ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Δίπλα στα παιδιά ο Βεργέτης

δίπλα-στα-παιδιά-ο-βεργέτης-269077

Να δώσει την ευκαιρία σε Βολιώτες ποδοσφαιριστές θέλει ο προπονητής της Νίκης Βόλου Στάικος Βεργέτης και σε εκδήλωση που διοργανώθηκε ο νέος τεχνικός των κυανόλευκων μίλησε στα παιδιά και τους γονείς, μακριά από τακτικές και τεχνικές, αλλά για τα συναισθήματα που προσφέρει η στρογγυλή θεά.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Η Νίκη Βόλου διοργάνωσε στην αίθουσα του ΤΕΕ Μαγνησίας εκδήλωση με θέμα «Ποδόσφαιρο και συναίσθημα» με ομιλητή τον Στάικο Βεργέτη, ο οποίος δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για τα τμήματα υποδομής, την ακαδημία και τους μικρούς ποδοσφαιριστές.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να ενημερωθούν άπαντες για τα οφέλη του αθλητισμού, όπως η ένταξη στο κοινωνικό σύνολο, η εκπαίδευση, η ισοτιμία και η δικαιοσύνη, η άθληση χωρίς την πίεση του αποτελέσματος, δεδομένα που οδηγούν να γίνει κάποιος εκτός από καλός αθλητής, ακόμη καλύτερος άνθρωπος.

Γονείς, παιδιά και προπονητές γέμισαν την αίθουσα του ΤΕΕ, με τον προπονητή της Νίκης Βόλου να αποδεικνύει πως ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο συστήματα και τεχνική.

Αναφερόμενος αρχικά στην παρουσίασή του σχολίασε: «Είναι μία παρουσίαση διάλεξη, που έχω κάνει και σε άλλες ακαδημίες ποδοσφαίρου και αφορά στις αναπτυξιακές ηλικίες, τα παιδιά, τους γονείς και τους προπονητές. Πιάνουμε το ποδόσφαιρο, όχι από την πλευρά της τεχνικής, της τακτικής και όλα αυτά που κάνουμε οι προπονητές στην καθημερινότητά μας, αλλά από την οπτική γωνία των συναισθημάτων και φροντίζουμε να θωρακίσουμε κάποιες σκέψεις και προβληματισμούς στους τρεις αυτούς τομείς, παιδιά, γονείς και προπονητές».

Για τη δουλειά που θέλει να κάνει ο ίδιος στην ακαδημία της Νίκης: «Είναι κάτι που συνηθίζω να το κάνω σε όποια ομάδα έχω υπηρετήσει, στον Αστέρα Τρίπολης, στη Νέα Σαλαμίνα και πέρυσι στη Δόξα Δράμας. Ασχολούμαι με την ακαδημία, γιατί θέλω να είμαι δίκαιος στην κρίση μου όσον αφορά στα παιδιά, αν και εφόσον κάποια κριθούν έτοιμα να έρθουν στη μεγάλη ομάδα κάποια στιγμή. Ξεκινήσαμε με το Κολέγιο να έχουμε παιδιά στις προπονήσεις και θα παίρνουμε 2-3 παιδιά κάθε εβδομάδα και θα τα εναλλάσσουμε για να τα δούμε όλα. Μετά εγώ θα πηγαίνω κάποια απογεύματα στην Κ17, κάτι που ξεκίνησα ήδη, ώστε να επιβλέπω τις προπονήσεις και να κάνω και εγώ ο ίδιος προπονήσεις για να μάθω καλά τα παιδιά. Πιστεύω μέσα από αυτή τη διαδικασία να είμαστε δίκαιοι στις επιλογές μας. Στόχος είναι να αυτοτροφοδοτείται μία ομάδα, από τα σπλάχνα της και εκεί που είναι να κάνει δέκα μεταγραφές να κάνει έξι. Συνδέεται με την εντοπιότητα με την πόλη και τον κόσμο. Είναι δέσιμο καρδιάς αυτό γιατί φανταστείτε να παίζουν 3-4 παιδιά Βολιώτικα κάποια στιγμή στη Νίκη Βόλου και τι μεγάλη υπόθεση είναι για την πόλη».

Για τον λόγο που δεν έγινε κάτι τέτοιο τα τελευταία χρόνια: «Θέλει κόπο, προσπάθεια χρόνο, υπομονή και να συντελέσουν πάρα πολλοί παράγοντες. Δεν είναι εύκολο. Απλά εγώ όπου πηγαίνω το πράττω. Ενας εκ των ποδοσφαιριστών αυτών για παράδειγμα είναι και ο Ιωάννης Κωστή, που θέλει ο Ολυμπιακός Πειραιώς. Καμαρώνω να βλέπω τέτοια παιδιά που τα προπόνησα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου