ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Και στη Βουλή o Ολυμπιακός Βόλου

και-στη-βουλή-o-ολυμπιακός-βόλου-415413

Ο Ολυμπιακός μπορεί για φέτος να μην παίζει στο γήπεδο, μπορεί να έχει ρίξει το βάρος του στο δικαστικό αγώνα, αλλά χθες «έπαιξε» και στη Βουλή, καθώς το θέμα έφερε με ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Θανάσης Νάκος… κάνοντας λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες και πολυθρύλητη «κάθαρση», προκαλώντας μάλιστα τον κ. Γερουλάνο, λέγοντας ότι δεν μπορεί να κοροϊδεύει το λαό του Βόλου και τόνισε ότι αν δεν αποκαταστήσει τη νομιμότητα, για εκείνον και για το κόμμα του ο Βόλος δεν υπάρχει!».

«Μετά την κατάθεση δύο Ερωτήσεων στη Βουλή στις οποίες ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, ποτέ δεν απάντησε, αποφασίσαμε ασκώντας όλα τα μέσα πίεσης, να φέρουμε το θέμα του Ολυμπιακού Βόλου στην Ολομέλεια της Βουλής, όχι μόνο επειδή αποτελεί μείζον ζήτημα για την περιοχή μας και συνολικά για τον ελληνικό αθλητισμό, αλλά και επειδή θεωρούμε τουλάχιστον προκλητική και απαξιωτική τη στάση του κ. υπουργού Πολιτισμού απέναντι στο θέμα», τόνισε ο Βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος από το βήμα της Βουλής, ξεκινώντας τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε για την άδικη τιμωρία του Ολυμπιακού Βόλου.

Στην συνέχεια ο βουλευτής επεσήμανε ότι «ο φασιστικός τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση Παπανδρέου εξαφάνισε από τον ποδοσφαιρικό χάρτη την καλύτερη επαρχιακή ομάδα της Super League, τον Ολυμπιακό Βόλου, εγείρει αμείλικτα ερωτήματα, που απαιτούν πειστικές απαντήσεις. Απαντήσεις τις οποίες, δυστυχώς, η ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου αποφεύγει συστηματικά να μας δώσει. Ίσως επειδή είναι πια ξεκάθαρο σε όλους ότι ο Ολυμπιακός Βόλου τιμωρήθηκε αποκλειστικά και μόνο βάσει πολιτικών σκοπιμοτήτων: για να μπορεί ο κ. Παπανδρέου να επαίρεται από το βήμα της Βουλής ότι πέτυχε την κάθαρση στο χώρο του ποδοσφαίρου!».

«Αλήθεια, αυτή ήταν η κάθαρση; Έτσι εξυγίανε η κυβέρνηση το ποδόσφαιρο ή μήπως έτσι βρήκε απλώς άλλοθι για να αφήσει τις παράγκες ανέγγιχτες; Σήμερα, έξι μήνες μετά τις πρώτες αποκαλύψεις για τους «στημένους αγώνες», μόνο τρεις από τις συνολικά 25 ΠΑΕ που αναφέρονταν στο αρχικό εισαγγελικό πόρισμα έχουν τιμωρηθεί. Οι δύο επαρχιακές και μια τρίτη ομάδα της Β’ Εθνικής. Με τις υπόλοιπες, τι γίνεται; Να τη χαίρονται την κάθαρσή τους!» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νάκος.

Κατόπιν παρουσίασε στη Βουλή όλες τις παρεμβάσεις που έγιναν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, υπογραμμίζοντας ότι: «Δεν είναι, όμως, μόνο η σκοπιμότητα. Είναι και η μεθόδευση! Πέρα από κάθε λογική σεβασμού στη Δικαιοσύνη και στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, ο κ. υπουργός Πολιτισμού, με νοοτροπία αυτοκράτορα και με συνοπτικές διαδικασίες:

– μας εξαπάτησε, αναιρώντας όλα αυτά για τα οποία μας διαβεβαίωνε σε συνάντηση που είχαμε στο γραφείο του,

– δήλωσε χωρίς ντροπή ότι «η πολιτεία έχει τα εργαλεία να επιβάλει τη βούλησή της» και να αλλάξει την απόφαση της αθλητικής δικαιοσύνης.

– το απέδειξε, ακυρώνοντας την απόφαση του μόνου αρμόδιου οργάνου, της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, που είχε αποφασίσει την παραμονή του Ολυμπιακού Βόλου στη Super League,

– και αυτό το πέτυχε αλλάζοντας σε έξι μόλις ημέρες(!) τη σύνθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, τα νέα μέλη της οποίας έλαβαν σαφείς οδηγίες από τον ίδιο τον κ. υπουργό, προκειμένου να αποπέμψουν τον Ολυμπιακό από τις επαγγελματικές κατηγορίες καταδικάζοντάς τον σε εξαφάνιση!

Παρ’ ότι ο Ολυμπιακός Βόλου ζήτησε εγγράφως και εγκαίρως δύο φορές, στις 19 και 22 Αυγούστου από την Επιτροπή να γνωμοδοτήσει για το σύννομο του φακέλου του, η Επιτροπή δεν απάντησε ποτέ, προφανώς γιατί είχε ήδη λάβει εντολές. Φτάσαμε έτσι στην κατάπτυστη απόφαση, που «τιμώρησε» τον Ολυμπιακό για το μετοχικό του καθεστώς, μολονότι αυτό ήταν το ίδιο από τις αρχές του 2009!

Επιπλέον ο κ. Νάκος σημείωσε, «η κυβέρνηση φαίνεται πως δεν ήξερε… τίποτα για τις συνεχείς εγκρίσεις στο μετοχολόγιο, στο καταστατικό και στη σύνθεση του Δ.Σ. της ΠΑΕ, τόσο από το Υπουργείο Ανάπτυξης όσο και από την ΕΠΟ και την ίδια την ΕΕΑ. Ξαφνικά ανακάλυψαν ότι ο κ. Βασίλης Καρράς είναι «παρένθετο πρόσωπο». Και όταν εκείνος μεταβίβασε τις μετοχές του σε νέο πρόσωπο, η ίδια Επιτροπή απλώς αρνήθηκε να εξετάσει το νέο φάκελο, επικαλούμενη την έλλειψη σχετικού νομικού πλαισίου! Βέβαια, το νομοθετικό πλαίσιο βρέθηκε λίγες ημέρες αργότερα για να επανεξεταστούν οι φάκελοι άλλων ομάδων…»

Στη συνέχεια αποφασίστηκε η αντικατάσταση της ομάδας μας από την SUPER LEAGUE. Συνέπεια αυτής της πράξης ήταν η πρωτοφανής απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, με την οποία δεν εξετάστηκε η αίτηση ακύρωσης του Ολυμπιακού Βόλου, γιατί εφόσον αντικαταστάθηκε δεν υπάρχει αντικείμενο προς εκδίκαση της υπόθεσης.

Όπως δήλωσε ο βουλευτής ήταν τόσο αποκαλυπτικά όσα συνέβησαν το περασμένο καλοκαίρι, ώστε σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ, στις 19 Σεπτεμβρίου, το μέλος της κ. Χατζηαποστόλου δήλωσε ότι «αυτό που έκανε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με το Βόλο και την Καβάλα είναι ωμή παρέμβαση στο ποδόσφαιρο»!

Καταλήγοντας ο κ. Νάκος, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αλήθεια, μετά από όλα αυτά έχει κανείς αμφιβολία ότι η κυβέρνηση έκανε ωμή παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου για πολιτικές σκοπιμότητες και ότι η πολυθρύλητη «κάθαρση» του ελληνικού ποδοσφαίρου ήταν μια «φούσκα» που ξεκίνησε και έληξε στο Βόλο; Πιο καλά απ’ όλους αυτό το ξέρει ο ίδιος ο κ. υπουργός Πολιτισμού. Και δεν μπορεί πια να κοροϊδέψει κανέναν για το αντίθετο. Σίγουρα όχι το λαό του Βόλου! Πρέπει να ξέρει δε ότι αν δεν αποκαταστήσει τη νομιμότητα, για εκείνον και για το κόμμα του ο Βόλος δεν υπάρχει!».

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνος δεν παρέστη στη Βουλή προκειμένου να απαντήσει στην Ερώτηση και ο υφυπουργός Γ. Νικητιάδης που τον αντικατέστησε περιορίστηκε να αναφέρει ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την κάθαρση στο ποδόσφαιρο, χωρίς ωστόσο να απαντήσει σε κανένα από τα ερωτήματα του βουλευτή Μαγνησίας.

Κι ενώ αυτά απασχόλησαν το κοινοβούλιο, ο Ολυμπιακός κινείται και νομικά και η επόμενη κίνηση του Ολυμπιακού Βόλου προκειμένου η ομάδα να συνεχίσει να υφίσταται αφορά και σε νέα προσφυγή στο Διοικητικό Εφετείο!

Σημειώνεται πως ο Ολυμπιακός Βόλου εκτός από το ευρωπαϊκό αθλητικό δικαστήριο του CAS και της παγκόσμιας ομοσπονδίας για την παραβίαση του αυτοδιοίκητου προτίθεται να κινηθεί νομικά και να καταθέσει προσφυγές και αγωγές στα πολιτικά δικαστήρια κατά της ΕΠΟ, της Super League και της ΕΕΑ για οικονομικές αποζημιώσεις, μια και έβλαψαν τα συμφέροντα της ομάδας, ενώ θα υπάρξει προσφυγή και στο Συμβούλιο Επικρατείας.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου