ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σε αναμονή κοινής γραμμής

σε-αναμονή-κοινής-γραμμής-416612
Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ
Σε αναζήτηση κοινής γραμμής που θα καθορίσει την επόμενη αγωνιστική μέρα βρίσκονται στον Ολυμπιακό, όπου διαρκώς και προς πάσα κατεύθυνση τονίζεται ότι ο δικαστικός αγώνας για τη δικαίωση θα συνεχισθεί.
Χθες ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Θ. Τάσος Μπατζιάκας ξεκαθάρισε την κατάσταση λέγοντας πως δεν κάνει τίποτα από μόνος του για συμμετοχή του ερασιτέχνη στη Δ΄ Εθνική αν δεν πάρει εντολή, η ΠΑΕ παραμένει σταθερή στο δικαστικό αγώνα, ο νομικός Θ. Χαρμάνης ξεδιάλυνε την κατάσταση πως άλλο ΠΑΕ άλλο Ερασιτέχνης… που περιμένει συνάντηση ενημέρωσης την ώρα που ο πρόεδρος της Ένωσης θα περιμένει τη συνεννόηση για να προχωρήσει ή όχι τις περαιτέρω ενέργειές του.
Έτσι ενώ η σημερινή μέρα είναι μέρα αναμονής, η χθεσινή ήταν μέρα δηλώσεων με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναγιώτη Μποτσιβάλη να επαναλαμβάνει πως «δόθηκε μια εντολή στον κ. Μπατζιάκα να γίνει μία έρευνα για το πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τους παίκτες ή κάποιους παίκτες από τις ομάδες Κ-20 και Κ-17, ώστε από το Γενάρη να μπορέσουν να παίξουν σε κάποια σωματεία φιλικά προς τον Ολυμπιακό Βόλου, της περιοχής μας, ή αν ο Ερασιτέχνης μπορούσε να κάνει ομάδα. Όχι εμείς να κατεβούμε στην Δ’ Εθνική. Δεν εξουσιοδοτήσαμε κανέναν για να πάει η ομάδα στη Δ’ Εθνική. Αν ήταν να γίνει αυτό, θα δεχόμασταν απλά την ποινή».
Στη συνέχεια σε δήλωση για το θέμα του Ολυμπιακού Βόλου και την εντολή που του δόθηκε να διερευνήσει την τυχόν εκπρόθεσμη συμμετοχή της ομάδας Νέων (Κ-20) στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής προχώρησε ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Θ Αναστάσιος Μπατζιάκας…
«Από τις επαφές που έχουν γίνει με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και άλλους αρμοδίους ποδοσφαιρικούς φορείς προκύπτει πρόσφορο έδαφος και θετικό κλίμα ώστε να γίνει αποδεκτή η αίτηση για συμμετοχή της ερασιτεχνικής ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου στο περιφερειακό πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής. Επειδή όμως με προφορική και μόνο εντολή δεν μπορώ να προχωρήσω το θέμα και με τον κίνδυνο να εκτεθώ προσωπικά, αλλά και ως θεσμός (Ε.Π.Σ.Θ.), παρακαλώ όπως γραπτώς και ως τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 25 Νοεμβρίου μου κοινοποιηθεί στα γραφεία της Ένωσης η οριστική απόφαση ΠΑΕ και Ερασιτέχνη Ολυμπιακού αλλά και οι θέσεις των Συνδέσμων Φιλάθλων για να συνεχίσω ή όχι τις όποιες διαδικασίες απαιτούνται…
Σε διαφορετική περίπτωση και αν δεν υπάρξει ανταπόκριση και επίσημο αίτημα θα σταματήσω κάθε ενέργεια»… ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος της τοπικής Ένωσης που ξεκαθάρισε πως «αν υπάρξει έστω και κάτι που μπορεί να βλάψει τον αγώνα της ΠΑΕ για την δικαίωση της, εννοείται πως δεν κάνουμε καμιά κίνηση», ενώ όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα το χαρακτήρισε τυπικό… «Εννοείται πως με συνεννόηση και μόνο μπορούμε να πετύχουμε κάτι και δεν θα μείνουμε στα τυπικά… όπως και από την ΠΑΕ ζητώ απλά συνεννόηση με τον Ερασιτέχνη, αφού δεν μπορεί και δεν πρέπει να δηλώσει πως δέχεται υποβιβασμό!». Σημειώνεται πως την περασμένη Παρασκευή 18/11 πραγματοποιήθηκε ένα άτυπο Διοικητικό Συμβούλιο στο ξενοδοχείο «Valis» και συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν το σύλλογο και κατόπιν οι διοικούντες της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ ανέθεσαν στον πρόεδρο της ΕΠΣ Θεσσαλίας, Τάσο Μπατζιάκα (που προσκλήθηκε και ήταν «παρών» στο άτυπο Δ.Σ της ΠΑΕ), να βρει λύσεις -εφόσον υπάρχουν-, ώστε να αξιοποιηθεί η ομάδα Νέων Κ-20 και να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής ως ερασιτέχνης Oλυμπιακός και εφ όσον αυτό δεν επηρεάζει τον δικαστικό αγώνα της ΠΑΕ.
Ο Βολιώτης νομικός της ΠΑΕ Θανάσης Χαρμάνης με δηλώσεις του επιβεβαίωσε το ότι ο κ. Μπατζιάκας κλήθηκε και πήρε την εντολή, τόνισε πως δεν κάνει τίποτα παραπάνω απ’ ό,τι του ζητήθηκε και ξεκαθάρισε πως η συμμετοχή του «Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937» στη Δ΄ Εθνική δεν επηρεάζει την ΠΑΕ Ολυμπιακός F.C. στον δικαστικό αγώνα και τις διεκδικήσεις, λέγοντας μάλιστα πως από εκεί θα υπάρξει έστω και εν καιρώ δικαίωση.
Επίσης υπήρχε επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, όπου και αναφέρονται τα εξής: «H ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ενημερώνει όλο το φίλαθλο κόσμο πως θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την πλήρη δικαίωση της ομάδας και την επιστροφή της στη Super League με κάθε ένδικο μέσο και μέχρι την τελική δικαίωση του Ολυμπιακού Βόλου.
Επίσης η ΠΑΕ χαιρετά το νέο Δ.Σ. του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου, εύχεται κάθε επιτυχία στο έργο τους και απευθύνει έκκληση για ηρεμία προς πάσα κατεύθυνση.
Η ΠΑΕ θεωρεί δικαιολογημένη την πίκρα των φιλάθλων, αφού η κρατική επιτροπή της ΕΕΑ τους στερεί φέτος τη δυνατότητα να παρακολουθούν τους αγώνες της ομάδας μας, που τόσο περήφανους μας έχει κάνει και πιστεύει ότι θα επικρατήσει η λογική, η περηφάνια και η αξιοπρέπεια, γνωρίσματα που συνοδεύουν όλη την 75χρονη ιστορία του Ολυμπιακού Βόλου και του υπέροχου κόσμου της. Πιστεύει δε ακράδαντα πως θα βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση από τον Ερασιτέχνη για την αξιοποίηση των ποδοσφαιριστών της Κ-17 και Κ-20.
Ο Ολυμπιακός Βόλου αποτέλεσε φέτος το «εξιλαστήριο θύμα» της υποτιθέμενης κάθαρσης στο χώρο του ποδοσφαίρου αλλά δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το δίκαιο αγώνα του μέχρι την οριστική δικαίωσή του. Σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς, αφού η δύναμη της ομάδας μας είναι κυρίως ο φίλαθλος κόσμος της.
Τέλος, η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ενημερώνει τους φιλάθλους της πως οι μετέπειτα νομικές ενέργειες δεν θα ανακοινώνονται προκαταβολικά αλλά να γνωρίζουν όλοι πως ο πόλεμος δεν χάθηκε και συνεχίζεται με περισσότερο πάθος, αφού το δίκιο είναι με το μέρος μας.
Τέλος υπήρξαν και ανακοινώσεις ως απαντήσεις στον πρόεδρο της Ε.Π.Σ.Θ. από τον Σύνδεσμο Φιλάθλων Ολυμπιακού Βόλου με έδρα την Αθήνα AthensFansαλλά και από τον Σ.Φ. Αγριάς Βόλου REDEAGLES που διαφωνούν με την συμμετοχή του Ολυμπιακού στη Δ΄ Εθνική.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου