ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Να το ξεχάσει γρήγορα!

να-το-ξεχάσει-γρήγορα-280171

Ο Ολυμπιακός Βόλου κατώτερος των περιστάσεων έχασε με 6-0 στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο για το κύπελλο και έχει αγώνα για το πρωτάθλημα την Κυριακή στο Αιγάλεω

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Μια βαριά ήττα που θα πρέπει να ξεχαστεί πολύ γρήγορα και να μη δημιουργήσει παρενέργειες στην αγωνιστική συνέχεια γνώρισε χθες ο Ολυμπιακός Βόλου που έχασε με 6-0 στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο ο οποίος είχε και την νίκη του στο πρώτο ματς που είχε γίνει στο Αλκαζάρ με 0-3 και πήρε την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στον Ολυμπιακό Βόλου μπορεί να έλεγαν ότι το ενδιαφέρον είναι στο πρωτάθλημα και όχι στο κύπελλο αλλά δεν περίμεναν μια τέτοια εμφάνιση απέναντι στους ψυχωμένους νεαρούς του Πανιωνίου που μπορεί στην 11άδα του να είχε μόνο τον Παπαγεωργίου που είχε ξεκινήσει στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος, ενώ ο Σωτήρης Τσιλούλης που στο ματς με τον Παναιτωλικό «μπήκε» στο 89΄, χθες πέτυχε το πρώτο του χατ-τρικ…

Ο «εφεδρικός» Πανιώνιος, του Νίκι Παπαβασιλείου «φιλοδώρησε» με έξι τέρματα τον Ολυμπιακό Βόλου στην Νέα Σμύρνη, ο Τσιλούλης πέτυχε τρία τέρματα (21’, 24’, 53’), ενώ από ένα γκολ σκόραραν οι Κώστας Δούμτσιος (2’), Ουμάρ Καμαρά (73’) και Γιάννης Παπανικολάου (89’).

Η ομάδα του Ολυμπιακού με κακή εμφάνιση και λάθη, δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης να παρουσιαστεί ανταγωνιστική και προβλημάτισε, ενώ «έκανε» την διαφορά των δυο κατηγοριών που χωρίζουν τις δυο ομάδες να είναι κάτι παραπάνω από φανερή και η δικαιολογία των όποιων αλλαγών στην βασική ενδεκάδα επίσης δεν δικαιολογεί τν εμφάνιση!

Ο Σούλης Παπαδόπουλος παρέταξε την βολιώτικη ομάδα με τον Μακρυωνίτη κάτω από τα δοκάρια, στο δεξί άκρο της άμυνας ήταν ο Πριόνας και το αριστερό ο Μπουτζίκος. Στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν ως συνήθως οι Φαζός και Βοσνακίδης, αμυντικά χαφ ήταν οι Κόλα και Ρόκας, μεσοεπιθετικά δεξιά ήταν Κουτσιανικούλης και αριστερά ο Κλεμέντε, με τον Δεινόπαπα να παίζει πίσω από τον προωθημένο Τσίτα.

Ο «εφιάλτης» στην άμυνα του Ολυμπιακού ξεκίνησε από νωρίς και μόλις στο 2ο λεπτό ο Εμμανουηλίδης με τακουνάκι βρήκε τον Σαραμαντά στα αριστερά, ο οποίος σέντραρε και ο Δούμτσιος με κεφαλιά ψαράκι άνοιξε το σκορ, για να γράψει το 2-0 ο Τσιλούλης στο 21’ με δυνατό διαγώνιο σουτ εντός περιοχής.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Τσιλούλης με κεφαλιά βρήκε δίχτυα αν και η μπάλα αρχικά βρήκε και στο δοκάρι ενώ στο 28’ ο Μιλόγεβιτς εκτέλεσε απευθείας φάουλ από δεξιά, σημαδεύοντας το δοκάρι.

Στο 54ο λεπτό ο Τσιλούλης έφτασε στο χατ τρικ, αξιοποιώντας με σουτ την ασίστ του Εμμανουηλίδη, με το πέμπτο γκολ να έρχεται από κεφαλιά του Καμαρά στο 73’ κι ενώ κόντραρε η μπάλα σε πλάτη αμυνόμενων!

Το… κερασάκι στην τούρτα για τον Πανιώνιο που κέρδισε 17 κόρνερ! έβαλε ο Παπανικολάου, που σκόραρε στο 89’ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ρέτσου.

Για τον Ολυμπιακό μια ευκαιρία χάθηκε στο το 35’ όταν ο Κότνικ βγήκε από την περιοχή του και πρόλαβε και έδιωξε με τα πόδια, πριν ο Κουτσιανικούλης που βρέθηκε στο τετ α τετ πλασάρει… και η επομένη τελική του ήταν πριν το 6-0 !

Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

Κίτρινες: Δεινόπαπας, Κόλα

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κότνικ, Ρέντζας, Σαραμαντάς, Παπαγεωργίου (46’ Μίκο) , Κιάκος, Ρέτσος, Μιλόγεβιτς, Εμμανουηλίδης (67’ Παπανικολάου), Γρίβας, Τσιλούλης (57’ Καμαρά), Δούμτσιος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Μακρυωνίτης, Πριόνας, Μπουτζίκος, Βοσνακίδης, Φαζός, Ρόκας, Κόλα, Κουτσιανικούλης (87’ Μπακουλάτι), Κλεμέντε (58’ Σκοπελίτης), Δεινόπαπας (54’ Καρακώστας), Τσίτας

Κυριακή στο Αιγάλεω

Πλέον το ενδιαφέρον ό όλων στον Ολυμπιακό είναι στο πρωτάθλημα και στο ματς της Κυριακής στο Αιγάλεω για την 11η αγωνιστική της Football League.

Στην τρίτη συνεχόμενη έξοδο σε μια εβδομάδα μετά τη Ρόδο και τη χθεσινή για το κύπελλο ο Ολυμπιακός Βόλου την Κυριακή 8/12 θα επιδιώξει επιστροφή στις νίκες, καθώς η τελευταία ήταν στις 10 Νοεμβρίου επί του Ιάλυσου που ήταν τρίτη συνεχόμενη μετά από αυτές επί της Ιεράπετρας και στην Καλαμάτα, αλλά μετά δεν έχει κερδίσει χάνοντας το τοπικό ντέρμπι και μένοντας σε ισοπαλίες με Ιωνικό και Διαγόρα…

Στο κυριακάτικο παιχνίδι ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί χωρίς τον Αντώνη Τσιάρα που έχει αγωνιστεί ως τώρα βασικός και στα 10 ματς πρωταθλήματος (858 λεπτά) καθώς ο έμπειρος μέσος έχει δηλωθεί να εκτίσει στο ματς αυτό ποινή μιας αγωνιστικής, λόγω καρτών.

Στα επόμενο εκτός έδρας ματς στην Καβάλα τελευταίο του α΄ γύρου θα απουσιάσει λόγω καρτών ο Στέλιος Πόζογλου και στο πρώτο του β΄ γύρου στον Βόλο με τον Ασπρόπυργο έχει δηλωθεί να εκτίσει ποινή ο Παύλος Λάσκαρης.

Πάντως σύμφωνα με εκτιμήσεις στο παιχνίδι με το Αιγάλεω θα επιστρέψει και ο Ιμπάν Ράντι, ο οποίος έπαιξε 4 ματς στις πρώτες 5 αγωνιστικές αλλά λείπει μετά τη θλάση που υπέστη στο ματς με την Ιεράπετρα στις 27 Οκτωβρίου.

Επίσης την Κυριακή θα αγωνιστούν οι Ντούνης, Λάσκαρης, που χθες ήταν εκτός αποστολής για να πάρουν «ανάσες», οι Γιδοπουλος, Ποζογλου, Λάσκαρης , Στεφανοβιτς που δεν αγωνιστηκαν , ενώ αμφίβολος είναι ο τραυματίας Γραικός.

Σάββατο οι Νέοι

Με την 2η αγωνιστική συνεχίζεται το πρωτάθλημα Νέων της Football League και η Κ-17 του Ολυμπιακού Βόλου δίνει ένα ακόμη ματς εκτός έδρας.

Η Κ-17 μετά την ήττα 2-1 στην πρεμιέρα στην Ηγουμενίτσα από τον Θεσπρωτό το Σάββατο 7/12 (14:30) θα αγωνιστεί στο γήπεδο Νέας Καρβάλης με την Καβάλα.

Να σημειωθεί ότι η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού θα αργήσει να παίξει στο Βόλο αφού στην 3η αγωνιστική (15/12) έχει ρεπό, στην 4η αγωνιστική 22/12 παίζει στη Βέροια και το πρώτο της εντός έδρας ματς είναι 5/1/2020 όταν για την 5η αγωνιστική θα υποδεχθεί την αντίστοιχη ομάδα της Τρίγλιας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου