ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πήγε CAS… περιμένει δικαίωση

πήγε-cas-περιμένει-δικαίωση-418962

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Στο Ανώτατο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάνης, το CAS, προσέφυγε και επίσημα χθες ο Ολυμπιακός Βόλου, θέλοντας να μη χάσει και την προθεσμία που είχε να το κάνει αυτό την ώρα που εκείνο που κυρίως περιμένει είναι η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου αναφορικά με το αίτημα ακύρωσης της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, σύμφωνα με την οποία δεν του χορηγήθηκε πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.
Η προσφυγή στο  Ανώτατο Αθλητικό Ευρωπαϊκό Δικαστήριο που έγινε χθες   έγινε από το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου για τη μη τήρηση του αυτοδιοίκητου του ελληνικού ποδοσφαίρου, που είχε ως αποτέλεσμα την αποβολή της ομάδας από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα.
Την κατάθεση της προσφυγής επιβεβαίωσε χθες και με δήλωσή του  και ο Μιχάλης Μιτζικός, ο Βολιώτης δικηγόρος, εκ των νομικών εκπροσώπων του συλλόγου, που έχει έδρα την Ελβετία,  τονίζοντας ότι με αυτή την κίνηση ο σύλλογος εναντιώνεται στην ωμή πολιτική παρέμβαση του υπουργού Πολιτισμού στην υπόθεση. Επιπλέον καλεί την ΕΠΟ να σεβαστεί την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων που, όπως αναφέρει, ορίζει ρητά τον Ολυμπιακό Βόλου ως ομάδα της Σούπερ Λίγκας, με -10 βαθμούς για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.
Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του Μιχάλη Μιτζικού:
«Ο Ολυμπιακός Βόλου, συνεπής στον αγώνα που δίνει, κατέθεσε προσφυγή στο CAS, όσον αφορά στην παραβίαση του αυτοδιοίκητου του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν και τυπικά αντίδικος του Ολυμπιακού Βόλου είναι η ΕΠΟ, η προσφυγή ουσιαστικά εναντιώνεται στην ωμή πολιτική παρέμβαση του υπουργού Πολιτισμού στην υπόθεση του Ολυμπιακού Βόλου, όπως δήλωσαν δημόσια η αντιπρόεδρος της Βουλής, καθώς και μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ.
Με την προσφυγή καλούμε την ΕΠΟ να σηκώσει ανάστημα, να προστατεύσει το αυτοδιοίκητο και να σεβαστεί την απόφαση της 10ης Αυγούστου 2011 της Επιτροπής Εφέσεων που ορίζει ρητά τον Ολυμπιακό Βόλου ως ομάδα της Super League με -10 βαθμούς για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Ελπίζουμε ότι η ΕΠΟ θα πράξει το καθήκον της για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου» καταλήγει ο κ. Μιτζικός στην δήλωσή του.
Ο Ολυμπιακός Βόλου πάντως αισιοδοξεί για την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου σχετικά με το αίτημα ακύρωσης της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, σύμφωνα με την οποία δεν του χορηγήθηκε πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.
Από χθες κυκλοφορούν φήμες για άμεση έκδοση θετικής απόφασης, αφού η υπόθεση συζητήθηκε στις 20 Οκτωβρίου και μετά την κατάθεση υπομνημάτων από την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και τη ΓΓΑ, το Διοικητικό Εφετείο καλείται να εκδώσει την ετυμηγορία του, αφού η όλη υπόθεση θεωρήθηκε κατεπείγουσα
Σε περίπτωση που η απόφαση εκδοθεί σήμερα ή στην   αρχή της επόμενης εβδομάδας και είναι θετική για το Βόλο τότε θα αποσυρθεί η  προσφυγή στο CAS. Kι αυτό γιατί τη στιγμή που το Εφετείο δικαιώσει τον Ολυμπιακό και ακυρώσει την απόφαση της ΕΕΑ  η Λίγκα είναι υποχρεωμένη να επαναφέρει άμεσα τους ερυθρόλευκους στην Σούπερ Λίγκα .Μάλιστα τη στιγμή που το ανώτατο δικαιοδοτικό όργανο της αθλητικής δικαιοσύνης, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, αποφάσισε ο Ολυμπιακός να αγωνιστεί στη Σούπερ Λιγκ με -10 βαθμούς.
Αρνητικό για τον Ολυμπιακό θα είναι μόνο  αν αργήσει   η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, καθώς αν αυτό γίνει αργότερα, από τις 18 του επομένου μήνα τότε ο Λεβαδειακός και η Δόξα θα αρχίζουν να αγωνίζονται στο μεγάλο επαγγελματικό πρωτάθλημα από την 10η αγωνιστική (19-20 Νοεμβρίου). Το Διοικητικό Συμβούλιο της Σούπερ Λίγκα άλλωστε την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου με τη μέθοδο ομάδα Α και Β θα φτιάξει το αγωνιστικό πρόγραμμα των μέχρι τώρα αναβληθέντων αγώνων του φετινού πρωταθλήματος.
 
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου