ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στο… κόκκινο οι ερυθρόλευκοι!

στο-κόκκινο-οι-ερυθρόλευκοι-415563

Ο Ολυμπιακός έχει βγάλει ένα πολύ βαρύ πρόγραμμα το οποίο και θα συνεχιστεί μέχρι τα Χριστούγεννα

Από το «δεν έχουμε επίσημα παιχνίδια», στο «πάμε από ματς σε ματς». Όντως ο Ολυμπιακός φέτος έχει βγάλει ένα πολύ βαρύ πρόγραμμα το οποίο και θα συνεχιστεί μέχρι τα Χριστούγεννα με αποτέλεσμα οι περισσότεροι «ερυθρόλευκοι» που αποτελούν τον βασικό κορμό της ομάδας να βρίσκονται στο κόκκινο. Και ο παίκτης με τα περισσότερα παιχνίδια και λεπτά συμμετοχής την γλίτωσε μόνο με τράβηγμα στην Τρίπολη. Και λέμε γλίτωσε γιατί στα 34 του ο Μέλμπεργκ (περί ου ο λόγος) έφτασε ν αγωνίζεται ένα παιχνίδι ανά τέσσερις μέρες! Ο Σουηδός έχει παίξει από τις 13 Σεπτεμβρίου έως και το παιχνίδι με τον Αστέρα 18 αγώνες. Εννιά για την Σούπερ Λίγκα, 5 για το Τσάμπιονς Λιγκ και 4 για τις Εθνικές του ομάδες. Το κοντέρ έγραψε 1.375 λεπτά συμμετοχής και τα ταξίδια (αεροπορικά και μη) σταμάτησαν στον εκπληκτικό αριθμό των 11 (δεν βάζουμε και τις επιστροφές).

Ακολουθεί ο Κέβιν Μιραλάς. Εχει φτάσει τα 16 παιχνίδια (9 για Σούπερ Λίγκα, 5 για Τσάμπιονς Λιγκ, 2 για Εθνική) και τα 1235 λεπτά συμμετοχής. Τα ταξίδια του Βέλγου είναι 8 και ο μέσος όρος του είναι ένα ματς ανά 4,75 μέρες. Για την ώρα ο Μιραλάς δεν έχει βγάλει κανένα τραυματισμό. Ούτε καν στην προετοιμασία.

Από 15 αγώνες έχουν οι Ραφίκ Τζεμπούρ και Χοσέ Χολέμπας. O Αλγερινός ο οποίος παίζει στο… κόκκινο έχει ένα παιχνίδι ανά πέντε μέρες και συνολικά 1208 λεπτά συμμετοχής. Εχει παίξει μόλις ένα παιχνίδι με την Εθνική Αλγερίας και αυτό γιατί ζήτησε και πήρε άδεια από την χώρα του να επιστρέψει στην Ελλάδα ώστε να είναι έτοιμος για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Οσον αφορά τα ταξίδια; Έχει και αυτός οκτώ! Ο Χολέμπας ο οποίος έγινε διεθνής και με την Εθνική μας έχει φτάσει τα 1312 λεπτά. Έχει τα περισσότερα λεπτά από κάθε άλλον «ερυθρόλευκο» και αντικαταστάθηκε για πρώτη φορά στο ματς με την Μαρσέιγ, ενώ χρειάστηκε να βοηθήσει και στην Τρίπολη (ήταν στον πάγκο).

Ο Αβραάμ ο οποίος μπορεί να μην έχει παίξει σε τρία παιχνίδια πρωταθλήματος και ένα Τσάμπιονς Λιγκ έχει επίσης επιβαρυνθεί. Ο Τοροσίδης είχε και τον τραυματισμό στα πλευρά αλλά και πάλι πλησιάζει τα 1.000 λεπτά συμμετοχής (998 για την ακρίβεια) και 12 παιχνίδια! Τέλος ο Μοντέστο μπορεί να μην είναι διεθνής, μπορεί να μην υπολογιζόταν για βασικός σε πολλά ματς όμως έχει χάσει μόνο ένα ματς πρωταθλήματος. Στα 13 ματς ο Κορσικανός και στα 944 αγωνιστικά λεπτά!

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου