LIFE STYLE

Αυτοί είναι οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές της δεκαετίας

αυτοί-είναι-οι-10-πιο-ακριβοπληρωμένοι-α-257693

Ιλιγγο προκαλούν τα ποσά που εισέπραξαν κορυφαίοι αθλητές στον πλανήτη την τελευταία δεκαετία σύμφωνα με το Forbes

Το ποδόσφαιρο αποτελεί μια βαριά βιομηχανία παραγωγής χρήματος. Είναι το δημοφιλέστερο σπορ με δισεκατομμύρια φανατικούς θαυμαστές σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Θα περίμενε λοιπόν κανείς ότι ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής της τελευταίας δεκαετίας θα προερχόταν από τον κόσμο της μπάλας. Πόσο μάλλον όταν κατά την ίδια περίοδο μεσουρανούν δύο σούπερ σταρ του αθλήματος, κι εκ των κορυφαίων που ανέδειξε ποτέ το άθλημα. Κι όμως, ούτε ο Κριστιάνο Ρονάλντο ούτε κι ο Λιονέλ Μέσι βρίσκονται στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Forbes, ο πυγμάχος Φλόιντ Μεϊγουέδερ είναι ο πλέον ακριβοπληρωμένος αθλητής στο διάστημα από το 2010 ως το 2019 με έσοδα που ξεπερνούν τα 800 εκατ. δολάρια, ενώ τον ακολουθούν ο Ρονάλντο και ο Μέσι με διαφορά τουλάχιστον 100 εκατομμυρίων!

Ακολουθούν ο σούπερ σταρ του NBA ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών Ρότζερ Φέντερερ, ο διάσημος παίκτης του γκολφ Τάιγκερ Γουντς, ο οποίος ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος της προηγούμενης δεκαετίας, ο έτερος γκόλφερ Φιλ Μίκελσον, ο πυγμάχος Μάνι Πακιάο, ο σταρ του ΝΒΑ Κέβιν Ντουράντ και ο κορυφαίος οδηγός στον κόσμο τα τελευταία χρόνια, Λιούις Χάμιλτον.

Στο top-10 δεν βρίσκεται καμία γυναίκα, καθώς η πιο ακριβοπληρωμένη Σερένα Γουίλιαμς, που κατατάσσεται στην 40η θέση, εισέπραξε περίπου 200 εκατ. ευρώ λιγότερα από τον Χάμιλτον! Τα ποσά πάντως, ούτως ή άλλως, προκαλούν ίλιγγο…

Το top-10 των πλούσιων αθλητών της 10ετίας

Δείτε τη δεκάδα των πιο ακριβοπληρωμένων αθλητών:

10. Λιούις Χάμιλτον – 360 εκατ. ευρώ

9. Κέβιν Ντουράντ – 383 εκατ. ευρώ

8. Μάνι Πακιάο – 392 εκατ. ευρώ

7. Φιλ Μίκελσον – 432 εκατ. ευρώ

mickelson_1920_safeway19_d2.jpg

6. Τάιγκερ Γουντς – 554 εκατ. ευρώ

5. Ρότζερ Φέντερερ – 576 εκατ. ευρώ

4. ΛεΜπρόν Τζέιμς – 613 εκατ. ευρώ

3. Λιονέλ Μέσι – 676 εκατ. ευρώ

2. Κριστιάνο Ρονάλντο – 721 εκατ. ευρώ

1. Φλόιντ Μέιγουεδερ – 825 εκατ. ευρώ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου