ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ρεβάνς σε «Καραϊσκάκης» και ΟΑΚΑ

ρεβάνς-σε-καραϊσκάκης-και-οακα-202035

Σήμερα παίζουν για το Κύπελλο Ελλάδος Ολυμπιακός – Λαμία και Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

Δύο αναμετρήσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, με τον Ολυμπιακό να φιλοξενεί τη Λαμία στις 6 μ.μ. μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα στη Φθιώτιδα και τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ δύο ώρες αργότερα, έχοντας χάσει με 2-0 στην Τούμπα.

Ολυμπιακός – Λαμία (6 μ.μ.)

Ο Ολυμπιακός αν και φαβορί δεν κατάφερε να σκοράρει στη Λαμία στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων και σήμερα θέλει να πάρει το εισιτήριο πρόκρισης για τους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας, απέναντι στην επικίνδυνη Λαμία που πέρυσι του είχε κάνει τη ζημιά.

Ο πορτογάλος τεχνικός των ερυθρόλευκων Πέδρο Μαρτίνς έχει στο μυαλό του να κατεβάσει σχήμα με αρκετούς βασικούς, έχοντας να διαχειριστεί ξανά και προβλήματα τραυματισμών. Ο Αλέν θα είναι ο βασικός κίπερ και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά οι Τοροσίδης, Σεμέδο, Μπα και Τσιμίκας. Εάν προλάβει να είναι ΟΚ ο Γκασπάρ τότε εκείνος θα έχει τον πρώτο λόγο για βασικός δεξιός μπακ.

Επιπροσθέτως ο Σισέ διεκδικεί την θέση του Μπα. Να θυμίσουμε πάντως πως οι Τοροσίδης και Τσιμίκας είχαν χτυπήματα και προβλήματα τις προηγούμενες ημέρες ενώ ήρθε να προστεθεί και το πρόβλημα του Γκασπάρ.

Να τονιστεί ξανά ότι υπάρχει και η τιμωρία του Ομάρ σε Κύπελλο και Λίγκα καθώς είδε κόκκινη με Ατρόμητο και είχε δηλωθεί να λείψει με Πανιώνιο λόγω καρτών. Κέντρο με Γκιγιέρμε – Καμαρά, άκρα με Λοβέρα ή Μορ και στην άλλη πλευρά με Βαλμπουενά ή άλλη επιλογή (όπως του Μασούρα) και πίσω από τον Χασάν τον Φορτούνη. Ο Μαρτίνς θα επιδιώξει να έχει όσο το δυνατόν περισσότερους από τους λεγόμενους βασικούς του στο Ολυμπιακός – Λαμία, καθώς είναι η ρεβάνς του 0-0 και θέλει την πρόκριση των Πειραιωτών.

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ (8 μ.μ.)

Ο Γιώργος Δώνης τελικά δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Εμάνουελ Ινσούα για τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Οι «πράσινοι», έδωσαν ανάσες σε βασικούς ποδοσφαιριστές στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής κόντρα στην ΑΕΚ και επικεντρώθηκαν απόλυτα στην προσπάθεια που θα καταβάλουν το απόψε στο ΟΑΚΑ για τη μεγάλη ανατροπή κόντρα στον ΠΑΟΚ και την πρόκριση στα ημιτελικά του φετινού Κυπέλλου.

Ο Γιώργος Δώνης τελικά δεν μπορεί να υπολογίζει στον Εμάνουελ Ινσούα, παρά την επιθυμία του Αργεντινού να παίξει. Ιατρικά, το οστικό οίδημα δεν του επιτρέπει να προσφέρει κι έτσι έμεινε εκτός αποστολής. Ο Αγιούμπ από την άλλη για πρώτη φορά βρίσκεται στην αποστολή του «τριφυλλιού»!

Αναλυτικά: Διούδης, Χριστογεώργος, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Σένκεφελντ, Χατζηθεοδωρίδης, Αποστολάκης, Νούνες, Πούγγουρας, Κολοβός, Δώνης, Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης Μπεκ, Μπουζούκης, Αγιούμπ, Κουρμπέλης, Νατζ, Ανουάρ, Μακέντα, Περέα, Καμπετσής

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα, θα έχει στη διάθεσή του τόσο τους Φερνάντο Βαρέλα, Δημήτρη Γιαννούλη που προπονήθηκαν κανονικά μετά τα χτυπήματα που δέχτηκαν κόντρα στον ΟΦΗ, όσο και τον Δημήτρη Πέλκα, ο οποίος έβγαλε όλο το πρόγραμμα, έκανε τεστ ετοιμότητας και μπήκε στην αποστολή.

Η προπόνηση της Τούμπας αφορούσε στην τακτική προσέγγιση της αναμέτρησης και τις στατικές φάσεις. Μετά το τέλος της, ο Πορτογάλος τεχνικός επέλεξε τους εξής ποδοσφαιριστές για το ματς με τον Παναθηναϊκό: Πασχαλάκης, Παπαδόπουλος, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια, Εσίτι, Αουγκούστο, Μαουρίσιο, Μίσιτς, Ελ Καντουρί, Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Λάμπρου, Λημνιός, Σφιντέρσκι, Άκπομ.

Χωρίς κόσμο ο Αρης στο Περιστέρι

Η ΠΑΕ Αρης ζήτησε εισιτήρια για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των οπαδών της στον αυριανό αγώνα του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο αλλά η αθηναϊκή ομάδα απάντησε αρνητικά. Ο Αρης ήθελε να έχει τη στήριξη των φιλάθλων του στον δεύτερο αγώνα του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο, προς αυτήν την κατεύθυνση ζήτησε από την ομάδα του Περιστερίου συγκεκριμένο αριθμό εισιτηρίων, αλλά η ΠΑΕ Ατρόμητος απάντησε αρνητικά στο αίτημα των «κίτρινων».

Οι διαιτητές των ρεβάνς

Ο Ιταλός Μίκαελ Φάμπρι είναι ο διαιτητής του κρίσιμου επαναληπτικού αγώνα του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Με δυο ματς προκριματικών Europa League στον λογαριασμό του για τη φετινή αγωνιστική περίοδο και 10 αναμετρήσεις της Serie A ανάμεσα στις οποίες τη μεγάλη νίκη της Λάτσιο επί της Γιουβέντους (3-1) τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Φάμπρι έρχεται στην Αθήνα για να διευθύνει τον επαναληπτικό του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο.

Μαζί του θα είναι οι Αλεσάντρο Κοστάντσο και Ματέο Πασέρι, τέταρτος θα είναι ο Τάσος Σιδηρόπουλος, ενώ στο VAR θα είναι ο Ιταλός Μάρκο Ντι Μπέλο με βοηθό τον Στέφανο Αλάσιο.

Ο Ιταλός είναι διαιτητής δεύτερης κατηγορίας με τον Παναθηναϊκό να είχε ζητήσει διαιτητή Elite κατηγορίας. Τελικά η ΚΕΔ δεν όρισε ούτε Εlite κατηγορίας διαιτητή, ούτε πρώτης κατηγορίας, αλλά δεύτερης!

Αναλυτικά οι διαιτητές:

Ολυμπιακός-Λαμία (12/2, 18:00)

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης

Βοηθοί: Ανδρέας Κολοσιώνης, Ηλίας Κωνσταντίνου

Τέταρτος: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης

VAR: Ευάγγελος Μανούχος, Γεώργιος Τάσσης

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (12/2, 20:00)

Διαιτητής: Μίκαελ Φάμπρι

Βοηθοί: Αλεσάντρο Κοστάντσο, Ματέο Πασέρι

Τέταρτος: Τάσος Σιδηρόπουλος

VAR: Μάρκο Ντι Μπέλο, Στέφανο Αράσιο

Ατρόμητος-Αρης (13/2, 19:00)

Διαιτητής: Γιώργος Βρέσκας

Βοηθοί: Ιορδάνης Απτόσογλου, Μιχαήλ Δημόπουλος

Τέταρτος: Δημήτριος Μαλούτας

VAR: Κωνσταντίνος Κοτσάνης, Ράινχαρντ Μπουξμπάουμ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου