ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εξηγεί αλλά και απορεί!

εξηγεί-αλλά-και-απορεί-419754

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ
 
Περνώντας στην αντεπίθεση ο Ολυμπιακός Βόλου με ανακοίνωση που εξέδωσε και ανήρτησε στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ ξεκαθαρίζει την κατάσταση για το τι πέτυχε στο τελευταίο Δ.Σ. της Super League. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κάνει λόγο για παραπληροφόρηση «με σκοπό να διαμορφωθεί  εσφαλμένη εικόνα στο φίλαθλο κοινό, αφού αγνοήθηκε  επιδεικτικά η από 22/10/2011 απόφαση του Δ.Σ. της Super League».
Συγκεκριμένα, η ΠΑΕ αναφέρεται σε… μισή αλήθεια και απόκρυψη της συμφωνίας που έκανε η βολιωτικη ομάδα με τη διοργανώτρια αρχή, καθώς όπως υπογραμμίζεται αποφασίστηκε πως σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός Βόλου δικαιωθεί από το Διοικητικό Εφετείο το αργότερο μέχρι τις 17 Νοεμβρίου, αναφορικά με την αίτηση ακύρωσης που συζητήθηκε την 20/10/2011 και υπό τη συνδρομή των όρων των εφαρμοστέων κανονισμών ποδοσφαίρου, τότε θα λάβει θέση στο πρωτάθλημα της Super League.
Παράλληλα η βολιώτικη ΠΑΕ εκφράζει τις απορίες της «πώς είναι δυνατόν η Super League στην ιστοσελίδα της να ανακοινώνει πίνακα ομάδων με τα αντίστοιχα εμβλήματα αυτών, στον οποίο να μην συμπεριλαμβάνεται η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου», όπως και το «πώς είναι δυνατόν να επιτρέπει μόνο στις ομάδες ΠΑΕ Λεβαδειακός και ΠΑΕ Δόξα Δράμας παράταση μεταγραφών μέχρι τις 7 Νοεμβρίου και να μην ισχύει το ίδιο και για την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου».
Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και αναφέρει πως ήταν και εξακολουθεί να είναι μέλος της Σούπερ Λίγκας αναλυτικά έχει ως εξής:
«Δυστυχώς η παραπληροφόρηση συνεχίζεται διά της μεθόδου της μισής αλήθειας, με σκοπό να διαμορφώσει εσφαλμένη εικόνα στο φίλαθλο κοινό, αγνοώντας επιδεικτικά την από 22/10/2011 απόφαση του Δ.Σ. της Super League, το περιεχόμενο της οποίας παρατίθεται προς υπενθύμιση αυτούσιο:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, αποφάσισε τα εξής:
Με ψήφους 7 υπέρ, 2 κατά (ψήφοι υπέρ ΑΕΛ και Πανσερραϊκός) και 2 λευκά, την εγγραφή ως μελών του συνεταιρισμού των ΠΑΕ Δόξα Δράμας και Λεβαδειακός, οι οποίες θα αρχίσουν να αγωνίζονται από την 10η αγωνιστική και μετά (ήτοι την αγωνιστική, που σύμφωνα με το υπάρχον πρόγραμμα, έχει οριστεί για την 19η και 20η Νοεμβρίου 2011).
Κατόπιν κλήρωσης που διεξήχθη ενώπιον του Δ.Σ., τις θέσεις των ομάδων Α και Β (όπως αυτές ορίστηκαν στην από 5/8/11 κλήρωση του πρωταθλήματος Super League), έλαβαν αντίστοιχα οι ΠΑΕ Δόξα Δράμας και Λεβαδειακός.
Κατόπιν της έγγραφης δέσμευσης του πληρεξούσιου δικηγόρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, κ. Αθανάσιου Χαρμάνη, περί παραίτησης από την προσωρινή διαταγή που εξεδόθη από το Μονομελές Πρωτοδικείου Βόλου την 18/10/2011, σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός Βόλου δικαιωθεί από το Διοικητικό Εφετείο το αργότερο μέχρι την 17η Νοεμβρίου 2011, αναφορικά με την αίτηση ακύρωσης που συζητήθηκε την 20/10/2011 και υπό τη συνδρομή των όρων των εφαρμοστέων κανονισμών ποδοσφαίρου, ο Ολυμπιακός Βόλου θα λάβει θέση στο πρωτάθλημα της Super League.
Επίσης, αποφασίστηκε ομόφωνα όπως, μέχρι την 19η Νοεμβρίου 2011 και εάν μέχρι τότε δεν έχει εκδοθεί απόφαση από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, το Διοικητικό Συμβούλιο δεν θα λάβει οποιαδήποτε βλαπτική απόφαση για τα συμφέροντα της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου».
Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, με βάση αυτή την απόφαση και προς αποφυγή ακούσιων ή εκούσιων παρερμηνειών ανακοινώνει τα παρακάτω:
- Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ όπως αυτό γίνεται απόλυτα κατανοητό από την παραπάνω προαναφερθείσα απόφαση ΗΤΑΝ και ΕΙΝΑΙ μέλος της Super League.
- Απορούμε και αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν τόσο η Super League στην ιστοσελίδα της να ανακοινώνει πίνακα ομάδων με τα αντίστοιχα εμβλήματα αυτών, στον οποίο να μην συμπεριλαμβάνεται η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ.
- Πώς είναι δυνατόν η ΕΠΟ να επιτρέπει μόνο στις ομάδες ΠΑΕ Λεβαδειακός και ΠΑΕ Δόξα Δράμας παράταση μεταγραφών μέχρι τις 7 Νοεμβρίου και να μην ισχύει το ίδιο και για την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ.
Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ σέβεται τους θεσμούς δίνοντας έντιμο αγώνα για την επικράτηση του δικαίου, απαιτεί δε τον ίδιο σεβασμό τώρα στο τέλος της περιπέτειάς του, σεβασμό αντάξιο της ιστορίας του και της προσφοράς του στο ελληνικό ποδόσφαιρο».
Πάντως η ΕΠΟ θα δώσει περιθώριο μεταγραφών και στη βολιωτικη ομάδα.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου