ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επιμένει… και περιμένει

επιμένει-και-περιμένει-416775

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Από τη μια επιμονή κι από την άλλη αναμονή για να παίξει ποδόσφαιρο είναι η διπλή εικόνα του Ολυμπιακού Βόλου από τη μια ως ΠΑΕ Ολυμπιακός και από την άλλη ως ερασιτέχνης «Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937».

Πάντως επί της ουσίας ο Ολυμπιακός δεν παίζει απλά σε δυο ταμπλό αλλά γενικότερα στρέφεται προς κάθε κατεύθυνση, επιμένοντας δικαστικά για να δικαιωθεί και να επιστρέψει αγωνιστικά… ενώ οι επόμενες κινήσεις που σκέφτονται οι άνθρωποι του Ολυμπιακού Βόλου, προκειμένου η ομάδα να συνεχίσει να υφίσταται αφορά και σε νέα προσφυγή στο Διοικητικό Εφετείο!

Μπορεί η βολιώτικη ΠΑΕ να λέγεται από πολλούς ότι είναι πλέον ανενεργή, αλλά κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει αφού οι άνθρωποί της ήδη ετοιμάζουν και σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις και ειδικά το νομικό τιμ παραμένει σε εγρήγορση, στρέφοντας πλέον το βάρος εκτός του Εφετείου και στο Συμβούλιο Επικρατείας, αναμένοντας παράλληλα τις αποφάσεις του CAS και παρ’ ότι όλες είναι χρονοβόρες διαδικασίες.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Π. Μποτσιβάλης μιλώντας στον spor fm τόνισε πως ο αγώνας της ΠΑΕ θα συνεχίσει μέχρι την οριστική δικαίωση και την επαναφορά της ομάδας που χειροκρότησε όλη η Ελλάδα στα επαγγελματικά πρωτάθλημα και τη Σούπερ Λίγκα, ενώ προανήγγειλε συνέντευξη Τύπου, αλλά όχι και άνοιγμα των χαρτιών για το τι θα πράξει δικαστικά, λέγοντας χαρακτηριστικά πως πρέπει να κρατάμε κάποια κρυφά χαρτιά!

Σημειώνεται πως ο Ολυμπιακός Βόλου εκτός από το ευρωπαϊκό αθλητικό δικαστήριο του CAS και της παγκόσμιας ομοσπονδίας για την παραβίαση του αυτοδιοίκητου προτίθεται να κινηθεί νομικά και να καταθέσει προσφυγές και αγωγές στα πολιτικά δικαστήρια κατά της ΕΠΟ, της Super League και της ΕΕΑ για οικονομικές αποζημιώσεις, μια και έβλαψαν τα συμφέροντα της ομάδας.

Αγωνιστικά πάντως και τώρα όλα κρίνονται από την θέληση της ΕΠΟ και από τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, που πλέον έχει νέο Διοικητικό Συμβούλιο και αφού έχει την απαραίτητη ενημέρωση, εκτός από τμήματα άλλων αθλημάτων θα κληθεί να δηλώσει συμμετοχή στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής.

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός έχει αυτή τη στιγμή την ομάδα Νέων και μπορεί αν παίξει να κερδίσει άνοδο, ενώ αν στη Δ΄ έπαιζε η ομάδα της ΠΑΕ θα έπρεπε να περάσει ένα χρονικό διάστημα 28 μηνών να μπορέσει να παίξει ξανά επαγγελματικά.

Βεβαίως και η συμμετοχή στη Δ΄ μόνο εύκολη δεν είναι αφού τα πρωταθλήματα είναι σε εξέλιξη, ενώ αν συμμετάσχει τονίζεται ότι θα συμμετάσχει ως Ερασιτέχνης Ολυμπιακός, όχι ως ΠΑΕ όχι ως Ολυμπιακός Βόλου της 5ης θέσης της Σούπερ Λίγκα και των 4 αήττητων αγώνων στην Ευρώπη, αφού επικρατεί το ότι αυτή η ομάδα δεν έχει υποβιβασθεί… από καμιά απόφαση αλλά μονό από την άρνηση της ΕΕΑ να του χορηγήσει το πιστοποιητικό.

Έτσι ενώ η ΠΑΕ επιμένει στο «Σούπερ Λίγκα ή τίποτα» η ελπίδα να δει ο Βολιώτης φίλαθλος ομάδα που να έχει το όνομα Ολυμπιακός είναι ο «Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937», που αν πάρει το ΟΚ για συμμετοχή στην Δ’ είναι σίγουρο πως θα «ενισχυθεί» από εξωδιοικητική επιτροπή που θα ασχοληθεί πιο «ζεστά» με το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Ακόμη το ΟΚ από την ΕΠΟ πιθανόν την άλλη εβδομάδα θα είναι όχι για τον 4ο όμιλο αλλά για τον 5ο όπου υπάρχει κενό με μια ομάδα κάθε αγωνιστική να έχει ρεπό και άλλες δυο να μην κατεβαίνουν και το σύνολο του ομίλου σήμερα να είναι μόλις 11 ομάδες!

Συγκεκριμένα σε αυτό τον όμιλο ανήκουν οι ομάδες: Εθνικός Φιλιππιάδας – Οδυσσέας Νυδρίου -Ολυμπος Κέρκυρας – Πίνδος Κόνιτσας – Φιλοθέη Αρτας – ΑΟ Τρίκαλα 2011 – ΑΟ Κασσιώπης –

Αμφίλοχος – ΑΕ Μεσολογγίου – Θεσπρωτός – Ομόνοια Πέτρας, ενώ δεν κατεβαίνουν Πρέβεζα και ΑΟ Τρικάλων…

Πριν από μέρες πάντως που πραγματοποιήθηκε ένα άτυπο Διοικητικό Συμβούλιο στο ξενοδοχείο «Valis» και συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν το σύλλογο οι διοικούντες την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ ανέθεσαν στον πρόεδρο της ΕΠΣ Θεσσαλίας, Τάσο Μπατζιάκα (που προσκλήθηκε και ήταν «παρών» στο άτυπο Δ.Σ της ΠΑΕ), να βρει λύσεις -εφόσον υπάρχουν-, ώστε να αξιοποιηθεί η ομάδα Νέων Κ-20 και να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής ως Ερασιτέχνης Ολυμπιακός που δεν επηρεάζει τον δικαστικό αγώνα της ΠΑΕ.

Το θέμα έχει ήδη τεθεί στην ΕΠΟ και όλοι περιμένουν τις αποφάσεις της που τη φετινή περίοδο δεν ήταν και καλές για το Βόλο…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου