alpha Bank.

Αγωνιστικό Σαββατοκύριακο για τον στίβο

Πλούσιο αγωνιστικά το Σαββατοκύριακο 15 – 16 Φεβρουαρίου για τον στίβο της Νίκης Βόλου, που θα συμμετάσχει σε αγώνες κλειστού στίβου στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης διοργανώνει ημερίδα κλειστού στίβου το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, στο κλειστό “Τασούλα Κελεσίδου” στους Αμπελόκηπους.

Στους αγώνες έχουν δικαίωμα συμμετοχής αθλητές και αθλήτριες της κατηγορίας Α/Γ, Κ20 και Κ18.

Στους συγκεκριμένους αγώνες θα συμμετάσχουν οι παρακάτω αθλητές και αθλήτριες:

ΚΟΚΚΑΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΡΙΠΛΟΥΝ

ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΤΡΙΠΛΟΥΝ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΡΙΠΛΟΥΝ

ΓΚΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 60Μ

ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 60Μ

ΜΑΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 60Μ

ΧΟΥΣΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ 60Μ

Την αποστολή θα συνοδέψουν ο έφορος του τμήματος Γιώργος Τάκης και οι προπονητές της αγωνιστικής Παύλος Παρασκευόπουλος και Αποστόλης Βλαχάβας.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, ο ΣΠΣΒΕ σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης διοργανώνουν αθλητική συνάντηση κλειστού στίβου Κ14 – Κ16.

Στους αγώνες θα συμμετέχουν οι παρακάτω αθλητές και αθλήτριες:

Κ14 ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 60Μ

Κ16 ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ 60Μ

ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 60Μ

ΤΣΑΝΤΕΡΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 60Μ

ΔΕΝΕΛΑΒΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΗΚΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΤΕΤΡΑΠΛΟΥΝ

ΚΩΤΣΙΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ 1200Μ

ΛΕΥΚΑΣ ΜΑΡΙΟΣ ΣΦΑΙΡΑ

ΖΑΜΟΥΡΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ-ΙΩΑΝΝΗΣ 60Μ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 60Μ

ΓΚΟΓΚΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ 60Μ

Κ16

ΒΕΛΕΝΤΖΑ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΤΕΤΡΑΠΛΟΥΝ

ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΕΤΡΑΠΛΟΥΝ

ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΟΜΗΝΙΚΑ ΜΗΚΟΣ

ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΕΛΕΝΗ-ΜΑΡΙΑ ΥΨΟΣ

ΠΑΠΑΣΑΚΕΛΑΡΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ 60Μ

ΒΛΑΧΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΖΩΗ 60Μ

ΜΗΛΙΟΥ ΕΛΕΝΗ-ΝΙΚΗ 1200Μ

ΤΣΙΟΥΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ 1200Μ

ΚΟΤΡΙΔΗ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ 1200Μ

ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ 1200Μ

ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ 60Μ

Η αποστολή της Νίκης Βόλου θα αναχωρήσει με λεωφορείο και τους αθλητές θα συνοδεύσουν ο έφορος του τμήματος Γιώργος Τάκης και οι προπονητές Παύλος Παρασκευόπουλος, Αποστόλης Βλαχάβας και Βάσω Κολλυμένου.

Βράβευση μελών της Νίκης

Στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας έγιναν οι βραβεύσεις των καλύτερων αθλητών, αθλητριών και προπονητών από την Ενωση Αθλητικών Σωματείων Σ.Ε.Γ.Α.Σ Θεσσαλίας.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν και οι Θεσσαλοί ολυμπιονίκες Φανή Χαλκιά και Λάμπρος Παπακώστας.

Από τη Νίκη Βόλου τιμήθηκαν η αθλήτρια του Συλλόγου Ανδρομάχη Βελέντζα, που κατέκτησε τη 3η θέση στα 80μ με εμπόδια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16 και ο προπονητής της Απόστολος Βλαχάβας.

Στη εκδήλωση παρέστησαν ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη της Νίκης Βόλου και γεν. γραμματέας της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας Στέργιος Φάτσης και το πρώην μέλος της ΔΕ του τμήματος Στίβου και πατέρας της βραβευθείσας αθλήτριας Χρόνης Βελέντζας.

Μάλιστα στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Φάτσης αναφέρθηκε και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ23 που θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου τον ερχόμενο Ιούνιο.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου