ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το τροχαίο του ιστιοπλόου Τάσου Μπουντούρη μέσα από τα «μάτια» επιστήθιου φίλου του

το-τροχαίο-του-ιστιοπλόου-τάσου-μπουν-228893

Σοκαρισμένο το πανελλήνιο παρακολουθεί με αγωνία την περιπέτεια της υγείας του Ολυμπιονίκη της ιστιοπλοΐας, Τάσου Μπουντούρη, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο το απόγευμα της Δευτέρας (20/1) κοντά στο συμμαχικό νεκροταφείο στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος.

Ο 65χρονος θρύλος της ελληνικής ιστιοπλοΐας βρίσκεται διασωληνωμένος στην εντατική του νοσοκομείου Μετροπόλιταν, όπου μεταφέρθηκε εκτάκτως μετά την αρχική διακομιδή του στο Γενικό Κρατικό. Στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή βρίσκονται οι δύο γιοι του, Νίκος και Τάσος, (έχουν το ίδιο όνομα), η σύζυγός του, Χαρά, αλλά και δεκάδες φίλοι και πρώην συναθλητές του.

Το μέλος του Δ.Σ. της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Λάκης Παπαθανασίου, – πατέρας του παγκόσμιου πρωταθλητή Αιμίλιου – είναι ο άνθρωπος που γνωρίζει τον Μπουντούρη για περισσότερο από 60 χρόνια και ήταν από τους πρώτους που πληροφορήθηκαν το τροχαίο και βρέθηκε άμεσα στο Γενικό Κρατικό, λαμβάνοντας μάλιστα την πρωτοβουλία να μεταφερθεί στο «Μετροπόλιταν» λόγω έλλειψης κρεβατιού στην εντατική μονάδα του δημόσιου νοσοκομείου.

Οι τραγικές συμπτώσεις»

Το ethnos.gr επικοινώνησε με τον Λάκη Παπαθανασίου, ο οποίος αποκάλυψε πως μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης ο Τάσος Μπουντούρης θα μεταφερθεί από το «Μετροπόλιταν» στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, διότι είναι συνταξιούχος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας. Οσο για τις συνθήκες του τροχαίου είπε: «Κατ΄αρχήν το να εμπλακεί σε τροχαίο με τον Νίκο Γέμελο είναι από μόνο του μία τραγική σύμπτωση που μας έχει σοκάρει. Δύο τοτέμ του ελληνικού αθλητισμού συναντήθηκαν στο λάθος σημείο για λάθος λόγο. Ευτυχώς, ο Νίκος είναι καλά. Μία ακόμα τραγική σύμπτωση είναι το πώς έγινε το τροχαίο. Ηταν το απόγευμα της Δευτέρας. Ψιλόβρεχε εκείνη την ώρα. Δεν έτρεχε με τη μοτοσυκλέτα του ο Τάσος. Αυτό είναι ένα σημείο κλειδί για τη ζωή του. Από εκεί και πέρα όμως έχει έξι κατάγματα στο πρόσωπο, αιματώματα και κατάγματα στα πλευρά. Η κατάστασή του είναι κρίσιμη αλλά ευτυχώς σταθερή, σύμφωνα πάντα με τους γιατρούς. Περισσότερα δεν μπορώ να σας πω γιατί δεν είμαι γιατρός. Σας μεταφέρω αυτά που μου είπαν οι γιατροί».

Η αναζήτηση κρεβατιού στην εντατική

Για τις διακομιδές του Τάσου Κουντούρη από το Γενικό Κρατικό στο «Μετροπόλιταν» και την Τετάρτη στο ΓΝΑ και την κάλυψη των ιατρικών εξόδων τις δύο ημέρες νοσηλείας στο «Μετροπόλιταν», ο Λάκης Παπαθανασίου ευχαρίστησε και τους υπουργούς που ενεπλάκησαν: «Με δική μου ευθύνη και έπειτα από συνεννόηση με τους γιατρούς του Γενικού Κρατικού που μου ξεκαθάρισαν πως δεν έχουν θέση στην εντατική, πρότεινα την διακομιδή του στο Μετροπόλιταν. Η ομοσπονδία ιστιοπλοΐας πήρε απόφαση σήμερα να καλύψει τα έξοδα νοσηλείας στο Μετροπόλιταν και αύριο έχουμε προγραμματίσει την διακομιδή του στο ΓΝΑ έπειτα από συνεννόηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο. Μάλιστα, σήμερα το ΓΝΑ δεν είχε θέση στην εντατική. Θα έχει από αύριο και έτσι και θα γίνει η διακομιδή του Τάσου. Έχει στηθεί μία μεγάλη επιχείρηση. Στην κατάσταση που βρίσκεται δεν είναι εύκολη η υπόθεση των διακομιδών. Ευχαριστούμε αυτούς που μας έχουν συμπαρασταθεί».

«Ο κορυφαίος όλων των εποχών»

Οσο για τη σημασία που έχει το κεφάλαιο του Τάσου Μπουντούρη για την ελληνική ιστιοπλοΐα και τον ελληνικό αθλητισμό ο Λάκης Παπαθανασίου είπε: «Ο Τάσος Μπουντούρης είναι ο κορυφαίος ιστιοπλόος όλων των εποχών. Ο μοναδικός που έχει κατακτήσει πέντε παγκόσμια πρωταθλήματα σε διαφορετικές κατηγορίες με διαφορετικά σκάφη. Είχε το χάρισμα του ανέμου. Γνώριζε τι πρέπει να κάνει από την κατεύθυνση του ανέμου και πήρε αυτές τις διακρίσεις σε εποχές που δεν υπήρχαν τα σημερινά μέσα και η σημερινή τεχνολογία».

«Μόνο ο Τάσος»

Οσο για το πώς ξεκίνησε ο Τάσος Μπουντούρης, ο Λάκης Παπαθανασίου θυμάται: «Είναι γεννημένος το 1995 και τον θυμάμαι παιδάκι που ήρθε για να ξεκινήσει ιστιοπλοΐα. Τον γνωρίζω από τότε που γεννήθηκε και είναι για όλους μας ένας θρύλος.Αυτά που έχει πετύχει ο Τάσος δεν τα έχει πετύχει άλλος. Ο υιος μου Αιμίλιος μεγάλωσε μαζί με τον Τάσο. Ο Αιμίλιος βρίσκεται για προετοιμασία στα Κανάρια Νησιά και ακόμα δεν του έχω πει τίποτα. Από ώρα σε ώρα θα πληροφορηθεί τα νέα και δεν ξέρω τι να του πω… Όλοι έχουμε συγκλονιστεί, αλλά ο Τάσος είναι παλικάρι και θα είμαστε στο πλευρό του για να καταφέρει να ξεπεράσει αυτή τη μεγάλη περιπέτεια της ζωής του».

[ethnos.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου