ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Με «υπογραφή» Μπαταγίνι η Νίκη κέρδισε τον Ιάλυσο

με-υπογραφή-μπαταγίνι-η-νίκη-κέρδισ-222363

Ο Μάρτιν Μπαταγίνι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Νίκης Βόλου στο χθεσινό παιχνίδι με τον Ιάλυσο, με τον αργεντινό να σημειώνει και τα δύο τέρματα της ομάδας του για το 2-0 στο γήπεδο της Νεάπολης και πλέον βρίσκεται στο -2 από την δυάδα ανόδου της Football League, έχοντας στη συνέχεια νέο εντός έδρας παιχνίδι με το Αιγάλεω.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Αν και η Νίκη δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε στο πρώτο μέρος, απειλούμενη από τους Ροδίτες, πέτυχε δύο γκολ, με τον νεαποκτηθέντα Μπαταγίνι να ξεκινά για πρώτη φορά στο παιχνίδι, έπειτα από το παιχνίδι της Καλαμάτας, όπου είχε μπει ως αλλαγή στη θέση του Γκαρσία, και να βρίσκει δίχτυα τόσο στο 34’, με θεαματικό τρόπο και ψαλιδάκι, όσο και στο 43’ με πιο εύκολο τρόπο και προβολή.

Πώς ξεκίνησε

Η Νίκη είχε κάτω από τα δοκάρια τον Αποστολίδη και στην άμυνα, ως αριστερό μπακ επέστρεψε ο Σάββας Κυριακίδης. Στα δεξιά τοποθετήθηκε ξανά ο Κάρδαρης και κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Βοσκόπουλος και Αλιατίδης. Στη μεσαία γραμμή ο Μπιτσάκος ήταν ο αμυντικός μέσος, έχοντας τους Ιορδανίδη και Ντομίνγκεθ μπροστά του σε ρόλο εσωτερικών μέσων. Στα πλάγια Μπαταγίνι και Κρουθ άλλαζαν πλευρές και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Ροχάνο.

Ο αγώνας

Η Νίκη δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε, μπαίνοντας μουδιασμένα στο παιχνίδι, κι αυτό έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να απειλήσουν για πρώτη φορά στο 6ο λεπτό, όταν ο Κονέ έπιασε το σουτ, με τον Αποστολίδη να πέφτει εντυπωσιακά στη δεξιά πλευρά για να αποκρούσει σε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν στις ευκαιρίες και αύξησαν την πίεση τους στα αντίπαλα καρέ στο 8’, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Κρουθ από τα αριστερά, ο Μακρυδημήτρης προσπάθησε να απομακρύνει, αλλά η μπάλα βρήκε στο σώμα του Αλιατίδη και χτύπησε στο δεξί δοκάρι, με τον Ρεκλείτη να απομακρύνει εν συνεχεία σε κόρνερ.

Τρία λεπτά αργότερα ο δραστήριος Ιορδανίδης χθες, ξεμαρκαρίστηκε και έπιασε σουτ, ωστόσο η μπάλα βρήκε σώματα αμυνόμενων.

Νέο σουτ του Κονέ στο 19’ με το αριστερό μπλόκαρε με άνεση ο Αποστολίδης, ενώ μεγάλη ευκαιρία χάθηκε από τους Ροδίτες στο 26’, με τον Χειρίτραντα να βγαίνει τετ-α-τετ από τα δεξιά και έπειτα από βαθιά μπαλιά του Μπάρδη, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αποστολίδη.

Η Νίκη προσπάθησε να απαντήσει στις ευκαιρίες, με τον Κρουθ να σεντράρει από τα δεξιά στο 28’, αλλά τόσο ο Ροχάνο, όσο και ο Ιορδανίδης δεν μπόρεσαν να σκοράρουν από θέση βολής, με τους φιλοξενούμενους να παραχωρούν κόρνερ.

Αυτό που ήθελε η Νίκη το πέτυχε τελικά στο 34’ με τον Κρουθ να βρίσκεται εκτός περιοχής και να «σηκώνει» την μπάλα για τον Μπαταγίνι, ο οποίος με πλάτη στον τερματοφύλακα Ανδρούτσο σκόραρε με ψαλιδάκι, ξεσηκώνοντας το κοινό των κυανόλευκων μετά το 1-0.

Αυτό δεν ήταν όμως το μοναδικό τέρμα στο πρώτο μέρος, αφού ο Μπαταγίνι σκόραρε ξανά, αυτή τη φορά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ντομίνγκεθ στο 43’. Ο Αργεντινός πήρε την κεφαλιά, με τον Ανδρούτσο να αποκρούει αρχικά με τα πόδια, αλλά ο Μπαταγίνι σκόραρε με προβολή για το 2-0.

Μάλιστα ο νεοαποκτηθέντας ποδοσφαιριστής των κυανόλευκων θα μπορούσε να έχει πετύχει και τρίτο γκολ, όταν η μπάλα έφτασε στα πόδια του μέσα στην περιοχή, και έπιασε σουτ με το δεξί σουτ, που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι στο 45’ μετά από πάσα του Ιορδανίδη.

Στο δεύτερο μέρος η Νίκη θέλησε ένα τρίτο τέρμα, για να τελειώσει όσο γίνεται νωρίτερα την αναμέτρηση, αλλά αυτό δεν ήρθε. Απείλησε αρχικά με σουτ του Κρουθ εκτός περιοχής στο 51’, που πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ανδρούτσου.

Για τον Ιάλυσο στο 57’ ο Μπάρδης πάτησε στην περιοχή της Νίκης και με σέντρα-σουτ από τα δεξιά έστειλε την μπάλα να περάσει άουτ και ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αποστολίδη. Το 3-0 δεν ήρθε στο 58’ και μετά από σέντρα του Κρουθ, με τον Ντομίνγκεθ να εξαπολύει σουτ, αλλά ο Ανδρούτσος εκτινάχθηκε και έδιωξε σε κόρνερ. Ενα λεπτό μετά και από σέντρα του Ιορδανίδη ο Μπιτσάκος βρέθηκε μέσα στην περιοχή και έκανε την προβολή, αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

Εκτέλεση φάουλ του Κρουθ στο 69’ δεν είχε καμία τύχη, όπως και νέο σουτ του ίδιου στο 75’, που μπλόκαρε ο Ανδρούτσος. Ο Ιάλυσος με την είσοδο του Ντιατά έπαιξε με δύο επιθετικούς, θέλοντας να μειώσει το σκορ, αλλά δεν τα κατάφερε, έχοντας την καλύτερη του ευκαιρία στο β’ μέρος με τον πρώην κυανόλευκο Παγώνη, ο οποίος μετά από κόρνερ του Τασιούλη, βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά αστόχησε.

ΝΙΚΗ-ΙΑΛΥΣΟΣ 2-0

Football League – 17η Αγωνιστική

Δημοτικό Γήπεδο Νεάπολης

Σκόρερ: (34’, 43’ Μπαταγίνι)

Διαιτητής: Ανδριανός (Αχαΐας)

Βοηθοί: Οικονόμου, Κακαφώνης (Αχαΐας)

Κίτρινες: (36’ Κονέ, 40’ Μπαταγίνι, 74’ Ντομίνγκεθ, 74’ Μαστραντωνάκης)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Κάρδαρης, Σ. Κυριακίδης (71’ Βοσνιάδης), Βοσκόπουλος, Αλιατίδης, Μπιτσάκος, Ντομίνγκεθ, Ιορδανίδης (71’ Τσιμπούκας), Μπαταγίνι (82’ Τσιώλης), Κρουθ, Ροχάνο

ΙΑΛΥΣΟΣ: Ανδρούτσος, Γιώργου, Μακρυδημήτρης, Παγώνης, Πριόνας, Ρεκλείτης, Μπάρδης, Μαστραντωνάκης (76’ Ντιατά), Κούντικ (46’ Τάντιτς), Χειρίτραντας (85’ Τασιούλης), Κονέ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου