ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Νοέμβρης… έχει αποτέλεσμα

ο-νοέμβρης-έχει-αποτέλεσμα-419280

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Μήνας που θα έχει αποτέλεσμα είναι ο Νοέμβρης που ξεκίνησε σήμερα, καθώς ο Ολυμπιακός Βόλου εναποθέτει πλέον όλες τις ελπίδες του στο Διοικητικό Εφετείο και την απόφαση που θα πάρει για να μάθει η βολιώτικη ομάδα αν θα έχει αγωνιστική δραστηριότητα τη φετινή χρονιά.

Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου σχετικά με την αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης της ΕΕΑ για τη μη χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής στην ομάδα πρακτικά για τον Ολυμπιακό Βόλου σημαίνει ότι ή επιστρέφει στην μεγάλη κατηγορία ή διαγράφεται από τη Σούπερ Λίγκα και κινείται πλέον δικαστικά στο εξωτερικό για δικαίωση που θα αφορά και σε αποζημιώσεις.

Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου λέγεται ότι θα εκδοθεί σύντομα… και μέχρι τις 11 του Νοέμβρη με το συγκεκριμένο δικαστήριο να αποφασίζει το μέλλον του Ολυμπιακού Βόλου, αφού στην περίπτωση που είναι θετική, τότε η Σούπερ Λίγκα θα είναι υποχρεωμένη να ανοίξει την πόρτα της στον Ολυμπιακό Βόλου και να επικυρώσει τη συμμετοχή των ερυθρολεύκων στο πρωτάθλημα με -10 βαθμούς, σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ.

Αν πάλι ο Ολυμπιακός «χάσει» την υπόθεση, τότε οι δικαστικές περιπέτειες του Ολυμπιακού στην Ελλάδα τελειώνουν και ο μοναδικός δρόμος δικαίωσης είναι το CAS… αλλά αγωνιστικά θα έχει τελειώσει για φέτος και αν δικαιωθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ίσως επιστρέψει του χρόνου…

Πάντως ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή είναι χωρίς επαγγελματίες παίκτες, αφού και ο Τομάς τελικά υπέγραψε στον Λεβαδειακό, ενώ επικυρώθηκε και η μετακίνηση του Ζόλταν Σέλεζι στην Ολλανδική Ναϊμένγκεν.

Ως γνωστό ήδη έχουν νέα ομάδα και οι υπόλοιποι παίκτες της χρυσής ομάδας του Βόλου. Χαλίφα Σανκαρέ, Έλντιν Γιακούποβιτς, Χαβιέ Ουμπίντες και Νόε Ακόστα πήγαν στον Άρη, ο Βιθεντε Μόνχε και ο Γιάννης Ζαραδούκας πήγαν στον πρωταθλητή Ολυμπιακό Πειραιά, Μάριο Μπρέσκα, Ηλίας Σολάκης, Λεάντρο Άλβαρεζ στην Τρίπολη, Πίτερ Ντολεζάι, Παύλος Μητρόπουλος, Αλέξανδρος Ζέρης στον Παναιτωλικό, Στάθης Ρόκκας, Αντρέ Σκέμπρι στον Πανιώνιο, Μανουέλ Ρόκα, Αλεχάντρο Κάσιο στη Δόξα Δράμας, Χουάν Μαρτίν στην Κέρκυρα,

Αποστόλης Αναστασίου, Ανδρέας Τσεκούρας, Βαγγέλης Γκότοβος, Άγγελος Σταυράκης στη Νίκη,

Στέλιος Ανδρίκος στην Παναχαϊκή και ο Ηλίας Μαρούλης στο Φωκικό.

Αν η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου είναι θετική στις επόμενες κινήσεις θεωρείται σίγουρο ότι ο Ολυμπιακός θα ζητήσει από την ΕΠΟ έξτρα μεταγραφική περίοδο, προκειμένου ο σύλλογος να προβεί στην απόκτηση κάποιων παικτών, οι οποίοι μαζί με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας Κ-20 που θα κληθούν να υπογράψουν επαγγελματικά συμβόλαια να αποτελέσουν σε πρώτη φάση την ομάδα η οποία θα λάβει μέρος στο μεγάλο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Επίσης δεν αποκλείεται να υπάρξουν και επιστροφές κάποιων.

Σε περίπτωση αρνητικής απόφασης από το Δ.Ε. το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ έχοντας στα χέρια του το σκεπτικό της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, όσον αφορά στην απόρριψη της προσφυγής της ΠΑΕ κατά της Σούπερ Λιγκ, ετοιμάζεται να καταθέσει προσφυγή στο CAS, υποστηρίζοντας πως στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου δεν τηρήθηκε το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ως γνωστόν, η Εφέσεων της ΕΠΟ στο σκεπτικό της απόρριψης της προσφυγής της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου αναφέρει πως η ΕΠΟ εκχωρεί μέρος του αυτοδιοίκητου στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Στον Ολυμπιακό Βόλου πιστεύουν βάσιμα πως η ΠΑΕ θα δικαιωθεί στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο, εκτός αν νωρίτερα τα νέα είναι ευχάριστα από το Διοικητικό Εφετείο και δεν χρειαστεί ο Ολυμπιακός Βόλου να υποστηρίξει την υπόθεση στο CAS.

Παράλληλα το σκεπτικό της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ έχει ήδη σταλεί στη ΦΙΦΑ με τους ιθύνοντες της ΠΑΕ να περιμένουν από την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να επέμβει, ζητώντας από την ΕΠΟ εξηγήσεις για την απόφαση που έλαβε, σύμφωνα με την οποία υπήρξε καταπάτηση του αυτοδιοίκητου του ελληνικού ποδοσφαίρου.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου