ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πανελλήνιο Μαχητικών Αθλημάτων

πανελλήνιο-μαχητικών-αθλημάτων-417666

Στις 10 και 11 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της ΕΟΜΑ(Ελληνική Ομοσπονδία Μαχητικών Αθλημάτων) σε συνεργασία με τον Α.Σ.Βόλου Πήγασος και τον Δήμο Βόλου.
Στο Πρωτάθλημα θα διαγωνιστούν οι τεχνοτροπίες του Knock Down, Kick Boxing, Tae Kwon Do(ITF), Shidokan Karate, Grabbling, ΜΜΑ, Semi Contact.
Περισσότεροι από 600 αθλητές αναμένονται που με τους συνοδούς θα ξεπεράσουν τα 1.500 άτομα.
Το αγωνιστικό υπερθέαμα που θα παρουσιαστεί μαζί με τις επιδείξεις είναι πρωτόγνωρο για την πόλη του Βόλου.
Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα παραβρεθεί το Δ.Σ. και ο Πρόεδρος της ΕΟΜΑ κος Σαργιαννιδης Γεώργιος.
Τα σωματεία που ανήκουν στην ΕΟΜΑ έχουν όλα την φίλαθλη ιδιότητα και η ίδια η Ομοσπονδία είναι νομικό πρόσωπο με Γ.Σ., Δ.Σ., τεχνική επιτροπή, επιτροπή διαιτησίας και νομική – δικαστική υπηρεσία.
Η ομοσπονδία ιδρύθηκε για να κάλυψη το κενό που δημιούργησαν με την συμπεριφορά τους άλλες καταστρατηγώντας τον λόγο ύπαρξής τους.
Τα μαχητικά αθλήματα είναι πολιτισμός.
Είναι αυτά που κρατούν την χώρα μας όρθια και υπερήφανη αναδεικνύοντας τον πολιτισμό μας μέσα από την αξιοπρέπεια την υπερήφανα τον αλτρουισμό και άλλες αξίες που κάποιοι τις επικαλούνται για να κάνουν την δουλειά τους αλλά δεν ζουν με αυτές.
Το Ιαπωνικό Shidokan karate εκπροσωπείται επίσημα στην Ελλάδα από τον κο Κατσούρα Λήο 7 dan από το Honbu Dojo με αρχηγό τον kancho SOENO YOSHIJI 9DAN στην Shintokorozawa Tokyo μέλος της Shinkakutojutsu Association μέλος της W.K.A (world karate association).
Στην Ελλάδα το Shidokan έχει καταξιωθεί στην συνείδηση του κόσμου μετά από 30 χρόνια παρουσίας.
Οι επιτυχίες των αθλητών του Shidokan σε όλο τον κόσμο και στην χώρα μας μαζί με την παιδαγωγική εκπαίδευση και την σταθερή πορεία του στηρίχτηκε στον έντιμο   ευθύ λόγο, στην ανυπόκριτη πειθαρχία των στελεχών του και το υψηλό τεχνικό επίπεδο του κου Κατσούρα.
Μέχρι σήμερα ο κος Κατσούρας είναι από τα ηγετικά στελέχη του παγκοσμίου Shidokan έχοντας δημιουργήσει στην Ελλάδα προπονητές σε επίπεδα μαύρων ζωνών, χιλιάδες αθλητές και εκατοντάδες πρωταθλητών που έχουν εντάξει στον τρόπο ζωής τους τις αρχές του  Shidokan.
Το Shidokan karate μπορεί να συμμετάσχει όπου αυτό κρίνει χωρίς καμιά απολύτως δέσμευση εφ’  όσον οι αρχές του είναι συμβατές με αυτό.
Το καράτε δεν είναι περιουσία κανενός, είναι πολιτισμός ,κανείς δεν έχει το δικαίωμα της αποκλειστικότητας και πολύ περισσότερο της χρήσης της λέξης.
Αν οποιοσδήποτε κατοχύρωνε από μια λέξη δεν θα υπήρχαν λέξεις να μιλάμε.
Μόνο σύμβολα μπορεί να κατοχυρωθούν εξ αιτίας των πνευματικών δικαιωμάτων.
Αν κάποιοι ισχυρίζονται ότι έχουν την αποκλειστικότητα της λέξης καράτε θα πρέπει να μιλήσουν σοβαρά με την Ιαπωνία.
Αν αγώνες καράτε για την εύρυθμη λειτουργία τους και προκειμένου να μην γίνουν επεισόδια πρέπει να πάρουν άδεια από κάποια ομοσπονδία τότε δεν θα πρόκειται για αγώνες καράτε αλλά ράγκμπι.
Το καράτε είναι προπομπός αξιών η δομή του είναι αποτρεπτική εκ φύσεως για την δημιουργία επεισοδίων εξ αιτίας του πειθαρχημένου περιβάλλοντος που αναπτύσσεται.
Η άδεια αγώνων καράτε από κάποια ομοσπονδία όποια και αν είναι αυτή είναι καθεστωτική και προάγει τον ολοκληρωτισμό και το μονοπώλιο.
Οι προπονητές – δάσκαλοι είναι υπεύθυνοι για την διαπαιδαγώγηση και την μεταφορά των παραδοσιακών στοιχείων στους ασκούμενους.
Τα συστήματα καλό είναι να κοιτούν την ανάπτυξή τους και να μην παρεκκλίνουν του λόγου ύπαρξης τους γιατί είναι οι μόνοι που γνωρίζουν το αντικείμενό τους.
Σε άλλη περίπτωση το πνεύμα η φιλοσοφία οι αρχές και οι αξίες γίνονται υποκριτικές έννοιες και δεν θα υπάρχει λόγος να ασχολείται κανείς με συστήματα αλλά με τεχνοτροπίες.
Την προετοιμασία των αγώνων ανέλαβε η κα Κατσούρα – Αϊστράτη Γεωργία 5 dan Shidokan σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου.
Στις 19 και 20 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος κύκλος της σχολής προπονητών μαχητικών αθλημάτων υπό την αιγίδα της ΕΟΜΑ στην Θεσ/νίκη.  

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου