ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ήττα – ντροπή για τον Ολυμπιακό Βόλου που έχασε με 4-1 από τον Θεσπρωτό

ήττα-ντροπή-για-τον-ολυμπιακό-βόλου-π-222438

Εξι ολόκληρα χρόνια και συγκεκριμένα από τις 29 Ιανουαρίου 2014, σ’ ένα παιχνίδι Κυπέλλου με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό είχε να δεχθεί 4 τέρματα ο Ολυμπιακός Βόλου, που υπέστη βαριά και ντροπιαστική ήττα στην Ηγουμενίτσα, από τον Θεσπρωτό με 4-1 για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Οι ερυθρόλευκοι, υπό τις οδηγίες του νέου τεχνικού Λεωνίδα Βόκολου… δεν μπήκαν ποτέ στο γήπεδο, καθώς παρουσιάστηκαν σκιά του εαυτού τους, άχρωμοι, άοσμοι και χωρίς καμία διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο.

Ο Ολυμπιακός Βόλου δέχθηκε δύο τέρματα στην αρχή της αναμέτρησης, με τον Ραμίρεζ στο 14’ να ανοίγει το σκορ για τον Θεσπρωτό και τον Μπίκα να ανεβάζει το δείκτη του σκορ σε 2-0 στο 22’. Το 3-0 στο 69’ από τον Ευθυμίου έδωσε μεγαλύτερες διαστάσεις στην επιβλητική νίκη των γηπεδούχων, με τον Φαζό να μειώνει σε 3-1 στο 74’. Το τελικό 4-1 στο 93’ από τον Ραμίρεζ ήταν το κερασάκι στην τούρτα για τους γηπεδούχους, που μάλλον είχαν πολύ πιο εύκολο απόγευμα απ’ ότι περίμεναν κόντρα στον Ολυμπιακό.

Από την άλλη, οι ερυθρόλευκοι μπήκαν σε νέες περιπέτειες, με την σκέψη της ανόδου πια να… γίνεται όνειρο, αν δεν αλλάξει άρδην η εικόνα του Ολυμπιακού, που έχει και νέο εκτός έδρας παιχνίδι, στην Ιεράπετρα με τον τοπικό ΟΦΙ, την επόμενη αγωνιστική.

To α’ μέρος

Την ψυχρολουσία δέχθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου, μόλις μερικά λεπτά μετά την έναρξη του παιχνιδιού, αφού δέχθηκε το τέρμα, από το Θεσπρωτό, εκκινώντας άσχημα, στο εναρκτήριο ματς του Βόκολου στον πάγκο του.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για παραβίαση της εστίας του Ξενοδόχοφ, κάτι που πέτυχαν στο 14’, με σκόρερ το Ραμίρεζ με σουτ από κοντά, αφού είχε προηγηθεί.

Μάλιστα, ο Θεσπρωτός είχε νέες ευκαιρίες, στο 17’ και 19’ με τους Κολλά και Ντάλα Κόστα να απειλήσει την εστία των ερυθρόλευκων. Στην πρώτη περίπτωση, το σουτ έφυγε λίγο άουτ, ενώ στη δεύτερη, ο Ξενοδόχοφ μπλόκαρε.

Τα πράγματα θα γίνονταν ακόμα χειρότερα για τον Ολυμπιακό, με τον Θεσπρωτό να παίρνει «κεφάλι» δύο τερμάτων στο 22’. Ο Μπίκας ήταν ο σκόρερ, αύτη τη φορά, για την ομάδα της Ηγουμενίτσας και με ψηλοκρεμαστό σουτ «κρέμασε» τον Ξενοδόχοφ, μετά από δύσκολη απόκρουση του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, από την οποία επωφελήθηκε.

Σουτ του Κουτσιανικούλη στο 26’ που πέρασε άουτ, του Πόζογλου στο 27’ που έδιωξε ο Κίναλης σε κόρνερ και του Γραικού στο 28’ από μακρινή απόσταση δεν προκάλεσαν προβλήματα στην άμυνα του Θεσπρωτού, με τον Ολυμπιακό να πελαγοδρομεί και τους γηπεδούχους να αναπτύσσουν συνεχώς επιθετικές ενέργειες.

Στο 37’, ο Κουτσιανικούλης βρέθηκε μέσα στην περιοχή και από θέση πλάγια δεξιά επιχείρησε ένα σουτ που βρήκε στα σώματα αμυνόμενων. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Κέρι επιχείρησε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, με τον Τσίτα να προσπαθεί να κάνει το σουτ, χωρίς τύχη όμως.

Εως τη λήξη του ημιχρόνου, που βρήκε τον Θεσπρωτό να προηγείται με 2-0, δε σημειώθηκε κάτι αξιοσημείωτο, πέραν ενός μακρινού σουτ του Ευθυμίου στο 45’, με την μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Ξενοδόχοφ.

Το β’ μέρος

Ο… αγνώριστος Ολυμπιακός Βόλου δεν άλλαξε εικόνα ούτε στο δεύτερο μέρος. Μπορεί να έχασε ευκαιρία με τον Τσίτα στο 48’ που δεν μπόρεσε από πλεονεκτική θέση να νικήσει τον Κίναλη, ωστόσο η συνέχεια ήταν παρόμοια με εκείνη του πρώτου ημιχρόνου. Εκτέλεση φάουλ του Ευθυμίου στο 50’ ανάγκασε τον Ξενοδόχοφ να διώξει με γροθιές, ενώ στο 53’ ο Ντάλα Κόστα βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Ξενοδόχοφ, χωρίς να καταφέρει να τον νικήσει.

Οι επιθετικοί του Θεσπρωτού έκαναν «πάρτι» στην άμυνα του Ολυμπιακού δημιουργώντας διαρκώς νέες φάσεις για γκολ. Στο 57’ ο Ευθυμίου, σούταρε δύο φορές, βρίσκοντας τον Ξενοδόχοφ πρώτα που απέκρουσε και έπειτα τον Παπαϊωάννου που έδιωξε έπειτα, ενώ δώδεκα λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 3-0, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου. Η φάση ξεκίνησε με τον Σερβιλάκη, που σέντραρε από τ’ αριστερά, με τον Ευθυμίου να την στέλνει στο βάθος της εστίας του Ξενοδόχοφ από κοντά.

Ενδιάμεσα, στο 66’ οι ερυθρόλευκοι… φάνηκαν στο γήπεδο μέσω ενός σουτ του Σκοπελίτη, που δεν απείλησε τον Κίναλη. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να σκοράρει στο 74’, με τη φάση να ξεκινά με το φάουλ του Κέρι, με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Κίναλη, ενώ καταλογίστηκε κόρνερ. Την εκτέλεσή του ανέλαβε ο Ναβαλόν, με τον Φαζό να παίρνει την κεφαλιά και να μειώνει σε 3-1.

Γκολ, που δεν άλλαξε κάτι ουσιαστικό για την ομάδα του Ολυμπιακού, καθώς οι γηπεδούχοι σκόραραν μία ακόμα φορά, με τον Ραμίρεζ να πετυχαίνει το δεύτερό του τέρμα στην αναμέτρηση, για το 4-1, στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 4-1

Δημοτικό στάδιο Ηγουμενίτσας

Σκόρερ: 14’, 93’ Ραμίρεζ, 22’ Μπίκας, 69’ Ευθυμίου-74’ Φαζός
Διαιτητής: Μελτζανίδης (Ημαθίας).

Βοηθοί: Πήττας, Καραλής (Ηλείας).

4ος διαιτητής: Γιούργας (Κέρκυρας).

Κίτρινες: 87’ Ράντι.

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: Κίναλης, Ζούρκος, Κολλάς, Καρβούνης, Σταυρίδης, Σερβιλάκης, Κολτσίδας, Ραμίρεζ, Μπίκας (85‘ Κωνσταντίνου), Ντάλα Κόστα (71’ Καζβιρόπουλος), Ευθυμίου (90’ Βουκομάνοβιτς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Ξενοδόχοφ, Γραικός (71’ Κόλα), Μπουτζίκος, Φαζός, Παπαϊωάννου, Τσίτας (71’ Ναβαλόν), Πόζογλου, Ράντι, Μητρόπουλος (58’ Σκοπελίτης), Κουτσιανικούλης, Κέρι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου